Оформлення закордонного та українського паспортів у Вінниці. Що змінилося під час війни?

Оформлення закордонного та українського паспортів у Вінниці. Що змінилося під час війни?
  • Навіть під час воєнного стану Державна міграційна служба продовжує працювати у штатному режимі. 
  • Розповідаємо, за скільки часу та за яку ціну можна зробити паспорти у Вінниці?
  • А також додаємо відповіді на поширені запитання до міграційної служби від українців. 

У перші дні війни міграційна служба тимчасово призупинила роботу власних інформаційних систем. Зробили це у цілях захисту персональних та чутливих біометричних даних громадян України. 

Проте вже з березня підрозділи міграційної служби відновили свою роботу. Зараз у Вінниці вони працюють п'ять днів на тиждень з 09.00-10.00 і до 18.00-19.00. Детальний графік робити кожного підрозділу можете дізнатися ТУТ

Що змінилося під час війни?

Перша зміна це те, що під час воєнного стану вирішили дозволити продовжувати термін дії закордонного паспорта. Наголошуємо, що лише закордонного; український треба оновлювати. 

Відео дня

Оновити закордонний паспорт можна безоплатно, строком на п'ять років у відділенні Державної міграційної служби. Це прописано у прийнятій Кабінетом Міністрів України постанові.

Інформація про продовження строку дії закордонного паспорта вноситься на підставі заяви особи або її законного представника.

«Заява про внесення до паспорта для виїзду за кордон інформації про продовження строку його дії подається разом з паспортом для виїзду за кордон до територіального підрозділу ДМС, посольства або консульської установи України, за місцем звернення», — йдеться у постанові. 

Як читаємо, здійснюється це безоплатно в день звернення особи, на чиє ім'я оформлено паспорт, чи її законного представника.

Друга зміна — тепер можна вносити інформацію про дитину віком від 0 до 18 років до закордонних паспортів батьків/законних представників.

Для цього фотокартка дитини вклеюється у паспорт для виїзду за кордон законного представника та скріплюється гербовою печаткою, прописують прізвище та ім'я дитини. 

«Внесення інформації про дитину здійснюється в день звернення законного представника безоплатно», — читаємо у постанові. 

Куди звертатися вінничанам та переселенцям? 

Для того, щоб зробити український чи закордонний паспорт треба звертатися до Управління Державної міграційної служби (ДМС) та будь-якого підрозділу управління ДМС у Вінницькій області.

Ми зателефонували в один з підрозділів у Вінниці, і нам пояснили, що їхні адреси треба уточнювати телефоном. Тому, якщо вам потрібно зробити документи, телефонуйте в Управління: (0432) 674 306. Або за одним з номерів підрозділів, які ви можете знайти ТУТ.

Зауважимо, вінницькі підрозділи вихідні у неділю та понеділок. 

Запитали й про те, чи можна переселенцям у Вінниці відновити внутрішні паспорти через втрату. 

— Так, звісно. Зробити це можна у підрозділах міграційної служби. Адресу уточнюйте перед походом. Там жива черга, — сказали у Державній міграційній службі. 

Скільки коштує оформлення?

Як пояснили нам у приймальні міграційної служби, вартість оформлення не змінилася під час війни. 

  • Оформлення внутрішнього паспорта (ID-картка) коштує 372 гривні, термін роботи — 20 робочих днів. 
  • Оформлення термінового внутрішнього паспорта (ID-картка) коштує 498 гривень, термін роботи — 10 днів. 
  • Оформлення закордонного паспорта коштує 733 гривні, термін роботи — 20 днів.
  • Оформлення термінового закордонного паспорта коштує 1085 гривень, термін роботи — 10 днів. 

Нагадаємо, що враховуються лише робочі дні. А також на сторінці Державної міграційної служби пояснюють, що наразі під час війни є певні проблеми з доставленням продукції до робочих територіальних органів та підрозділів ДМС і, відповідно, з дотриманням встановлених законодавством строків оформлення документів. 

Тому в міграційній службі не рекомендують оплачувати підвищену суму адміністративного збору за термінове оформлення таких документів.

Міграційна служба відповіла на поширені запитання

На своїй сторінці у Facebook Державна міграційна служба сьогодні, 15 квітня, опублікувала допис з відповідями на всі популярні запитання від українців. 

Деталі — читайте в дописі, натиснувши на нього. 

Читайте також:

«Щоб наші захисники не голодували»: як волонтерка створила у Вінниці гастрономічний батальйон

«Робимо смачно, як для себе». Жителі Стадниці приготували для ЗСУ понад 10 тисяч банок тушкованок

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Ірина Бліхар

    Подала документи  ще 12 лютого , а досі немає закордонного паспорта і ніхто не може  в паспортному столі конкретно або хоча б орієнтовно  сказати  коли буде готовий(((

    Наталія Ткачук reply Ірина Бліхар

    Ірина Бліхар якщо ви подавалися на звичайний , не терміновий , то його немає, і не скоро буде. Я подала документи 28.03 один був готовий 09.04 ,а другий 13.04, вчора забрала, це термінові

    Наталья Краснощок reply Наталія Ткачук

    Уточніть, будь ласка, де саме робили паспорт? Також потрібно швидко

    Galinka Galinka reply Ірина Бліхар

    Ірина Бліхар в мене та сама  iсторiя

keyboard_arrow_up