Передадуть 35 трамваїв з Цюриха. Швейцарці дали «добро» на подальшу співпрацю з Вінницею

Передадуть 35 трамваїв з Цюриха. Швейцарці дали «добро» на подальшу співпрацю з Вінницею
«Вінниця є чемпіоном інновацій», — зазначив голова швейцарської делегації Мартін Кандінас / Фото: vmr.gov.ua
  • З дводенним візитом у місті перебувала делегація зі Швейцарської Конфедерації.
  • Закордонним «ревізорам» показали, що в місті було зроблено на швейцарські франки — трамваї, систему теплопостачання, електронні ресурси співпраці з громадою.
  • Які враження по собі залишила Вінниця та якою буде подальша співпраця між швейцарцями і вінничанами?

У Вінниці з дводенним візитом побували гості зі Швейцарії. Делегації показали досвід міста у реконструкції Замостянської, повозили на трамваях, представили новий веб-портал Вінницької міської ради та інші проекти, в яких була залучена консультативна та фінансова допомога Швейцарської Конфедерації.

З-поміж іншого швейцарські «ревізори» дали добро на продовження співпраці з Вінницею і, зокрема, на підготовку до поставки нової партії вживаних трамваїв з Цюриха.

Відео дня

— Наша співпраця триває вже 15 років. І ми сподіваємось, що наша співпраця триватиме ще мінімум 15 років, — говорив на прес-конференції другий віце-президент Нацради Швейцарії Мартін Кандінас. — Ми допомогли Вінниці отримати швейцарські трамваї з Цюриха, запровадити систему електронного урядування, допомагали технікою для модернізації системи теплозабезпечення і ми продовжуватимемо працювати в цьому напрямку. Зокрема, запланована наступна фаза в співпраці по трамваях. Вінниця в 2022 році отримає 35 трамваїв. Хоча пан мер Сергій Моргунов і зазначив, що хотілося б більше вагонів.

Також голова швейцарської делегації Мартін Кандінас зазначив, що «Вінниця є чемпіоном інновацій, запровадження високого стандарту надання послуг громадянам, а також Вінниця показує ефективні зміни у демократичному врядуванні».

Міський голова Сергій Моргунов на своїй фейсбук-сторінці окреслив два напрямки, над якими працюватимуть спільно зі швейцарцями:

Наступного року, нагадаємо, Вінниці планують передати цюрихські вагони Tram 2000. Майбутні «вінницькі трамваї» оцінював вінничанин Валерій Старжинський, про що в матеріалі: «Без старих трамваїв Цюрих вже не той». Вінничанин розказав, на чому швейцарці їздять зараз.

 

Читайте також:

Вінниця може отримати 10 електробусів та 40 тролейбусів

Що ви знаєте про Україну? Пройдіть тест — виграйте підписку на наш сайт

ФОТО ДНЯ. У Вінниці пройшов парад до Дня Незалежності України (ОНОВЛЕНО)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Гига Калория

    за то опять же лишние рабочие места как у нас любят говорить.....
  • Vh Cuy

    Украина - страна секонд-хенд. Одета в секонд-хенд. И ездит на секонд-хенде....
  • Pravdorub

    Яка ж ми бідна і жалюгідна нація, самі ні на що не спроможні, без сторонньої допомоги, постійно доношуємо старе, і цим пишаємося. Паради в честь розбитих доріг і сіл, корупції і беззаконня ☝️

keyboard_arrow_up