Як у мерії обговорювали бюджет-2020 «для галочки»

Як у мерії обговорювали бюджет-2020 «для галочки»
  • Для «своїх». У мерії були громадські слухання бюджету і планів розбудови міста на 2020 рік.
  • Вінничани питали про розбудову міста, ремонт багатоповерхівок та говорили про те, що потрібен притулок для безхатченків.
  • Переважно, учасниками слухань були бюджетники, які не висловили жодних зауважень щодо головних документів Вінниці

У п’ятницю, 13 грудня, чиновники міськради представили громаді проекти бюджету 2020 та підсумки програми економічного і соціального розвитку за 2019 рік. Ознайомитися з повним текстом документів можна за посиланням, на сайті міськради.

Після учасники слухань ставили питання, на які найчастіше відповіла директорка департаменту фінансів Наталія Луценко.

— Які важливі об'єкти будуватимуть чи ремонтуватимуть у 2020 році коштом міського бюджету? — цікавило директорку школи №5 Наталію Кучму.

Відео дня

— Будівництво школи на Поділлі, на яку передбачено 28,5 мільйонів гривень та планується завершити у наступному році. Реконструкція «СКА» на Янгеля, 48: планова сума 25 мільйонів, яку направляємо для продовження робіт. 

На добудову головного корпусу лікарні швидкої меддопомоги на Київській, 68 заплановано 50 мільйонів гривень. Сподіваюсь, що з останнім допоможе держбюджет, щоб завершити будівництво.

У 2020 році буде завершено утеплення 15 закладів освіти: 11 дитсадків та 4 школи, роботи по яких розпочаті у 2019 році, на що заплановано у бюджеті 152 мільйони гривень кредитних коштів.

Важливим об'єктом є будівництво Регіонального кардіоцентру, на що ми отримуємо державну субвенцію в сумі 204 мільйони гривень, — каже директорка департаменту фінансів Наталія Луценко.

Дитсадок за 80 мільйонів гривень

Вінничанка Тетяна запитала у керівника департаменту економіки та інвестицій Віталія Погосяна чи будуть завершені будівельні роботи в дитячому садку №16 на вулиці Зерова, 12 у 2020 році. Та поцікавилась, коли діти зможуть відвідати відремонтований заклад.

— Садочок потребує не тільки реконструкції. Плануються роботи з добудови. На жаль, сума інвестицій, яка потрібна на всі ці роботи складає 80 мільйонів гривень. У проекті бюджету на 2020 рік пропонується закласти на дитсадок №16 близько 14,5 мільйонів гривень. Ми будемо пропонувати цей дитсадок на фінансування від держави, через Держфонд регіонального розвитку. Якщо все піде за нашим планом, то у 2021 році дитсадок буде повністю функціонувати, — каже Погосян.

Людмила Костюк запитала у Наталії Луценко, яка сума передбачена на проведення капремонту багатоповерхівок та які види ремонту профінансують в рамках міського бюджету-2020?

— На капремонт житла передбачено 75 мільйонів гривень. Основними напрямками використання коштів є ремонт покрівель: їх зроблять у 50 будинках. У 21 будинку планується відремонтувати інженерні мережі. У 7 будинках — ліфти. Проводяться також інші роботи.А взагалі план капремонтів житла корегується, у залежності від ситуацій, які можуть виникати протягом року,  — каже Луценко.

Додатково, вінничанин Олександр Нечипоренко поцікавився, а скільки передбачено коштів на капремонт прибудинкових територій?

— У 2020 році заплановано 50 мільйонів гривень, що удвічі більше, ніж було використано у 2019 році. Це дасть можливість 37 тисяч квадратних метрів прибудинкових територій. Сподіваємося, що жителі міста оцінять цей напрямок нашої роботи з позитивного боку, — відповіла Наталія Луценко.

Безхатьки та дешеве тепло

Громадська активістка Олена Данілова звернулася до всіх чиновників, щоб міська влада не забула про будівництво притулка для безхатченків.

— Над цим багато людей працюють. У тому числі міський голова. Прораховується модель і вважаю, що у 2020 році потрібно закласти кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації чи на купівлю приміщення під притулок.

— Дійсно, це питання обговорювалося на декількох робочих нарадах. Перший крок вже зроблено, передбачили кошти на надання фінансової підтримки ГО «Полум'я надії», яка займається проблемами безхатченків. Надалі, будемо опрацьовувати це питання так, щоб участь міськради була більшою, — каже Луценко.

Представниця ОСББ «Травневий 22» Наталія Шаламай поставила питання про проблему, яку вони намагаються вирішити вже не перший рік.

— Наш та ще 17 будинків у Вінниці користуються послугами «Вінницяоблтеплокомуненерго». Тарифи на гарячу воду та опалення у нас на 50-70% більші, аніж у міських тепломереж. З 2012 року розглядається питання щодо передачі котелень облтеплокомуненерго на міського теплопостачальника. І тоді наші тарифи зменшилися б. Але до цього часу це питання не вирішено. Чи є якась ініціатива мерії, щоб посприяти розв'язанню проблеми?

— Проводиться інвентаризація цих котелень та мереж щодо подальшої передачі їх у комунальну власність Вінниці. У 2020 році будемо розбиратися чи можна перемикнути ці будинки на теплопостачання до міськтеплоенрего. Чи передача котелень та тепломереж на баланс Вінниці. Можливості детально вивчаємо, щоб за можливості бюджету розв'язувати вашу проблему, — відповів керівник департаменту житлового господарства Роман Фурман.

Після учасники громадських слухань проголосували, що «взяли до відома проект бюджету та програми соц-економ розвитку на 2020 рік» і рекомендували розглянути ці документи на сесії міської ради.

Нагадаємо, виконком міської ради ухвалив проект бюджету-2020: він буде меншим, ніж у 2019 році. Таке сталося вперше за три роки

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Андрей

    такое впечатление, что напечатали протокол сборов трудового коллектива за 1983 год.....а тот спросил, а та ответила и т. д. и т. п.... время идет вперед, а "совок" в головах людей - этот диагноз надолго!!
  • Ілля

    Питання: чому так?
  • Ілля

    А чому ніхто не говорить, що на місто Держава виділила удвічі менше коштів ніж у минулому році?
  • Oleksandr Stoliarov

    Сцуко, таке враження, що журналістика ріа опустилася на рівень 80х років, з суцільним одомрямсом і штампами
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up