Новий 2022 рік: що подати на святковий стіл, щоб привабити Тигра

Новий 2022 рік: що подати на святковий стіл, щоб привабити Тигра
  • Символ 2022 року – Чорний Водяний Тигр. Це хижа й дуже горда тварина, яка вимагає до себе особливої поваги.
  • Тому новорічний стіл має бути накритим із розмахом.
  • Що подати на святковий стіл?. Ми зібрали для вас необхідну інформацію, яка допоможе завоювати прихильність хижака та привабити удачу.

Святковий стіл, присвячений Тигру, має бути щедрим, але без зайвої театральності. Правильне сервірування та добре підібрані страви тут відіграють чи не найважливішу роль. Тож аби гордий хижак був задоволений, слід ретельно продумати кожну деталь.

Тигр не любить надміру, але вимагає до себе особливої уваги. Тож на стіл краще постелити лляну або ж бавовняну скатертину – ніякої синтетики тотемна тварина не визнає. Окрім цього, обов'язково поставте на стіл найкращий посуд, який у вас знайдеться.

Що не слід готувати на Новий рік

Тигр, як відомо, любить м'ясо, але ділитися спійманою здобиччю – не в його стилі. Тому страви з дичини краще не готувати.

Відео дня

Ще одне табу – корейська кухня, адже у цій країні м'ясо тигра та інших представників родини котячих – популярний делікатес.

Хоч тигри й вміють плавати, але ловити рибу чи інші морепродукти – ні, тому страви з цих інгредієнтів також не найкраща ідея. Проте якщо дуже кортить таким поласувати, то краще оформити рибні продукти як закуски, а не як основну страву.

Крупи та злаки слід замінити овочами та картоплею, а гострі приправи та соуси до столу краще не подавати.

До того ж тигр не любить алкоголь. Звісно, це не означає, що потрібно повністю відмовитися від міцних напоїв, але й хизуватися надлишком різноманітних пляшок теж не слід. І ще – усі газовані напої краще замінити на сік або компот.

Що подати до новорічного столу

  • Салати

Легкими овочевими салатами хижак точно не насититься, тому варто додати до них м'ясо та сири. Для заправки підійде як домашній майонез, так і сметана чи йогурт.

  • Закуски

Найкращим вибором для новорічного столу будуть різноманітні м'ясні нарізки. Також Тигр високо оцінить закуски з фаршем, копченими продуктами, сиром та яйцями.

  • Гарячі страви

Зрозуміло, що основною гарячою стравою має бути м'ясо. А от щодо приготування особливих вимог немає: його можна посмажити чи запекти, наприклад, приготувати стейки або птицю в духовці.

  • Десерти

Ласунами тигрів не назвеш, тому дуже солодкими стравами частуватись не варто. До десертів можна додавати молочні продукти, зокрема вершкові сири, екзотичні фрукти та улюблені горіхи.

  • Напої

Як вже згадувалось раніше, Тигр – не поціновувач алкоголю. Так, дуже міцні напої будуть недоречними на новорічному святкуванні – краще віддати перевагу якісному вину.

Що приготувати на Новий рік 2022: рецепти страв

Салат Сніговик

Інгредієнти

  • Куряче філе – 500 г
  • Гриби мариновані – 250 г
  • Яйця – 5 шт
  • Огірки мариновані – 4 шт
  • Картопля – 2 шт
  • Майонез – 250 г

Для прикрашення:

  • Морква
  • Оливки
  • Помідор

Приготування

  • Відварити філе, яйця, картоплю, моркву.
  • Натерти картоплю та викласти на великому блюді у формі сніговика. Зверху полити майонезом.
  • На картоплю викласти подрібнені гриби та знов полити майонезом.
  • Викласти дрібне порізане курячоге філе, полити майонезом.
  • Натерти мариновані огірки, викласти зверху, полити майонезом.
  • Наступний шар – натерті жовтки яєць.
  • Полити салат майонезом з усіх боків.
  • Присипати салат натертими білками яєць та прикрасити, як на фото.
  • Поставити в холодильник на 2-3 години, щоб салат добре пропитався.

