Поліція перевіряла телефони у тих, хто знімав пожежу після влучання дрона. Що кажуть очевидці?

Поліція перевіряла телефони у тих, хто знімав пожежу після влучання дрона. Що кажуть очевидці?
У ніч на 21 квітня ворог влучив дронами-камікадзе в об'єкт критичної інфраструктури біля Вінниці, на щастя, ніхто з місцевих не постраждав, люди дякують рятувальниками, що не дали вогню перекинутися на житлові будинки
  • У ніч на 21 квітня рашисти завдали удару дронами-камікадзе по населеному пункту біля Вінниці.
  • Було влучання в об’єкт критичної інфраструктури, що знаходиться за 50 кілометрів від обласного центру.
  • На щастя, обійшлося без жертв.
  • Журналіст «20 хвилин» спілкувався з людьми, які стали очевидцями події.

Місцеві жителі населеного пункту, який ми не можемо називати, розповіли, що чули два вибухи, бачили вогонь. На щастя, ніхто з людей не постраждав. Дякують рятувальникам, які не дали вогню перекинутися на житлові будинки.

Чули два вибухи

— Між першим і другим вибухом наші військові збили «шахеда», — розповідає місцевий житель. — Потім ще одного. 

За словами співрозмовника, вогняну заграву було видно з різних кінців міста. Налякані вибухами мешканці вибігли на вулицю. Люди не знали, що їм робити. Запитували одне одного, як діяти у ситуації. Дехто виїжджав з подвір’я автомобілями і їхав подалі від небезпеки. Запитую, чи приїжджало місцеве начальство.

Відео дня

— Приїжджало, і що з того? — відповідає чоловік. 

Тим часом рятувальники гасили вогонь. Ці кадри почали знімати на відео діти, молодь. Вони не зважали на зауваження декого з дорослих не робити цього. Як каже один з очевидців, у них у голові свої андроїди.

Хтось звернувся до поліцейських з проханням вплинути на любителів такої зйомки. Як каже співрозмовник, поліцейські перевірили у декого з молодих телефони. Застерігали не поширювати зняті кадри у соціальних мережах.

— Не знаю, чи це так, але чув від інших, що в деяких телеграм-каналах уже «гуляє» відео з місця прильоту дронів, — розповідає один з місцевих. — Зате я особисто бачив і читав повідомлення про те, щоб батьки вплинули на дітей, які знімали пожежу і нагадали їм, що забороненого поширювати відео і фото місць обстрілів...

 

Зателефонувати батькові не вдавалося

— У мене батько чергує на одному з підприємств, що знаходиться недалеко від місця пожежі, — розповів журналісту ще один співрозмовник. — Після того, як я почув вибух, зателефонував йому. Але встановити зв'язок не вдалося. Можливо, тому, що вежа мобільного зв’язку була перевантажена, можливо, з інших причин, але факт залишається фактом — додзвонитися до батька не зміг. Швидко одягнувся і поспішив на місце його роботи. На щастя, застав батька живим-здоровим. Звичайно, він налякався тим, що сталося. Каже, найстрашніше було не тільки чути вибухи і бачити вогонь. Невідомо, що могло статися далі. Він не знав, що робити? Кудись тікати, чи залишатися на робочому місці?

— Цієї ночі я прокинувся від вибуху, — ділиться думками ще один співрозмовник. — Здавалося, земля на якусь мить задвигтіла. Мій будинок, якщо брати по прямій, приблизно за кілометр-півтора від того місця, куди прилетів дрон. З другого поверху добре видно вогонь. Потім пролунав другий вибух. Кожна нормальна людина у такій ситуації задумується, що далі робити. Адже невідомо, чим усе закінчиться? Скільки ще буде обстрілів і куди прилетить? Ми з дружино спустилися у підвал і там дочекалися, коли зняли тривогу.

За словами співрозмовника, вранці він спілкувався з людьми, які обізнані з ситуаціє, і ті повідомили, що ворог атакував їх чотирма дронами-камікадзе, два з яких збили військові.

Очевидці події, які залишалися на вулиці біля своїх будинків, заспокоїлися лише тоді, коли пролунав сигнал «Відбій повітряної тривоги». Після цього розійшлися по домівках. 

— Це диво, що ми не постраждали і наші будівлі цілі, — каже один із співрозмовників. — Всі маємо дякувати рятувальникам. Вони не дали вогню перекинутися на наші будинки.

 

Офіційна інформація від начальника ОВА

Голова обласної військової адміністрації Сергій Борзов повідомив о10.28: «На Вінниччині цієї ночі у результаті атаки дронами-камікадзе було влучання в об'єкт критичної інфраструктури, внаслідок чого виникла пожежа. Завдяки оперативним діям усіх спецслужб, станом на ранок, пожежу ліквідовано. На щастя, обійшлося без жертв».
 

Читайте також:

Нічна атака «шахедами»: на Вінниччині є влучання (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Після влучання була пожежа: показали фото наслідків атаки росіян

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Людмила Кошевая

    Так і Вінницьких ТГ каналах чітко вказано не тільки місце, а й куди попало. Тільки не вказано скільки дронів.
  • Лариса Дармограй

    Дякуємо Богові і рятувальникам🙏🙏🙏🇺🇦
  • Olexandr Neo

    20 хв написали новину раніше Нашій редакції з власних джерел стало відомо, що цієї ночі удар дронами прийшовся по нафтобазі в Немирові тепер Місцеві жителі населеного пункту, який ми не можемо називати, розповіли, що чули два вибухи, бачили вогонь.

    журналісти тепер це барани які вміють комп'ютером користуватись?
  • Alexander Winslow

    У вайбері по об'єктах інфраструктури в fa#sbook критичний інфраструктурі, хто бреше 🤔

    Liliya Romanenko reply Alexander Winslow

    Djsjdgh Bxjdjdh обоє брешуть, в деяких нюансах, так вже красиво описали.подію.

keyboard_arrow_up