Подробиці самогубства заступника начальника штабу - від військового прокурора

Подробиці самогубства заступника начальника штабу - від військового прокурора

•Військовий прокурор Вінницького гарнізону Володимир Клепіковський розповів журналісту RIA про те, хто і як встановив смерть офіцера однієї з частин Повітряних сил.

•Чому військові не чули пострілу, та деякі інші деталі жахливої трагедії.

 

У вівторок 21 березня у першій половині дня  у військовій частині забезпечення штабу Повітряних сил застрелився 32-річний офіцер у званні майора. Недавно він отримав підвищення по службі – його призначено заступником начальника штабу військової частини. Вранці майор мав заступити у добовий наряд, але…

Зброю отримав, але на розвід не з’явився

Майор пройшов інструктаж, обстеження у медпрацівника, з ним спілкувався психолог. Після цього отримав табельну зброю. Протягом доби мав чергувати у штабі частини.  Однак на розвід, що відбувався на плацу, не з’явився. Там на нього чекали інші військовослужбовці, які разом з ним заступали у наряд. Вирішили з’ясувати, чому майор затримується. Що було далі, розповідає Володимир Клепіковський.

Відео дня

-Про трагедію у частині нам повідомили з Військової служби правопорядку, - каже співрозмовник. – Коли я прибув на місце, офіцер знаходився у своєму кабінеті з вогнепальним пораненням голови. Поруч знаходилася табельна зброя. Це була його зброя.

За словами військового прокурора, опитані військовослужбовці пояснили, яким чином їм вдалося розшукати заступника начальника штабу.

Двері зачинив на ключ зсередини

-Найперше військові направилися до службового кабінету заступника начальника штабу, - продовжує військовий прокурор. – Однак двері були зачинені. На стук ніхто не відповів. Звернули увагу , що у замку знаходиться ключ. Тобто кабінет зачинений зсередини. Доповіли про цей факт. Було прийнято рішення відчиняти силою. Втім, вдалося виштовхати ключ із замка.

Після того, як зайшли в кабінет, побачили страшну картину. Офіцер знаходився з вогнепальним пораненням.

-Чи подавав ознаки життя?

-Ні. Медик військової частини, якого негайно викликали на місце події, констатував смерть офіцера. Встановлено, що постріл був один, - уточнює Володимир Клепіковський.

.Пострілу ніхто не чув

Опитані військовослужбовці пояснили, що ніхто з них не чув пострілу. Військовий прокурор пояснює це тим, що в цей час відбувалося загальне шикування частини на вулиці. Схоже, офіцер вчинив фатальний крок саме в такий час.

-Чи виконував він завдання у зоні АТО?

-Так, служив деякий час на Донбасі. Це було раніше. Причини самогубства встановлює слідство.

Позитивно характеризує загиблого офіцера керівник прес-центру Повітряних сил полковник Роман Юрчило:

-Керівництво частини, так само, як ті, з ким служив майор, відгукуються про нього найкращим чином, - наголошує полковник. – Тому для всієї частини це трагедія, так само, як і для сім’янин загиблого. У нього залишилася дружина і донька.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, друзям, побратимам офіцера. На час спілкування з полковником Юрчилом день поховання загиблого ще не було визначено. 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Задунайский Торонтуй

    Ловко все устроили в этот раз.

    Тушик Григорий reply Задунайский Торонтуй

    Торонтуй ,ты везде успеваешь?

    Задунайский Торонтуй reply Тушик Григорий

    Да.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up