«Один сидить над чашею кар'єра та охороняє іншого». Історія пари алабаїв з хепі ендом

«Один сидить над чашею кар'єра та охороняє іншого». Історія пари алабаїв з хепі ендом
Фото зі сторінкі у Фейсбук Юрія Мельника
  • Сьогодні користувачі мережі Фейсбук забили на сполох: в Гніванському гранітному кар'єрі ще зранку помітили дві собаки породи алабай, один з яких був у небезпеці.
  • Небайдужі люди організували операцію з порятунку і шукали власників. Надвечір господарі чотирилапих знайшлися.

Сьогодні, 8 жовтня, на своїй сторінці у фейсбук Юрій Мельник, староста сіл Демидівка та Могилівка, що на Гніванщині, поширив допис із наступним зверненням:

«Шановні мешканці об'єднаної територіальної громади! Прошу уважно вдивитись у фото цих двох псів, одному з яких загрожує небезпека. З самого ранку ведемо пошук їх господарів. 

Це два пса породи алабай. Ще зранку вони помічені працівниками гранітного кар'єру ТОВ «Демидівський граніт». Один з них сидить над чашею кар'єра та охороняє іншого, який, попав у небезпеку, мабуть, впав з обриву та затримався на одному з уступів глибоченної ями.Т і, хто спостерігав за псами, кажуть, що той що провалився, намагався вибратись з пастки назовні, але йому це не вдається. Пес має значну вагу, йде дощ та розмиває ґрунт. На жаль, існує загроза падіння пса з великої висоти в глибоченну яму кар'єру (приблизно 15-20 метрів). Інший пес не залишає його в біді нікого не підпускає до місця, де це відбувається. Обидва пса вщент змокли, адже безперервно падає дощ…

Відео дня

Вплинути на ситуацію може тільки власник пса, якого знайти не можемо. Дуже просимо його відгукнутися... В процес порятунку пса намагались залучити рятувальну службу міста Гнівань. Працівники відгукнулись на наше звернення, однак дістати пса не зможуть, оскільки інший пес не підпускає нікого до місця події. Зараз до місця події направляються працівники муніципального притулку з міста Вінниці, які мають намір  тимчасово усипити того пса, що знаходиться над чашею кар'єру, щоб мати можливість дістати пса, який знаходиться у небезпеці. Ще раз просимо господаря псів відгукнутись... І наостанок, зазначу наступне Є ЧОМУ НАВЧИТИСЯ У БРАТІВ НАШИХ МЕНШИХ, які не залишають один одного в біді».

У коментарях мешканці громади міркували, чиї це можуть бути чотирилапі, писали, що це витривала порода, і благали господарів відгукнутися. Врешті серед коментарів з'явився допис: «Пес врятований. Власники знайшлись».

Надвечір староста Юрій Мельник опублікував нове повідомлення у соцмережі. У ньому читаємо, що, виявляється, загроза для життя була не для друга, а для подруги: алабай не полишав у біді свою пару й не давав чужим людям до неї підступитися.

«ГАРНА НОВИНА НАПРИКІНЦІ ДНЯ. Пса, який потрапив у біду та ледь не загинув — врятовано. Знайшлись власники — представники охорони хімскладів, що розташовані неподалік зупинки електричок «Демидівка». Дякую усім небайжужим людям, які долучились до їх порятунку Володимиру ПРІДОЛОБІ, Олені КІСІЛЬ, Владиславі РОМАНОВІЙ, працівникам Вінницького муніципального притулку для тварин та усім усім... Без хвилювання не можна дивитись на це фото. Той пес, що не залишив свого друга у біді, не відходить від нього ні на крок. Виявляється загроза для життя була не для друга, а для подруги... Ось така вона відданість та любов братів наших менших...».

Як саме рятували собаку, зняли на відео. Його знаходимо також у Фейсбуці. Подивіться пост, опублікований Миколою Похолюком: 

«Історія порятунку середньоазійської вівчарки!

Пара «закоханих алабаїв» добре добавила клопоту працівникам ТОВ демидівський граніт. Дякую небайдужим громадянам, які надали історії розголосу! В пошуках порятунку тварин, волонтери звернулись до Вінницького муніципального притулку за допомогою. Спільними зусиллями вівчарки були врятовані та повернені власникам!»

 

Читайте також:

Сезон полювання триває. Інспектори проводять рейди

Дерева рубають — друзки летять, або як відбувається масове знищення лісів на Вінниччині

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Саша Давидюк

    Нам людям потрібно брати приклад із тих чий хліб їмо....🤐😧
  • Галина Грибан

    Друг в біді не кинув!
  • Олена Полянська

    Кар'єр Демидівський!
  • Олена Полонська

    Нам у них ще вчитись потрібно!🙃
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Вінничан попереджають про заморозки та сильні дощі 20:03 Випадково розбили товар у магазині: чи потрібно за нього платити? 19:03 У Вінницькому районі буде гучно. Підриватимуть кар'єр play_circle_filled 18:32 «Без вашої допомоги трошки тяжкувато». Мама полеглого воїна зібрала для побратимів сина 200 тисяч гривень Від читача 18:18 Оператор морського дрону СБУ: “Sea Baby” можуть обнулити цілий флот ворога (Відео) 18:04 Правова допомога для військовослужбовців: як її отримати безкоштовно 16:43 Мільйонери у вінницьких МСЕКах: друга частина огляду декларацій голів комісій за 2023 рік 16:25 Куди у Вінниці піти на курси: твоя нова робота (партнерський проєкт) 16:24 Зеленський підписав закон про мобілізацію 16:06 У фонді музею Вінниці зберігається карткова гра флірт «Калина» 1920-1930-х років photo_camera 15:15 У Вінниці вже понад 30 трамваїв Tram-2000. Коли отримаємо решту швейцарських вагонів 15:14 Славетні хори з Житомира і Тернополя, французька музика і «Цей сон»! ТОП концертів квітня у філармонії play_circle_filled photo_camera 14:59 Патрульні виявили наркотики у вінничанина, який порушував комендантську годину photo_camera 14:40 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 14:28 Вінницькі черлідерки завоювали цілий комплект нагород на чемпіонаті України photo_camera 14:01 Понад 40 вулиць Вінниці нині без світла: адреси та причина відключення 13:50 За Тяжиловом планують побудувати нове виробництво. Триває обговорення 12:55 У Тульчині п'яний водій хотів відкупитися від поліції та не вийшло 12:05 Де смачно пообідати на Замості: огляд бізнес ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:24 У Вінниці виявили витік нечистот у річку Південний Буг photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up