«Пам’ятаю кожну емоцію та страву»: вінничанка Вікторія Науменко про участь у проекті «МастерШеф»

«Пам’ятаю кожну емоцію та страву»: вінничанка Вікторія Науменко про участь у проекті «МастерШеф»
Фото: Фейсбук Вікторії Науменко
  • Вінничанка Вікторія Науменко взяла участь у 12-му сезоні телевізійного кулінарного проекту «МастерШеф» і увійшла в ТОП-13 кулінарів України. Як їй вдалось вийти в лідери серед учасників?

Вінничанка Вікторія Науменко — мама двох діток, трьох і 12-ти років. Працює в держслужбі, зараз знаходиться в декретній відпустці. Історик і фінансист за освітою пристрастю свого життя вважає кулінарію.

— Я державний службовець, але люблю готувати, — розповідає Вікторія. — Так склалось моє життя, що і мою освіту, і мою професію для мене обирали батьки. Обрали історичний факультет, я його закінчила з червоним дипломом. Потім я написала кандидатську дисертацію і пішла у декрет з першим своїм сином. Далі отримала освіту за спеціальністю фінансист і банківська справа. Але, насправді, душею я живу кулінарією. Тому цього року вступила до Торговельно-економічного інституту, на спеціальність ресторанне управління і харчові технології.

Відео дня

Кулінарія — це найулюбленіше хобі вінничанки. Найбільше Вікторія полюбляє готувати десерти.

— Обожнюю, коли люди, куштуючи мої десерти, щиро посміхаються, — розповідає Вікторія. — Я завжди вкладаю душу та кайфую від процесу приготування. Кулінарія завжди була моїм хобі. Але коли я пішла з другим сином у декрет, почала більше готувати солодощі, для сім'ї і друзів. Захопилася створенням саме кондитерських виробів, почала їздити по майстер-класах. Це покликання моє, те, що мені найбільше подобається. Кондитерська справа — це для мене не просте приготування, а високе мистецтво. 

Щоб показати свій талант всій Україні і здійснити ще одну мрію, Вікторія Науменко вирішила взяти участь у відомому кулінарному проекті «МастерШеф». Все через велике бажання йти за покликанням душі.

— Ще у березні я заповнювала невпевнено анкету для участі у кастингу кулінарного шоу «Мастер-шеф аматори» і чесно дуже сумнівалась, що кудись пройду. Пам’ятаю, як мені написали і назначили день кастингу… Господи, як я хвилювалась. Потім пролунав ще один дзвінок, і мені повідомили, що я пройшла у топ-100. Поклавши слухавку я сиділа на підлозі, закривши долонями лице, і тихо плакала від щастя... Я не вірила, що мені вдалось.

Вікторія згадала також те, коли був телекастинг, вона страшенно хвилювалась, але стала єдиною, яка в той день отримала три «так». Вразити суддів «МастерШеф» у вінничанки вийшло завдяки японському бісквіту на кокосовому молоці, з чорничним гелем та лаймом.

— Потім був телекастинг, все стресово та незнайомо, духовки, які вимикалися, продукти, які я забула, і ще багато чого. Емоції не передати! І тут мені, за мій десерт, судді кажуть три «так» — з цього моменту у мене за спиною виросли крила і я зрозуміла, що я дійсно можу. Ектор Хіменес Браво сказав, що в мене «ідеальний десерт» — ці слова назавжди закарбуються в моїй пам’яті, — розповідає героїня.

Зйомки телепроекту тривали з травня по липень 2023 року. За словами Науменко, перед камерою було працювати просто. Складнощі полягали в іншому. 

— Для мене працювати на загал нескладно, оскільки була капітаном КВК на історичному факультеті ВДПУ, — каже вінничанка. — Коли працювала над кандидатською, теж було чимало виступів перед великою аудиторією. От морально було важко, часом. До прикладу, за пять хвилин до подачі страви мені перевернули морозиво, і потрібно було виходити з ситуації. Це виводило на емоції, але я справлялась.

Під час проекту вінничанка показала не тільки свій талант як кондитера, а і вміння готувати різні складні страви. За що і увійшла в ТОП-13 кулінарів України.

— Пам’ятаю кожну емоцію, кожне хвилювання та страву, що створювала з великим задоволенням. На проекті точно зрозуміла, що мої прагнення та характер допомогли впоратись з усім, — каже вона. 

Яким десертам надає перевагу сама кулінарка і про що вона почала мріяти після участі в проекті?

— Моє серце належить складним в приготуванні макарунсам. Та найбільше я люблю торт Естерхазі, — відповідає жінка. — Мрію відкрити кондитерську, в якій би стояли черги за моїми десертами. Життя дуже коротке. Я люблю все нове, те, чого раніше не робила. Життя коротке, тому час потрібно використовувати на себе, свою сім'ю і задоволення.

За словами Вікторії, на проекті у неї відбулася серйозна трансформація в плані сприйняття себе.

— Для мене проект став шляхом від віри до себе до перемоги над собою. Я повірила в те, що роблю, можу більше, ніж думала. Варто мати бажання і не зраджувати своїм переконанням — і все вийде, — каже Вікторія.

 Наразі, боротьба за перемогу на шоу продовжується. Загалом, конкурс на участь у 12-му сезоні «МастерШеф» був просто «захмарний», адже заявки подали 1500 осіб.

 

Читайте також:

«Не всім пощастило мати такого брата». Вінничанка привітала співака Лері Вінна

В музеї-садибі Коцюбинського пересадили агави. Звідки привезена ця екзотична рослина?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Тетяна Кицан

    Бажаю. Перемоги. Я..за.вас
  • Tamara Dragomaretska

    Вболіваю за нашу вінничанку! Бажаю успіху.
  • Ирина Горовенко

    Молодчинка ! Перемоги тобі!
  • Притула Ксения

    Вікуся успіхів тобі. Ти молодець.

keyboard_arrow_up