Покладання квітів до Дня Перемоги пройшли без конфліктів і «Путінського маршу»

Покладання квітів до Дня Перемоги пройшли без конфліктів і «Путінського маршу»
  • Удень, 9 травня, відзначили 73-річницю Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні
  • Європейська площа була заповнена людьми, які вшанували подвиг мільйонів загиблих солдатів.
  • Попри присутність нечисленних «фанатів Сталіна» та людей з портретами для маршу «Безсмертний полк» — святкування пройшло без конфліктів.

З 10-ої ранку 9 травня біля Меморіалу Слави на Європейській площі зібралося безліч вінничан. Афганці, АТОвці, представники громадських організацій, релігійних конфесій, зовсім маленькі діти з батьками. Народу було сила-силенна.

А от ветеранів, які пройшли Другу світову війну, залишилося дуже мало. Журналіст поговорив з одним із таких — Карпом Стусом, фронтовиком з Шаргорода.

Відео дня

— Мені 98 років і я кожного року приїжджаю у Вінницю, щоб разом з усіма відзначити День Перемоги. Для мене це день радості, а не скорботи. Попри свій вік, почуваю себе чудово, — сказав Стус.

Читайте також: Пройшов війну і дожив до 104 років: історія вінницького фронтовика Василя Орлова

Гуртувалися між собою й люди, які тримали портрети загиблих родичів на війні. Деякі з них виходили на пропутінську акцію «Безсмертний полк» 9 травня 2017-го. Літні жінки співали пісні своєї молодості, про вітчизняну війну та про Сталіна.

— Выпьем за Родину, выпьем за Сталина, выпьем и снова нальем! — проспівували жінки.

Поряд з ними був й одіозний керманич «Союзу лівих сил», екс-голова ГО «Україна-Росія» Іван Бондарчук. Він показував своїм знайомим портрети загиблих родичів у Другій світовій війні.

Близько 11-ої години розпочалися урочисті заходи. Спочатку квіти понесли до пам’ятного знаку загиблим та ветеранам в АТО, а потім — до Меморіалу слави. Невеликі букети троянд, гвоздик та бузку поклали чиновники, церковники, ветерани Афганістану, АТО, нечисленні ветерани Другої світової війни та інші люди.

Військові — віддавали честь, цивільні — хрестилися або вклонялися.

Чоловік поважного віку, побачивши з десяток камер, поділився своїми особистими проблемами. Його груди були обвішані медалями та орденами.

— Мені 92 роки. Воював на теренах Великої Вітчизняної війни. Пішов добровольцем. Був контужений. Інвалід 1-ої групи, — ледве стримуючи сльози казав чоловік.

Через годину покладання квітів завершилося. Цього року вдалося обійтися без сутичок та конфліктів.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Иван

    Я так понял, что пропутинские акции по всей европе прошли и даже в сша. Автор пишет провокационно, чтоб насобирать просмотров и комментариев. Что такое настоящая журналистика автор давно забыл или не знал вообще.
  • Oleksandr Stoliarov

    "Путінського маршу" - журналістика - вона така, неупереджена, ага...
  • Алекс

    Автору: если бы не "фанаты Сталина", сейчас сапоги немцам чистил бы, или это и есть мечта "майданутых"...
  • Anonymous

    Напевно це ПЕРЕМОГА? Невже пересічний громадянин потребує захисту поліції від  такого порушника?  Чому її не вислали в ДНР?

    "В Украине продолжается первомайская битва полицейских с бабушками. В Днепре задержана старушка в красном платке и с георгиевской лентой"

    https://strana.ua/news/138968-sotrudniki-politsii-sostavili-protokol-na-babushku-s-heorhievskoj-lentochkoj-na-sumke.html

    Турчинов инициирует санкции против украинских СМИ за трансляцию "военного парада" в Донецке

    Полный текст читайте здесь: https://www.rbc.ua/rus/news/turchinov-initsiiruet-sanktsii-protiv-ukrainskih-1525868170.html

    Журналісти, треба подякувати пану Турчинову? Це черговий крок демократії?

    Закрити ЗМІ, журналістів вислати? так? А ВЛАДІ сказати ДЯКУЄМО, ДЯКУЄМО, ДЯКУЄМО.

    Вася reply Anonymous

    Це єднання!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up