Перший місяць роботи патрульних: більше потурати не будуть

Перший місяць роботи патрульних: більше потурати не будуть
Помилки і подвиги. Більше не списують на недосвідченість промахи патрульних поліцейських ті активісти, які моніторять їхню роботу. І молодий керівник «копів» каже, що період стажування скінчився. Нові поліцейські патрулюють другий місяць. 20minut.ua спробував знайти досягнення в їхній роботі

- Поліцейські помітно поповнили свої знання, стали впевненішими у своїх діях, навчилися аргументувати свої вимоги і рішення, трохи вивчили місто, - каже голова Комітету безпеки руху Володимир Черкас. – Але й вимоги з боку керівництва до них зросли. Уже немає колишніх «знижок» на недосвідченість. Неприємним моментом залишаються ДТП за участю поліцейських…

У понеділок, 28 березня, з’явилася чергова інформація про пом’ятий «Пріус», який бачили біля «Бастилії». Питаємо у начальника батальйону патрульних Андріана Горбачевсього, скільки ж автівок пошкодили, відколи патрулюють. Він говорить про чотири машини, зіпсовані в перші дні роботи, і називає сигнал про ще один «Пріус» з погнутою дверкою неправдивим.

- Стосовно чотирьох інспекторів, які пошкодили патрульні транспортні засоби, складені адмінпротоколи згідно зі статтею 124 (порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, - авт.), - говорить Андріан Горбачевський. - Також проводяться службові перевірки. Звісно, співробітників будемо притягувати до дисциплінарної відповідальності.

Відео дня

Машин вже не б’ють?

Дисциплінарна відповідальність, як пояснив начальник патрульних Редван Усеінов, - це штраф за службову недбалість. Досі, якщо штрафували «копів», то переважно за запізнення. На 300-400 гривень.

- У нас о сьомі ранку стройовий огляд, і не дай бог, хтось запізниться, - говорить Редван Усеінов. - Усі проходять медогляд уранці, потім отримують спецзасоби, зброю. Якщо хтось ланцюжок порушить, за це – штраф.

А побиті автівки головний поліцейський Вінниці пояснює звиканням патрульних до нічних чергувань і людським фактором, без якого не обійтися:

- Усі живі люди, і скільки б не їздили за кермом, завжди можна потрапити в аварію. Навіть Шумахер потрапляв у ДТП. Від цього нікуди не дітися. І в кожній роботі є період адаптації. Патрульні пройшли стажування і зараз працюють нормально. Є помилки, але вже не такі, як були.

А от Володимир Затайдух з Дорожнього контролю «копів» хвалить за єдине: за вміння допомогти водію у випадку неполадок. Лишень тих патрульних, які раніше працювали в ДАІ, він вважає адекватними. Інші 70 відсотків, каже, не знають законодавчої бази. Такі патрульні, мовляв, його нещодавно закували в наручники за злісну непокору.

- Непокора була в тому, що я не захотів відходити від їхнього автомобіля, - говорить засновник Дорожнього контролю. – Я фіксував на камеру, як на Дениса Клімова (колега Затайдуха, - авт.) складали постанову за те, що за 20 метрів не видно номерних знаків. Патрульний до мене підійшов і почав казати, що мій автомобіль строїть з порушенням, хоч там порушення не було. А от керівництво у них адекватне. Їхні поступки відповідають займаним посадам. Раніше наші заяви ігнорували, коли ми писали про порушення. Зараз адекватно розбирають.

Оштрафували свого шефа

Володимир Затайдух також розказав, що на його вимогу патрульні склали протокол на… свого керівника. Заступник начальника патрульної служби Олександр Суменок приїхав на конфліктну ситуацію і поставив автомобіль під знаком. Дорожній контроль звернув на це увагу. Мовляв, документуйте і цього порушника. Врешті заступник Редвана Усеінова отримав 255 гривень штрафу за порушення правил паркування.

- Був у Редвана і він показав, що Олександр штраф оплатив, - говорить Володимир Затайдух. – Він міг говорити, що порушив по службовій необхідності, але й слова проти не сказав. Я вражений цим.

Питаємо у Редвана Усеінова, чи не заважають патрульним працювати активісти, що весь час контролюють їхню роботу й намагаються підловити на промахах.  

- Сто процентів не заважають, - каже він. – Допомагають. У поліцейських є знання, а немає досвіду. Їх активісти трохи «ганяють» по правопорушеннях, які дуже часто відбуваються.

Натомість активісти зауважують: поліцейські інколи не хочуть втручатися в грубі порушення з власної ініціативи. Кажуть свідкам: дзвоніть на «102».

- Це не зовсім правильна постановка питання, коли городяни, побачивши проїзд на заборонний сигнал світлофора або виїзд на зустрічну смугу, повинні дзвонити в поліцію, екіпаж якої в цей момент проїжджає повз і спостерігає цю ж картину, - каже голова Комітету безпеки дорожнього руху.

Просимо його назвати якийсь приклад, який можна вважати досягенням патрульних.

- Хіба тільки те, що поліцейські не побоялись оформити ряд "поважних" людей, - відповідає Володимир Черкас.  

