Опалення із знижкою. 21 вінничан скористалися розстрочкою на комуналку

Опалення із знижкою. 21 вінничан скористалися розстрочкою на комуналку
  • У жовтні Кабмін ухвалив рішення про встановлення розстрочки на оплату комунальних послуг тим, хто немає субсидії
  • Так, за ним, людина сплачує 50% за опалення взимку. А все інше — влітку
  • У Вінниці цією послугою скористалися вже 21 містян

Оскільки комунальні тарифи все збільшуються, а субсидію можуть отримати не всі вінничани, уряд створив альтернативу субсидіям — механізм оплати частинами.

За інформацією прес-служби міського підприємства «Вінницяміськтеплоенерго», розстрочку на опалення оформили вже 21 вінничан:

— Станом на 5 грудня, 21 вінничан написали заяву на розстрочену виплату коштів за теплопостачання. Це означає, що 50% суми вони мають спалити сьогодні, а 50% - в міжопалювальний період. Але залишок треба виплатити до початку нового опалювального періоду, — каже прес-секретар підприємства Юлія Петришева.

Відео дня

Як оформити розстрочку

Для того, щоб перейти на схему оплати частинами, вінничанам треба подати лише відповідну заяву. Бланк є на сайті підприємства (треба завантажити файл .doc «Зміни що додаються» — авт.)

Заповнений документ можна подати до комунального підприємства «Вінницяміськтеплоенерго» (вул.600-річчя 13, перший поверх, кабінет №3) або ж до центрів адміністративних послуг «Прозорий офіс».

Розстрочка. Зворотній бік медалі

Втім, як раніше зазначали у прес-службі тепловиків, розстрочка на опалення — не є сприятливою для підприємства, адже споживачі сплачуватимуть лише половину за спожите, в той час, як підприємство несе 100% витрати на придбання природного газу, електроенергії та води для забезпечення тепловою енергією. Тому завчасно просять врахувати такі обставини та у повному обсязі сплачувати за спожите.

Окрім того, ставлять під сумнів механізм оплати частинами і самі вінничани, як кажуть, що це «обман»:

— Розстрочка — це обман, — казала вінничанка, яку звати Софія. — Так само як і субсидії. Краще б тоді знизили тарифи, навіщо тоді їх підіймали?

А експерти, яких опитав журналіст «20хвилин» звертають увагу, що механізм розстрочки ще не вироблений та прогнозують багатомільйонні дотації «Нафтогазу». Вони не розуміють, навіщо ж тоді було підіймати тарифи на комунальні послуги, якщо уряд надає такі «знижки».

Нагадаємо, що перші платіжки, в які включили вартість опалення за пів місяця, шокували вінничан. Людям прийшли платіжки, де тільки «гарячі труби» коштують 400 — 1000 гривень.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Володимир Ххх

  • Прокоповна Проня

    Целых 21? Ну все, теперь заживем.

    Anonymous reply Прокоповна Проня

    0,0000525%  населення Вінниці ,невже це не досягнення? Наш уряд, президент не перестає дивувати турботою. Чесні незалежні ЗМІ обєктивно освітлюють ці досягнення. Це не прорив? Це крок у Європу.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera 10:02 Майже рік медики боролися за його життя. Вінниця прощається з Героєм Дмитром Ковальовим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up