Опалювальний сезон у Вінниці розпочали при +23°: не витримують труби та люди

Опалювальний сезон у Вінниці розпочали при +23°: не витримують труби та люди
  • Сьогодні, 15 жовтня 2019 року, вдень на вулиці було 23 градусів тепла. Незважаючи на це, у Вінниці почали включати опалення.
  • Комунальники попереджують про ймовірні пориви на лінії.
  • А люди обурюються та кажуть, що посадовці думають заднім місцем.

З 15 жовтня у Вінниці розпочали опалювальний сезон 2019-2020 років для населення. Так вирішила міська рада. «Вінницяміськтеплоенерго» станом на 16 годину у 71 будинках вже включила опалення, повідомляють у відомстві.

 Рішення про початок опалювального сезону прийняв виконавчий комітет Вінницької міської ради ще 10 жовтня.

— Таке рішення було прийняте у зв’язку з прогнозом, що середньодобова температура зовнішнього повітря очікується нижчою +8°C. А відповідно до постанови Кабінету Міністрів України опалювальний сезон розпочинається тоді, коли впродовж трьох діб середньодобова температура зовнішнього повітря становить не більше +8°C, — констатують комунальники.

Відео дня

Варто додати, що сьогодні, 15 жовтня, вдень було у Вінниці близько 23 градусів тепла. А протягом тижня синоптики прогнозують до 20 градусів.

За прогнозами, така погода триватиме до 22 жовтня з невеликими коливаннями температури повітря.


Читайте також: «Поганий сезон бабиним не назвуть»: синоптики здивували прогнозом погоди


Подача опалення  на будинки відбувається поступово

«Вінницяміськтеплоенерго» опалює 1222 будинки житлового фонду Вінниці.

— Лише у 259 будинках є індивідуальні пункти, які в залежності від температури на вулиці можуть корегувати подачу тепла, — розповідає журналістці "20 хвилин" прес-секретар Вінницятеплоенерго.

З 7 жовтня у Вінниці опалювальний сезон розпочався у садочках та лікарнях.

— Заявки станом 10 жовтня вже подали керівники 59 закладів. До підприємства продовжують надходити заявки від керівників закладів соціального характеру, — зазначають у Вінницяміськтеплоенерго.

За інформацією відомства, станом на сьогодні, 15 жовтня, вже у 56 об’єктах включили опалення (ДНЗ – 44, заклади охорони здоров’я – 6, комунальний заклад загальної середньої освіти – 4, державний заклад дошкільної освіти – 1, комунальний заклад позашкільної освіти – 1)

— Послуга з централізованого опалення подаватиметься на будинки поступово. В першу чергу (відповідно до рішення виконавчого комітету Вінницької міської ради), послуга надаватиметься тим споживачам, які не мають заборгованості за спожиту теплову енергію в минулому опалювальному сезоні, — зазначають комунальники.

Опитування

А у вас вже включили опалення?

Попереджують про можливі пориви труб

У відомстві наголошують, що під час пуску теплоносія йде велике навантаження на мережі, тому можуть виникати пориви. Такі ситуації - це в межах норми. Головне  - швидко на них реагувати.

Станом на 16 годину, до речі, у Вінниці не зафіксували жодного пориву на мережі централізованого опалення.

— Якщо Ви помічаєте аварії на тепломережах, пориви у системах централізованого опалення чи гарячого водопостачання просимо негайно повідомляти в диспетчерську нашого підприємства, яка працює цілодобово, за номером за тел.: 43-34-95, — повідомляють комунальники.

У вівторок, 15 жовтня, у десяти будинках зафіксували постійні витоки у трубах централізованого гарячого водопостачання у внутрішньобудинкових системах.

На всі місця, де будуть виявлені аварійні ситуації, обіцяють оперативно виїжджати бригади.

Також можуть виникати пориви у внутрішньобудинкових системах, за які відповідають управляючі компанії.  У таких випадках послугу буде відновлено після ліквідації поривів працівниками управляючих компаній, адже саме вони відповідають за внутрішньобудинкову систему.

Про всі будинки, на які буде призупинена послуга з централізованого опалення в зв’язку з поривами, якщо такі будуть, інформація оновлюватиметься на офіційному сайті підприємства.

Вінничани обурюються початком опалювального сезону

Сьогодні, 15 жовтня 2019 року, вдень на вулиці було 23 градусів тепла. Саме тому люди не розуміють, чому розпочали опалювальний сезон для населення.

Зокрема у нашому опитуванні на питання, чим думали посадовці, коли включали опалення, понад 56 відсотків відповіли «заднім місцем». Дивіться результати опитування, яке розпочалось вранці:

— При таких цінах на опалення - це злочин проти людей, — коментує наш читач під ніком «Олекса».

— В квартирі поки без опалення, на вулиці сонце, вікна і балкон все відчинено, люди у футболках, коли температура спаде до +8 тоді вмикайте, — пише Орест Лютий.

Ось як реагують інші наші читачі на новину про початок опалювального сезону:

 

Опитування

Як гадаєте, чим думали посадовці, коли приймали рішення про початок опалювального сезону?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • ЛАРИСА 62РОКИ

    людям ніколи ніхто ще не вгодив! У НАС ПОСТАВИЛИ ЛІЧИЛЬНИК ДЛЯ ЕКОНОМІЇ, ТЕПЕР ЗАВЖДИ БУДЕ ХОЛОДНО, БО ЛЮДИ Ж ТАКІ ЖАДНЮГИ ДЛЯ СЕБЕ ЖАЛІЮТЬ І ОСОБЛИВО БАГАТІ.
  • Саша Антонюк

    Давайте увімкнемо опалення як похолодає до 5 градесів і якщо десь прорве трубу, то окремі райони будуть сидіти без тепла ще тиждень і мерзнути, а ми будемо кричати бо не включили і не перевірили раніше) Хто не хоче платити лишнє: поставте собі теплові лічильники, а на батареї балансувальні крани  і буде вам щастя)
  • Виктория Постовая

    Все як завхде)))тобто, навнаки:було холодно,вимкнено,тало тепло,в
    увімікнули)))
  • Ols Kat

    люблю коли тепленько
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up