Платити за проїзд смартфоном: у транспорті причеплять QR-коди

Платити за проїзд смартфоном: у транспорті причеплять QR-коди
Така система вже діє у понад 20 містах України. Зокрема, на цьому фото показують, як платити за проїзд в транспорті Херсона
  • Платити не тільки готівкою, а й банківськими картками, зможуть вінничани вже з 22 січня.
  • Для безготівкової оплати у електротранспорті та автобусах розмістять наліпки з QR-кодом.
  • А оплатити проїзд зможуть користувачі додатку «Приват24». Яким тоді буде їхній квиток?

З наступного тижня, 22 січня, в громадському транспорті з’являться наліпки з QR-кодом, які дозволяють пасажирам платити за проїзд, не використовуючи готівку. У кожному тролейбусі, трамваї та автобусі буде по три наліпки. Про це повідомляє прес-служба Вінницької міськради.

Для оплати проїзду по QR-коду потрібно мати смартфон, планшет з підключенням до Інтернету та додаток «Приват24» з рахунком в банку, на якому є гроші для купівлі квитка.

Далі, потрібно підійти до наліпки з кодом. Відкрити додаток Privat24. Обрати позначку «Транспорт», після чого – позначку «Оплата проїзду». Розпочинається сканування коду: потрібно тримати пристрій так, щоб код був у рамці, яка з’явиться на екрані.

Відео дня

Після сканування на екрані можна побачити суму за проїзд, після чого натиснути «Придбати». Тоді з’явиться квиток з серійним номером, видом транспорту, його номером, датою та часом видачі. Після чого треба натиснути «Закомпостувати».

Банківська комісія за послугу відсутня, пасажир оплачує лише вартість квитка.

Кондуктору та контролеру потрібно буде показати квиток у електронному вигляді, який зберігається у мобільному додатку Privat24.

Готівку з транспорту не прибирають, і люди зможуть надалі платити звичним способом: платити паперовими гривнями кондуктору чи водію за квиток.

За інформацією «ПриватБанку» їхня система вже діє у громадському транспорті 20 міст України, серед яких Київ, Львів, Черкаси, Житомир, Дніпро, Маріуполь та інші.

Нагадаємо, в лютому з Чехії до Вінниці привезуть першу партію валідаторів для електронного квитка

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (26)
  • Andriy Sidyakin

    Саме головне запитання: - Як квитки будуть перевіряти?

    Олексій reply Andriy Sidyakin

    Відкриваєш смартфон щоб показати, із двох спроб вводиш неправильний пароль, пебе приват24 блочить і верифікує дзвінком, потім пропадає 3g (На вайфай від Гівнотелекому ніхто вже не розраховує), потім показуєш квиток. Мабуть так.

    Олексій reply Олексій

    Краще б чехи написали би якусь приблуду-додаток на телефон, щоб квиток там зберігався без доступу в інтернет з можливістю привязки карти, доб додаток не був завязаний на приват24 чи пластик на якому відкати мільйонні робитимуть.

    З.А.Глядач reply Andriy Sidyakin

    Для цього потрібні спеціальні сканери. Це одна стаття витрат(читай,відмивання грошей).
  • Ксения Зинчук

    Так не у всіх людей смартфони)
  • Дмитро Кіфа

    Код має висіти на кожному вікні транспорту
  • Sasha Maryanko

    От добре, тепер щоб їздити у міському транспорті треба обов'язково мати смартфон....

    Andriy Sidyakin reply Sasha Maryanko

    Можна буде розраховуватись і так, і готівкою

    Sasha Maryanko reply Sasha Maryanko

    Оце 100%, бо всі ж операції через нього у нас

    Анюта Губаржевская reply Sasha Maryanko

    Mariia Shkuryna і бути клієнтом Приват банку

    Mariia Shkuryna reply Sasha Maryanko

    І ще Інтернет
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Вінничан попереджають про заморозки та сильні дощі 20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up