Музика Альп з ноткою України! Шалену суміш сучасного джазу везе у Вінницю австрійське тріо Kusimanten

Музика Альп з ноткою України! Шалену суміш сучасного джазу везе у Вінницю австрійське тріо Kusimanten

* Яскраве австрійське свінгл тріо вразить міксом музичних стилів і напрямків, який є беззаперечним трендом сучасного джазу.

Буде і загадковість, і екзотика, і строга елегантність, і дружня невимушеність!

* А в ролі солістки будемо зустрічати джазову богиню України Тамару Лукашову, яка торік була визнана найкращою джазовою солісткою Німеччини!

Яскраві, запальні, дуже неординарні та новаторські! Так можна охарактеризувати австрійську групу Kusimanten, яка 22 вересня о 17.30 відкриє серію концертного марафону вихідних ХХІІ міжнародного джазового фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST-2018.

Творчість дівчат – настільки прекрасна освіжаюча дика суміш, що навіть не хочеться братися за визначення жанрів!

Звучання Kusimanten нагадує то камерний оркестр, то ф’южн-бенд, то Swingle Sisters, але єдино правильне визначення їхнього стилю – Kusimanten. Що б це слово не означало!

Відео дня

Kusimanten – це безперервний експеримент зі звуком, у якому елементи альпійського і східноєвропейського фольклору зливаються із традиціями камерної музики Старого Світу і нестримною джазовою імпровізацією родом з Америки.

Це багатошарове пульсуюче музичне полотно щедро розфарбоване емоціями музикантів. Тут є і загадковість, і екзотика, і строга елегантність, і дружня невимушеність.

Кожна композиція колективу, як птах із клітки, прагне вирватися за рамки сталих музичних форм, раз за разом пропонуючи слухачеві свою власну музичну мову. Та незважаючи на гадану складність, розшифрувати її просто. Адже в кожній пісні є мелодія і щирість – дві обов'язкові складові справжньої Музики.

Маючи за плечима власні музичні проекти, які прогриміли на весь світ, учасниці групи Kusimanten вперше зустрілися завдяки спільному другу й колезі – видатному німецькому трубачу Маттіасу Шріфлю. І відразу ж відчули: зі спільної роботи може вийти щось цікаве!

Група успішно дебютувала у 2014 році, у 2015-му у супроводі легендарного швейцарського акордеоніста Ханса Хасслера закривала престижний фестиваль Jazzwerkstatt Bern у Берні (Швейцарія), а у 2017-му видала дебютний альбом «Bleib Ein Mensch» на знаменитому британському лейблі Leo Records.

Австрійська складова проекту Kusimanten – дует виконавиць на віолі й віолончелі Марі-Терез Хертель і ДеєЛінде. Обидві народилися у невеличкому австрійському селі біля Грацу в родинах відомих виконавців і дослідників австрійської народної музики. Від них і одержали свої перші музичні уроки. Пізніше до знання фольклору Штирії (регіон Австрії) додалася академічна музична освіта, отримана в консерваторії столичного Відня.

Обидві виконавиці брали активну участь у різноманітних музичних проектах (від фольклорних ансамблів до Опери Грацу і WDR Big Band), у складі яких багато виступали в Австрії та за її межами. У 2004 році заснували успішний струнний проект Netnakisum, з яким об'їздили півсвіту!

Вокалістка групи - знаменита джазова співачка та композитор, одеситка Тамара Лукашова, яка багато років живе у Німеччині і виступає в Європі, де співпрацює з провідними європейськими і світовими виконавцями.

За свою кар'єру Тамара Лукашова дала безліч концертів в Австрії, Німеччині, Італії, Швейцарії, Польщі, Мексиці, Сальвадорі, Індії, Угорщині та багатьох інших країнах.

Торік Тамара Лукашова стала подвійною призеркою одного з головних джазових конкурсів Німеччини «Neuer Deutscher Jazzpreis 2017». Серед 200 джаз-бендів саме її колектив Tamara Lukasheva Quartett здобув найвищу у Німеччині відзнаку у сфері джазу. А саму співачку відзначили призом SIGNUM-Сommunication-Solistenpreis, як кращу джазову солістку Німеччини 2017 року.

Як і її колеги по Kusimanten, Тамара Лукашова виросла у музичній родині (батько – саксофоніст, мати – піаністка). Професійно займатися джазовим вокалом вона почала у 15 років. Закінчила Одеське музичне училище (клас фортепіано й естрадного вокалу), навчалася у Донецькій консерваторії та закінчила консерваторію у Кельні. З 2010 року постійно проживає в Німеччині і працює у різних джазових формаціях. За дуже короткий час вона завоювала серця шанувальників у професійних європейських колах джазу і встигла попрацювати із всесвітньо відомим Біг-бендом західнонімецького телебачення та радіо WDR Big Band та з найкращим молодіжним джазовим оркестром Німеччини BuJazzO. Її композиції, де вона поєднує українську етнічну музику з джазом, класикою та музикою світу, переконливо завойовують найдосвідченіших поціновувачів джазової сцени і відкривають їм нові світи.

Тамара Лукашова є учасницею й ініціаторкою багатьох інтернаціональних проектів, власником європейських премій і лауреатом престижних конкурсів.

Не пропустіть концерт Kusimanten (Австрія) 22 вересня о 17.30 у концертній залі по вул. Театральна, 15 на фестивалі VINNYTSIA JAZZFEST-2018!

Нагадуємо, до 9 і 16 вересня діють акційні ціни на квитки:

* до 9 вересня – знижки до 33 %;

* до 16 вересня – знижки до 17 % на концерти фестивалю.

Придбати квитки ви можете на сайтах http://jazz.vn.ua та bilet.vn.ua, у касах Вінниці у ТСК «Магігранд» (10.00-21.00), ТЦ «Петроцентр» (10.00–20.00), театрі імені Садовського (13.00-19.00) та в інформаційному центрі фестивалю, що діє у бібліотеці ім. Тімірязєва (10.00-18.00).

Генеральний інформаційний партнер VINNYTSIA JAZZFEST-2018 – RIA.

Більше про інші концерти фестивалю читайте тут.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • З.А.Глядач

    Музика гарна,"вокал"-ніякий.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) Від читача 18:58 смс для Анечки 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 10:19 Без води та світла. Де у Вінниці 18 березня відключають послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up