Сюрпризи від Литви на VINNYTSIA JAZZFEST: 5 тромбонів, зірка телебачення і джазовий погляд на фольклор

Сюрпризи від Литви на VINNYTSIA JAZZFEST: 5 тромбонів, зірка телебачення і джазовий погляд на фольклор

* Переконатися, що «Тромбонів багато не буває!»

* Відкрити красу литовської джазової музики.

* Почути дивовижну гру знаного у всій Європі Вітаутаса Пілібавічюса.

* Закохатися у литовський фольклор завдяки співу красуні Лорети Сунгайлете.

* І більше ніколи не сумніватися, що джаз, ф’южн і фолк – це дійсно незабутнє поєднання!

Всі вінничани та гості міста зможуть вже наступної неділі  – ексклюзивно на міжнародному джазовому фестивалі VINNYTSIA JAZZFEST-2018!

Образна поезія з різних регіонів Литви, цікаві мелодії, сучасна джазова гармонія, бездоганні музичні інтерпретації і автентичний стиль – таким неповторним музичним коктейлем 23 вересня о 17.30 глядачів джазового фестивалю у Вінниці буде «пригощати» унікальний музичний проект «Литовські тромбони  & Лорета Сунгайлене» .

Вас чекають п'ять тромбонів + перкусія + вокал, які разом створюють незабутній креативний експеримент, де ціле більше, ніж проста сума частин.

Вперше специфічну комбінацію таких різних «музичних голосів» литовці апробували у 2016 році. Тоді разом з Lithuanian Trombone Project виступала джазова і поп-вокалістка Гірманте Вайткуте.

Відео дня

На початку 2018-го творчий вектор змістився убік  фольклору, і результати перевершили найсміливіші очікування. Народжені у міжстильовій колаборації музичні настрої й композиції привернули увагу ще більш широкої аудиторії.

Лідером колективу й автором значної частини репертуару є тромбоніст Вітаутас Пілібавічюс – музикант, якого добре знають у Європі.

Саме Вітаутасу одного разу прийшла ідея створити несподіваний тромбонний проект, запросивши до нього кращих солістів зі світу академічної музики. Артисти Литовського державного симфонічного оркестру й Литовського національного театру опери й балету Ремігіюс Гумуляускас, Томас Карка, Паулюс Батвініс і Адріус Стасюліс виявилися природженими імпровізаторами. Джаз у їхньому виконанні звучить більш ніж переконливо. А грув тромбонному квінтету забезпечує мультиінструменталіст Робертас Вільчинскас, зона відповідальності якого у проекті – перкусія.

Окраса проекту - Лорета Сунгайлене – не просто вокалістка, але й дипломований етномузикознавець, а також відома у Литві теле- і радіоведуча, солістка знаменитого Вільнюського фольклорного колективу «Virvytė».

Одержавши пропозицію взяти участь у креативному експерименті, Лорета одразу ж погодилася. Багато фольклорних пісень із репертуару Lithuanian Trombone Project Вітаутасу Пілібавічюсу запропонувала саме Лорета Сунгайлене. А їх вишукані аранжування – плід спільної творчості музикантів.

Проект «Литовські тромбони і Лорета Сунгайлене» став яскравим сучасним поглядом на фольклор і відкрив нову сторінку в історії литовського тромбону.

- Композиції у нашому проекті різноманітні з погляду їх стилістики й настрою. Це синтез народної, джазової музики  та ф’южну, - відзначає Вітаутас Пілібавічюс. – На додачу до космополітизму, типового для литовських джазових патріархів і сучасних музикантів, ми намагаємося доповнити джазову музику, відкриту для всіх культур світу, елементами й виразними засобами литовської народної музики. Ми вносимо свій внесок у створення і продовження сучасних литовських джазових традицій. Я думаю, ми стаємо більш цікавими світовий аудиторії, створюючи і граючи саме таку музику.

Не пропустіть єдиний концерт проекту «Литовські тромбони  & Лорета Сунгайлене» на фестивалі VINNITSYA JAZZFEST  23 вересня о 17.30 у концертній залі по вулиці Театральна, 15!

Партнер концерту: Литовський культурний інститут в Україні.

Квитки на концерт до вечора 16 вересня коштують 100 гривень.

Купуйте квитки у один клік на офіційному сайті фестивалю jazz.vn.ua, у касах Вінниці у «Магігранді» (10.00-21.00), «Петроцентрі» (10.00–20.00), театрі імені Садовського (13.00-19.00) та в інформаційному центрі фестивалю, що діє у бібліотеці ім. Тімірязєва (10.00-18.00).

Більше про інші концерти VINNYTSIA JAZZFEST-2018 читайте тут.

Генеральний інформаційний партнер фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST-2018 – RIA.

 

Читайте також:

* Джазфест стартует ударной pre-party. Культовый барабанщик Павел Файт через месяц впервые сыграет в Виннице

* Для тех, кто любит погорячее! Винница впервые увидит мюзикл-легенду «В джазе только девушки»

* Музика Альп з ноткою України! Шалену суміш сучасного джазу везе у Вінницю австрійське тріо Kusimanten

* Поляки, які скорили світ, їдуть у Вінницю на джазфест!

* Організатори VINNYTSIA JAZZFEST: «Гордимося, що хедлайнером фестивалю буде саме український джазбенд!»

* 10000 гривень можна виграти на Всеукраїнському конкурсі молодих джазових виконавців у Вінниці! Прийом заявок – до 11 вересня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Валера

    Майданов много не бывает
  • З.А.Глядач

    «Тромбонів багато не буває!»

    100%
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:05 На Вінниччині під час ремонту каналізації загинув чоловік 09:05 Заміські комплекси поруч з Вінницею, де можна відпочити з родиною (партнерський проєкт) 09:03 Ліквідували ще 880 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 24 квітня 08:05 Сьогодні вітаємо секретарів та водопровідників. Історія та прикмети 24 квітня Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up