Тіло у ставку. Поліція розслідує обставини загибелі строковика 48 арсеналу

Тіло у ставку. Поліція розслідує обставини загибелі строковика 48 арсеналу
  • Тіло зниклого безвісті «дембеля» з військової частини А1119 знайшли в ставку в Козятині. 
  • До цього 21-річного Артура Тронца кілька днів шукали рідні та поліція. Його мали передати з військової частини батькам, адже через карантин в області не їздять автобуси.
  • Загибель хлопця, попередньо, кваліфікують як нещасний випадок. Поліція з’ясовує обставини цієї трагедії.

Минулого тижня зник безвісті 21-річний Артур Тронц. Його звільнили у запас з військової частини А1119, але додому хлопець не доїхав. Поліція оголосила його в розшук, проте незабаром повідомила — солдата знайшли вже мертвим.

— Поліцейські 8 квітня знайшли речі хлопця на березі ставу в Козятині — мобільний телефон і кепка. На жаль, 13 квітня його вже неживого дістали з водойми. Попередня причина смерті хлопця — утоплення. Зовнішніх ознак насильницької смерті на тілі виявлено не було, — розказала речниця обласного главку Анна Олійник.

Вона також розповіла, що кримінальне провадження у справі загибелі Артура Тронця досі відкрите.

Відео дня

— Кримінальне провадження розслідується за статтею 115 Кримінального кодексу (умисне вбивство) з приміткою «Нещасний випадок», призначено судово-медичну експертизу, яка визначить остаточну причину смерті, — каже Олійник. — Слідчі визначають маршрут, яким йшов молодик, встановлюють коло осіб, з якими він контактував — всі вони будуть допитані, та встановлені обставини його загибелі. Висловлюємо співчуття родині загиблого. Ми сподівалися, що знайдемо хлопця живим.

Мали передати батькам

Ще до того, як поліція оприлюднила інформацію про розшук молодика, про його зникнення розказував громадський активіст Віталій Павловський. Він у своєму Фейсбуку написав, що за інструкцією від Міністерства оборони звільнених в запас військовослужбовців під час карантину мають передавати з військової частини батькам. Тобто, «з рук в руки».

— Двоє бійців пішли у звільнення з військової частини у Калинівці. За інсайдерською інформацією, вони відсвяткували цю подію. У тому числі й з алкоголем, — каже активіст.

Батьки строковика не знали, що їхня дитина має раніше повернутися зі служби. А коли про це дізналися, то стали дзвонити до військової частини, бо хлопця вдома немає.

— Матері бійця повідомили, що «боєць покинув військову частину, чекайте, скоро має бути вдома». Через певний час, не дочекавшись сина, мати забила тривогу. Коли почали з’ясовувати у іншого службовця, з яким він покинув частину, де його товариш, то він сказав — «я віддав його батькам». Мати сказала, що сина ніхто не привіз, подала заяву в поліцію про зникнення сина і оголосили розшук, — каже Віталій.

У частині не коментують

Коли нам стало відомо про зникнення Артура Тронца, ми зверталися до командира військової частини А1119 Миколи Батюка, аби той підтвердив чи спростував таку інформацію. Однак керівник навіть не вислухав запитання журналіста.

— Дивіться, я ніякої інформації підтверджувати не буду, бо моя інформація не є гласною. Як посадова особа я не маю права давати вам ніякі інтерв'ю. На це дозволу в мене немає, — сказав військовослужбовець, попрощався і кинув слухавку.

Нині, коли відомо про трагедію, ми знову дзвонили до Миколи Батюка, щоб дізнатися, чи справді демобілізованого бійця мали передати батькам? І якщо так, то чому цього не відбулося? Але командрир військової частини не відповідав на мобільний.

Порядок звільнення в запас

Строковики, які відслужили встановлені терміни, будуть звільнені в запас вчасно. Їхня демобілізація триватиме протягом квітня-червня 2020 року. Міністерство оборони опублікувало наказ, в якому прописали, що командири військових частин мають забезпечити організоване звільнення в запас військовослужбовців строкової служби.

У Вінницькому обласному військкоматі нам підтвердили, що доставка з військових частин справді відбувається.

— Ми такої інструкції не отримували. Але, наскільки мені відомо, командири частин організовують довезення строковиків, оскільки через карантин в області припинилося автобусне сполучення. Чи передають батькам, або відвозять додому службовим транспортом — це визначають в кожній окремій військовій частині, — відповів телефоном працівник військкомату.

Прес-офіцер військової частини 3028 Микола Коваль зазначив, що в них передають строковиків особисто батькам.

— А якщо військовослужбовці з інших областей, то, як правило, їхні батьки доручають комусь одному приїхати і забрати всіх строковиків, — каже Коваль.

Ще через коронавірус та карантин змінили строки призову, який цього року відбудеться у травні-липні та жовтні-грудні.
 

Читайте також:

«Дембель» зник по дорозі додому. Речі строковика з 48 арсеналу знайшли біля ставу під Козятином

«Здам зброю – і на поїзд…» - такими були останні слова сержанта з Хмільника Сергія Шевчука

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (39)
  • Анна Загородня

    Я незнаю,цієї людини,но знаю,що для батьків це горе! Біднесенька мати чекала сина додому,а якісь тварі просто знущалися над ним. Царство йому небесне! Хай збогом спочиває! А з тими тварями зробити таке,щоб помирали в муках!
  • Віталік Яричевськийу

    Слідчого потрібно садити який виде справу

    Іра Майбродська reply Віталік Яричевськийу

    Віталік Яричевськийу Це сто пудов. Їх всіх тварів нада садити.
  • Валентина Резнік

    Жах
  • Наташа Безыма

    Співчуття рідним. Як ніхто їх розумію. Майже три роки як втратила сина йому було 25 років. Поліція нічого не зробила, щоб встановити причину смерті. Сили все це Вам пережити.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:10 Масштабне підпільне виробництво алкоголю: оголосили підозру 17-тьом ділкам photo_camera 17:05 Колись він був дерев’яним і платним. Історія центрального вінницького мосту photo_camera 16:27 У «Пироговці» за добу провели три трансплантації нирок та операцію на серці photo_camera 16:21 Суїцидальні думки у дітей: як їх розпізнати та обговорити з дитиною Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 15:56 Головнокомандувач ЗСУ особисто вручив орден військовому з Вінниці photo_camera 15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up