Салат Тигреня

Інгредієнти

  • Картопля – 400 г
  • Морква – 400 г
  • Варена ковбаса – 200 г
  • Свіжі огірки – 2 шт
  • Цибуля – 100 г
  • Яйця – 3 шт
  • Майонез
  • Маслини для прикрашення

Приготування

  1. Відварити, остудити, начистити та натерти картоплю та моркву.
  2. Дрібно нарізати огірки та ковбасу.
  3. Покришити цибулю, залити її окропом і залишити 15 хвилин, потім злити.
  4. Зварити яйця, відділити жовтки від білків та натерти на дрібній терці. Білок від одного яйця залишити для декорування.
  5. Починаємо збирати салат. На плоскому підносі викладаємо картоплю в формі голови тигра.
  6. Наступні шари – варена ковбаса, огірки, цибуля, яйця. Кожен із них потрібно змастити майонезом.
  7. Покрити весь салат тертою морквою.
  8. Прикрасити, як на фото, за допомогою яєчного білка, маслин, ковбаси та огірка.

Закуска Мандаринки

Інгредієнти

  • Плавлений сир – 100 г
  • Яйця – 2 шт
  • Морква – 2 шт
  • Майонез – 4 ст.л.⠀
  • Часник – 2 зубчики
  • Зелень для прикрашення
  • Сіль

Приготування

  1. Натерти сирок та яйця на дрібній терці, усе змішати та підсолити.
  2. Подавити часник, додати до сиру та яєць.
  3. Додати майонез і перемішати. Маса не повинна рідкою і має добре ліпитись.
  4. Відварити моркву та натерти на дрібній терці.
  5. Скатати кульки з яєчно-сирної маси та обкатати їх у моркві. Прикрасити гілочками зелені.
  6. Поставити в холодильник на півгодини, щоб закуска пропиталася та почала краще тримати форму.

Фарширований гусак у духовці

Інгредієнти

  • Гусак – 1 шт
  • Гречка – 300 г
  • Чорнослив – 220 г
  • Яблука – 3 шт
  • Цибуля – 2 шт
  • Сметана – 130 г
  • Олія – 50 г
  • Гірчиця – 30 г
  • Часник – 4 зубчики
  • Сіль, перець за смаком

Приготування

  1. Відварити гречку майже до готовності.
  2. Обсмажити цибулю на олії.
  3. Порізати яблука на шматочки, промити чорнослив.
  4. Поєднати ці інгредієнти – і начинка готова..
  5. Змішати сметану, гірчицю, почавлений часник, сіль та перець.
  6. Обмазати цією сумішшю гусака, після чого нафарширувати його начинкою.
  7. Покласти гусака в рукав і запікати в духовці 2,5 – 3 години за температури 180 градусів.
  8. За 20 хвилин до закінчення готовки можна акуратно розрізати рукав і дати м’ясу трішки зарум’янитись.

Желе з шампанського

“]

Інгредієнти

  • Пляшка шампанського – 1 шт
  • Полуниця – 400 г
  • Малина – 300 г
  • Цукор – 200 г
  • Горіхи – 100 г
  • Желатин – 20 г
  • Свіжа м’ята – 3 гілочки
  • Цукрова пудра для прикрашення

Приготування

  1. Замочити желатин у холодній воді та залишити на 15 хвилин для набухання.
  2. Розігріти шампанське на повільному вогні, щоб вийшов алкоголь і газованість (Тигр цього не любить!). До кипіння напій доводити не потрібно.
  3. Додати до шампанського желатин та поставити в холодне місце на 7 хвилин.
  4. У келихи красиво викласти ягоди та залити їх желе. Поставити в холодильник на 20 хвилин.
  5. Розтопити цукор на сковорідці, додати туди горіхи та карамелізувати їх, постійно помішуючи.
  6. Прикрасити желе з шампанського карамелізованими горіхами, свіжою м’ятою та пудрою.

 

Читайте також:

Новий рік наближається. Ідеї для створення подарунків від усього серця

На Майдані Незалежності підготували казкові фотозони та яскраві локації

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up