Організатори VINNYTSIA JAZZFEST: «Гордимося, що хедлайнером фестивалю буде саме український джазбенд!»

Організатори VINNYTSIA JAZZFEST: «Гордимося, що хедлайнером фестивалю буде саме український джазбенд!»

Напередодні Дня незалежності організатори найстарішого в Україні джазового фестивалю розказали:

* як стрімко розвивається джазовий рух в Україні,

* як легко переплутати український колектив із закордонним,

* і чому хедлайнерами цьогорічного фестивалю у Вінниці будуть саме українці.

Насолоджуватись музикою світових зірок, проте обов’язково відкривати вражаючі українські імена – девіз, якого щороку дотримується найстаріший в незалежній Україні, міжнародний джазовий фестиваль VINNYTSIA JAZZFEST, який з року в рік у вересні у Вінниці збирає тисячі шанувальників джазової музики зі всієї України.

Цього року до програми, яку завжди продумують надзвичайно ретельно, організатори не тільки внесли концерти українських колективів, а й вирішили саме їх зробити хедлайнерами!

- Ми проводимо фестиваль з 1996 році і з упевненістю можемо сказати, що джазовий фестивальний рух в Україні успішно розвивається. За 27 років незалежності якість українського джазового продукту дійсно дуже покращилася, - відзначає продюсер VINNYTSIA JAZZFEST, заслужена артистка України Ірина Френкель. - Як говориться: джазу добре там, де він є. В Україні він точно є!

Відео дня

- Цього року на нашому фестивалі глядачі зможуть самі переконатися, що в Україні є джазові колективи, які за якістю та професійністю ні на йоту не поступаються світовим, - говорить директор  VINNYTSIA JAZZFEST, заслужений діяч мистецтв України Павло Третьяков. - Ми відкриваємо та закриваємо фестиваль концертами саме українських виконавців: феєричного бенду FRANKYJAZZ з програмою «Tribute to Frank Sinatra» та розкішною постановкою одного з найкращих мюзиклів усіх часів «В джазі тільки дівчата» Національної оперети України.

Коли у міжнародній професійній джазовій спільноті «мама» VINNYTSIA JAZZFEST Ірина Френкель вперше побачила відеозапис FRANKYJAZZ, одразу вирішила запросити бенд до Вінниці.

- Переписку з лідером колективу традиційно розпочала англійською мовою, - згадує Ірина Френкель. - Як же приємно я була вражена, коли отримала відповідь рідною українською! «Нам не потрібно купувати авіаквитки, ми з України», - написав Віталій Костенко. І далі всі нюанси їхнього виступу ми вже обговорювали українською.

FRANKYJAZZ  - яскравий бенд висококласних, професійних музикантів і неперевершених вокалістів - Віталія Костенко і Маргарити Мелешко, який за вісім років існування зайняв свою нішу у світі класики джазового жанру або ж іншими словами «American Songbook».

Історія бенду розпочалась у серпні 2010 року, коли троє ідейних музикантів вирішили створити музичний колектив, який порушить всі стандарти сучасної музики і знайде відгук у серцях багатьох слухачів. Віддані джазу, свій колектив вони одразу без роздумів назвали на честь легендарного і неперевершеного Френка Сінатри.

У жовтні 2010-го у Києві FRANKYJAZZ представили глядачеві свою першу концертну програму. А вже взимку 2011 року презентували свій перший альбом «Jazz in my soul». 

Сьогодні на рахунку FRANKYJAZZ участь у багатьох престижних фестивалях, чимало ексклюзивних програм і концертних вечорів, найяскравіші з яких: «Tribute to Frank Sinatra», «Tu vuo fa l`Americano» (хіти італійської, мексиканської і американської музики в неймовірному плетиві), «American Songbook» (золота американська класика).

Музика у виконанні цього надзвичайного колективу - це неймовірна хвиля емоцій, здатна занурити глядачів в атмосферу веселощів, епоху прекрасних дам і джентльменів, витриманих роками елітних напоїв і насолоди композиціями легендарних Френка Сінатри, Фреда Астера, Елли Фіцджеральд, Луї Армстронга та багатьох інших видатних виконавців.

FRANKYJAZZ вміють з першої секунди по-справжньому «запалили» публіку відомими джазовими стандартами і калейдоскопом хітів. Під час їхнього виступу навіть пасивні глядачі не стримуються і починають пританцьовувати в такт мелодіям!

У бенді грають професійні музиканти (саксофон, труба, клавіші, бас-гітара, ударні) зі складу Національного Академічного Духового і Президентського оркестрів України.

А неперевершені вокалісти - Віталій Костенко (художній керівник, джаз-вокаліст проекту «Танці з зірками») і Маргарита Мелешко (фіналістка «Голосу Країни») за час існування FRANKYJAZZ підкорили практично всі великі сценічні майданчики країни від оперних театрів Києва, Львова, Харкова та Одеси до Національної філармонії та Жовтневого палацу. 

Тепер настає черга Вінниці!

23 вересня о 21.00 у концертній залі по вул. Театральна, 15 FRANKYJAZZ порадують всіх глядачів VINNYTSIA JAZZFEST-2018 своєю найкращою програмою «Tribute to Frank Sinatra».

- Нас чекає півтори години насолоди і незабутній вечір, присвячений легендарному виконавцю, людині епохи Френку Сінатрі! – запрошують організатори. - Будемо разом насолоджуватися безсмертними хітами: «Strangers In The Night», «New York, New York», «Moon river», «Cry me a river», «The Best Is Yet To Come», «The Lady Is A Tramp», «Fly Me To The Moon», «Cheek To Cheek», «Angel eyes», «Jazz girl from Ipanema», «Blue Moon», «My Way», «For Once In My Life» та багатьма іншими!

Зараз на квитки на фінальний концерт ХХІІ міжнародного джазового фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST-2018 діє знижка 33 %. До вечора 9 вересня  їх можна придбати всього за 100 гривень.

Традиційний мультиквиток, що є перепусткою на всі концерти фестивалю, що пройдуть 22-23 вересня у концертній залі по вул. Театральна, 15, до 9 вересня коштує 280 гривень.

Квитки можна у один клік купити онлайн на сайтах jazz.vn.ua та bilet.vn.ua.

А також у касах «Афіша Вінниці» у ТСК «Магігранд» (10.00-21.00), ТЦ «Петроцентр» (10.00–20.00), театрі імені Садовського (13.00-19.00) та в інформаційному центрі фестивалю, який діє у Вінницькій  обласній універсальній науковій бібліотеці ім. К. А. Тімірязєва (вул. Соборна, 73).

Телефон фестивалю: (0432) 690 – 025.

Генеральний інформаційний партнер VINNYTSIA JAZZFEST-2018 – RIA.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up