Питання заборони діяльності УПЦ мп знову розглядатимуть у Вінницькій облраді

Питання заборони діяльності УПЦ мп знову розглядатимуть у Вінницькій облраді
  • Депутат обласної ради повідомив про підготовку нового проєкту рішення щодо заборони діяльності російської церкви в Україні.

Ще у листопаді 2022 року Вінницька обласна рада запропонувала ухвалити закон про заборону діяльності Української православної церкви в єдності з московським патріархатом, релігійних організацій з центром в країні-агресорі на території України. 

Свою позицію депутати тоді пояснювали тим, що УПЦ мп ідеологічно обґрунтовує та підтримує війну, а також виправдовує військові злочини, які скоює росія на території України.

Крім того, у зверненні йшлося, що «значна кількість служителів зазначеної церкви виявляють антиукраїнську та антидержавну позицію, про що свідчать проведені санкціоновані обшуки СБУ за місцем проживання митрополита однієї з єпархій УПЦ мп на території Вінниччини».

Відео дня

Детальніше можете прочитати у нашій публікації:

Депутат Вінницької облради Олександр Хом’як, який є головою фракції «Українська стратегія Гройсмана», 10 квітня 2023 повідомив, що вони підготували новий проєкт рішення щодо діяльності російської церкви в Україні. 

«Події останніх днів, які відбуваються у багатьох містах і селах України переконливо доводять: церква, яка лише формально називає себе «українською православною», а насправді керована московським патріархатом, не полишає своєї антидержавницької позиції. Чимало представників її духовенства не приховують ворожого та зневажливого ставлення до українства, виправдовують підступну російську агресію та влаштовують відверті провокації. Очевидно, що терпіти таке в країні, яка понад 400 днів чинить опір загарбникам, веде справедливу війну за право жити на своїй землі – неприпустимо!», — пише він на своїй сторінці. 

За його словами, розв'язання цієї проблеми на часі та зволікання з цих неприпустиме. 

«Потрібно остаточно покласти край підривній антиукраїнській діяльності керованих з москви навколоцерковних структур. Цього хочуть люди, і це потрібно для нашої Перемоги!», — йдеться у повідомленні. 

Що ви про це думаєте? Пишіть в коментарях!

Опитування

Чи потрібно заборонити УПЦ МП в Україні?


 

Читайте також:

«УПЦ мп треба заборонити!» Що думають вінничани про церкву московського патріархату

«Просування інтересів УПЦ мп — неприпустиме». Що відомо про релігійний скандал у Шаргороді

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (136)
  • Елена Симчук

    Яке відношення мають депутати до УПЦ. Держава відокремлена від церкви. Вони краще б займалися своїми справами так, як потрібно і не лізли в церковні справи. Що вони зробили для церкви, щоб зараз вирішувати чи бути їй чи ні? Чи можливо потрібно відволікти увагу людей?
  • Валентина Горшкова

    Не довіряю цьому , так званому " соцопитуванню " , тут ' запитання до модераторів сайту , а коментарі " фільтрують " і залишають ті, хто проти заборони мп.
  • Igor Lubomsky

    Які ви віруючи, якщо 80,95 відсотків ви образили людей. Вам несоромно? За кожне слово ви будете відповідати перед Богом. Нікого і нічого не треба виганяти і закривати. Бог дав свободу і кожен сам повинен вирішувати до якої церкви йому ходити. А там де немає свободи то не від Бога.
  • Ірина Чорна

    «Будь-яке царство, що розділилося саме в собі, запустіє... і не втримається...» (Мф. 12, 25).

    Згадуйте ці слова нашого Спасителя перед тим, як будете писати чи кричати ''Заборонити, гнати їх, депортувати!!!"

    impad267 impad267 reply Ірина Чорна

    Курка ти дурна, як раз хочемо об"єднатися, та вигнати цих сволоцюг. А ви (ті хто за МП та РАСЄЮ) як раз роз"єднуєте.

keyboard_arrow_up