Редакція також запитала у вінничан, чи стали вони почували себе безпечніше, відколи у місті працюють патрульні поліцейські. Ось результати опитування: 



 

 

 

12 подвигів патрульних поліцейських

Із першої ночі роботи, з 22 лютого, патрульні поліцейські мали майже 4,5 тисячі викликів. Звісно, що не кожний назвеш зразковими. Але деякі щоденні справи «копів» тягнуть на те, щоб їх відзначити в цьому списку, складеному за розповідями керівників патрульної служби  

  1. Супроводили жінку до пологового будинку під час раптових пологів. Жінка народила здорового хлопчика.
     
  2. Із власної ініціативи провели заняття в шести школах та організували екскурсію до себе в управління дітям, позбавленим батьківського піклування.
     
  3. Регулярно допомагають водіям у дорозі, чим підтверджують сервісне направлення своєї служби. Можуть замінити пошкоджене колесо чи іншим чином допомогти власнику авто на аварійці.
     
  4. Щотижня рятують життя кільком людям, які намагаються здійснити суїцид. Найвідоміший факт – порятунок юнака, який хотів кинутися з київського мосту через нерозділене кохання.
     
  5. Вгамувати сімейний конфлікт – подвиг, якщо скандалісти зустрічають патрульних із сокирою в руках. Викликів на сімейні конфлікти або сварки з сусідами трапляються по кілька на зміну.
     
  6. Знайшли і спіймали за гарячими слідами розбійника, який на Вишеньці вирвав навушники в перехожого, ударивши його по потилиці. Всього затримали 50 правопорушників, стосовно яких порушені кримінальні провадження.
     
  7. Під час стандартної перевірки документів знаходять людей, оголошених у розшук. Те ж саме з автівками, які розшукуються. Щозміни мають одну таку людину і одну машину.
     
  8. Стоячи в тягучці, пробивають сусідні авто по планшету і знаходять проблемні, які можуть бути конфісковані за борги Державними виконавцями. Водія арештованої машини попереджають. Це ще один сервіс.
     
  9. Збільшення кількості викликів на «102» сприймають за збільшення рівня довіри до себе. В перші зміни «копи» мали 30-40 викликів за 12 годин. Тепер – 100. Побільшало дзвінків на «102» від сумлінних громадян, які звернули увагу, наприклад, на підозрілі звуки у сусідів. Завдяки одному з таких дзвінків спіймали злодіїв, які обкрадали приватний будинок на Кореї.
     
  10. Взяли участь у затриманні БМВ, яке зникло зі штрафмайданчика разом зі ще кількома дорогими автівками. Йдеться про схему махінацій, яку розслідує прокуратура, а фігуранти - працівники ДВС та МВС.
     
  11. Знайшли крадіїв велосипедів раніше, ніж їхні власники прийшли у райвідділ із заявами про злочин. Вночі зупинили на вулиці людей на великах для перевірки документів і «розкусили» злодіїв.
     
  12. Знайшли «Мерседес» після дзвінка таксиста на «102». Чоловік повідомив про заволодіння його машиною із застосуванням сили, й патрульні зуміли спіймати втікача на чужому авто.

 

Подвиг за версією головного поліцейського Редвана Усеінова:
- Багато прохань було, коли ми тільки починали працювати, по Соборній. І я вважаю, що патрульна поліція з цією задачею впоралася на 90 відсотків. Соборна зараз в тому стані, в якому повинна бути. Це досягнення саме патрульної поліції, бо ми врахували скарги про безлад і навели порядок.

 



Оці фотографії, як ілюстрацію роботи патрульних поліцейських, постили вінничани у Вконтакті та в Фейсбуку:

 

Previous Next

 


Перша статистика патрульної поліції 
(за півтора місяці роботи)

  • 4300 викликів на «102» опрацювали
  • 1800 адмінпостанов винесли
  • 160 адмінпротоколів склали у сфері громадської безпеки (хуліганство, куріння в громадському місці, поява в стані алкогольного сп’яніння)
  • 140 дорожній аварій без потерпілих задокументували
  • 50 правопорушників застримали (згодом були порушені кримінальні провадження)
  • 51 автомобіль евакуювали
  • 20 поліцейських піклувань застосували
  • 12 крадіжок розкрили
  • 10 одиниць зброї виявили
  • 4 викрадення розкрили
  • 2 грабежі розкрили
     



Читайте також:  

Головний «коп» Вінниці Редван Усеінов: «Навіть Шумахер потрапляв у ДТП»

Частину патрульних поліцейських висадять з машин для пішого патрулювання

Були «менти» - стали «понти». Як пройшов перший тиждень патрулювання нових поліцейських

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Анонім

    Как и ожидалось, все эти новомодные полиции оказадлись шляпой. И за это народ заплатил огромные деньги. Мыздобулы!
  • Анонім

    У понеділок, 28 березня, з’явилася чергова інформація про пом’ятий «Пріус», який бачили біля «Бастилії».





    Там был фольц поло служба охраны.
  • Игорь

    А сколько протоколов составили на пешеходов за переход в неустановленом месте?

    Герасимчук Альонка reply Игорь

    1 точно склали, я була свідком як дівчина перебігала дорогу в капішоні та навушниках і на неї чуть не наїхав автомобіль. Після цього її догнали патрульні та виписали штраф))))

    Дарья reply Игорь

    Думаю, жодного. Але ті, що переходять там де попало самі ж себе наражають на небезпеку. Один раз пощастило, на другий раз коли зіб"є машина - буде наукою.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up