Підготовка до зими в умовах війни: стартує Програма по підтримці співвласників висоток

Підготовка до зими в умовах війни: стартує Програма по підтримці співвласників висоток
фото ілюстративне
  • У Вінниці триває підготовка до опалювального сезону. У її рамках стартує Програма по підтримці мешканців багатоквартирних будинків.

«В умовах війни зима буде дуже складною та непередбачуваною, тому слід готуватись до всього. Розроблення нової Програми зумовлено активністю вінничан в облаштуванні власних підвалів, і ми у своєю чергою повинні підтримати їх, — розповідає директор департаменту житлового господарства міськради Роман Фурман. — Умови програми передбачають виконання ремонтних робіт в місцях загального користування, які будуть обрані на розсуд співвласників будинку. Це може бути заміна вікон у під’їзді або ремонт систем електропостачання (щитова) тощо».

Умови наступні: співвласники за власні кошти купують генератор, а департамент житлового господарства, своєю чергою, виконує ремонтні роботи по будинку на суму в межах 50% від вартості генератора.

Якщо мешканці за власні кошти придбають генератор для свого будинку, для того, щоб їм провели ремонтні роботи, потрібно звернутись до своєї управляючої компанії, що здійснює обслуговування будинку, зазначають у міськраді.

Відео дня

У даній програмі уже виявили взяти участь мешканці шести багатоповерхівок.

Верховна Рада, нагадаємо, заборонила підвищення тарифів на тепло для населення. Україна залучила понад 125 мільярдів гривень (від міжнародних партнерів) на покриття різниці тарифів. Деталі ТУТ.

 

Читайте також:

Прості поради безпеки, як користуватися громадськими безоплатними мережами Wi-Fi

Рада заборонила підвищення тарифів на тепло для населення

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (22)
  • Людмила Марчук

    Я не розумію як що зима буде складною то будинок має переміститись у підвал за допомогою генератора обігріти його і комфортно там проживати.Цікаво хто це все вигадав .
  • Електрик Вінниця

    А техніка безпеки, що каже про генератори в житловому будинку і за угарний газ також?
  • Наталья Балдынюк

    ЖЕО запропонували генератор 25000 сплачують жильці +25000 сплачує ЖЕО.
    50тисяч!!! А в інтернеті по 17- 19 тисяч😅
    А ремонт щитової не можемо 2 роки допроситись, навіть рахунок зробити не можуть, вже 2 електрики приходили на оглядини і констатували, що ситуація дуже небезпечна.
    Зато кожен місяць списують з рахунка будинку 300.47 грн. за " обслуговування електричних систем"
  • Лариса Басько

    В нас не країна,а цирк на дроті,в цему сенсі!

keyboard_arrow_up