Окупанти прямо зараз обстрілюють Запорізьку АЕС. Там виникла пожежа (ОНОВЛЕНО)

Окупанти прямо зараз обстрілюють Запорізьку АЕС. Там виникла пожежа (ОНОВЛЕНО)
  • Російські загарбники обстріляли Запорізьку атомну електростанцію, розташовану в місті Енергодар. 
  • Обстрілу передували тривалі бої.
  • Внаслідок обстрілів на атомній станції виникла пожежа.

Неподалік Запорізької атомної електростанції тривають запеклі бої з російським окупантом. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив міський голова Енергодару Дмитро Орлов. Він зазначив, що нацгвардія продовжує тримати оборону.

Відомо про постраждалих, але точну їх кількість та стан у даних обставинах поки що назвати не можуть. Наразі на найбільшій АЕС Європи є реальна загроза ядерної небезпеки.

Відео дня

Ситуація у місті Енергодар, де розташована Запорізька атомна електростанція, ще раніше стала напруженішою. Містом пересувалися молодики у спортивному одязі з автоматами Калашнікова. Про це повідомили у компанії Енергоатом. Озброєні особи ламали двері під’їздів і намагалися вдертися у квартири до місцевих мешканців. Вони аргументували це тим, що треба “зайняти висоту”.

3 березня російські окупанти обстріляли блокпост на в'їзді в Енергодар. Місцеві жителі чинили опір, але до міста зайшли понад 100 одиниць військової техніки окупантів. Окупанти прямо зараз обстрілюють Запорізьку АЕС. Внаслідок обстрілів на атомній станції виникла пожежа.

Одні працівники АЕС стверджують, що існує реальна ядерна загроза. Інші стверджують, що з наявної у росіян зброї атомні реактори пробити неможливо.

Оновлено

Голова Запорізької ОДА Олександр Старух повідомив у Facebook, що пожежників допустили до гасіння вогню на ЗАЕС.

Трохи згодом він написав, що директор ЗАЕС запевнив його про те, що наразі ядерна безпека об’єкта забезпечена.  

— Керівництвом станції було ухвалено рішення включити захист. На щастя, адмінкорпус пошкоджений, але не спалахнув. Колектив станції вживає всіх заходів для локалізації проблеми, — повідомив голова Запорізької ОДА.

За інформацією ДСНС, пожежа не в енергоблоці. Згорання виникло за територією АЕС в учбово-тренувальному корпусі (голова Запорізької ОДА сказав про лабораторно-побутовий корпус).

Президент України Володимир Зеленський зробив термінову заяву про загрозу, що виникла для усієї Європи:

О 5.30 обстріли електростанції окупантами припинилися. Про це повідомив мер Енергодара Дмитро Орлов у прямому ефірі українських національних телеканалів під час спільного інформаційного марафону «Єдині новини».

За повідомленням ДСНС на боротьбу з пожежею залучили 44 рятувальників та 11 одиниць техніки. О 5.55 пожежу локалізували, о 6.20 ліквідували. Жертв та постраждалих немає.

 

Читайте також:

Наш земляк Євген Пальченко отримав звання - Герой України

Ми в тилу і допомагаємо іншим містам. Як Вінниця прожила черговий день війни?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up