Нічна смертельна пожежа в «Батерфляї»: люди стрибали з вікон. Що ще відомо? (ОНОВЛЕНО)

Нічна смертельна пожежа в «Батерфляї»: люди стрибали з вікон.  Що ще відомо? (ОНОВЛЕНО)
  • Сьогодні вночі, 22 грудня, горів заміський комплекс «Батерфляй».
  • Там відпочивали у спортивному таборі 53 дитини.
  • Троє людей під час пожежі вистрибнули з вікна.
  • Від отриманих ушкоджень загинула дівчина.

Надзвичайна подія сталась 22 грудня близко третьої години ночі у селі Садове Літинської територіальної громади Вінницького району. Про це повідомляють в обласному главку поліції.

З наших джерел ми дізнались, що масштабна пожежа сталася у заміському комплексі «Батерфляй».

Відео дня
v class="video-block">

Перші подробиці

— Загоряння виникло в шестиповерховій будівлі готелю, а саме на покрівлі площею 900 м.кв. Пожежу локалізували о 05.09, ліквідували о 05.26, — кажуть у відділі комунікації  Служби порятунку 101.

За словами рятувальників, внаслідок пожежі одна людина загинула та двоє травмувались, евакуювали 56 людей (53 дитини та троє дорослих).

— Причина виникнення загоряння встановлюється, — зазначають у відомстві.

До ліквідаціі пожежі залучали 46 рятувальників та 14 одиниць техніки ДСНС.

Чому так багато дітей?

За інформацією нашого журналіста Віталія Павловського, там був спортивний збір спортсменів з текхвондо. Серед евакуюваних опинився й син журналіста Микита.

— Мені повідомив про пожежу тренер. За його словами, наші діти вчасно евакуювані. Вони всі живі та не ушкоджені. Наразі діти в безпечному місці та чекають сніданку, — розповідає Віталій.

За його словами, юні спортсмени проживали на п’ятому поверсі будівлі, де сталось займання (нагадаємо, що пожежа була на шостому поверсі).

Йому розповіли, що операція порятунку проходила злагоджено.

Куди саме евакуювали дітей, наразі не відомо

Поліція розпочала кримінальне провадження

Працівники поліції допомагали рятувальникам евакуювовувати дітей. Відомо, що в пожежі загинула дівчина. Про це пишуть на сайті обласного главку поліції.

 

У поліції розповідають, при яких обставинах загинула дівчина.

— За попередньою інформацією, троє людей під час пожежі вистрибнули з вікна. Від отриманих ушкоджень загинула дівчина. Інформація щодо неї встановлюється.  Ще двоє людей — 19-річна дівчина та 43-річний чоловік госпіталізовані у лікарню, — кажуть у відділі комунікації поліції Вінницької області.

— Поліція встановила особу загиблої під час пожежі дівчини. Це 21-річна уродженка АР Крим. Останнім часом вона проживала і працювала в цьому закладі, — додає керівник відділу Анна Олійник.

Поліція розпочала кримінальне провадження за другою частиною статті 270 Кримінального Кодексу України (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки), за що передбачено до 8 років позбавлення волі. 

Наразі тривають заходи щодо ліквідації наслідків пожежі.

Інформація оновлюється.

 

Читайте також:

Вишенька, Хмельницьке шосе, Пирогова. У Вінниці через затор паралізувався рух транспорту

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (35)
  • Людмила Зварич

    😥😥😥😥😥😥😥
  • Жора

    "20 мин", интересно за что вы делаете платные подписки ? Вы же реально ничего не пишете. Ну ясно что объект где был пожар контролируется бандитами, и лишнего не напишешь.Но что значит.....!!!? " Інформація щодо неї встановлюється".  Это по поводу погибшей девушки. Значит была без документов и была одна, точнее не одна ее привезли. И скорей всего хотели пустить на коллектив . ЧТО В ТАКИХ СЛУЧАЯХ люди делают? Если стоит вопрос жизни и смерти то берется в руки зажигалка и поджигаются одним щелчком шторы у окна !!!! Не факт что пожар на Бевза был таким же методом сделан. Некоторые девушки при попытке изнасилования просто поджигают штору там где  это происходит.
    Вообще то 20 мин не Вашингтон пост, но СМИ так себе , одни понты...

    Orest Kybalo reply Жора

    Ви дивитесь на світ через призму телесеріалів. Ваша оцінка не об‘єктивна. Більше схоже на підживлення почуття власної важливості.

    Жора reply Orest Kybalo

    Это не "призма" а реальность. А точнее поджог с целью замести следы убийства. Тем более погибшую сбросили с 6 этажа.

    Orest Kybalo reply Жора

    Ваше, не підтверджене нічим, бачення, яке опирається на популярні сюжети. Ніяких фактів і доказів. Так само можна додумати цілу купу альтернативних версій, просто вам більш довподоби саме така картинка.
  • Максим Выборный

    Співчуття родині загиблої. А ця свиня хай подивитися за що хабар брало. І хай вдавиться від тих взяток за перевірки. Хай на новий рік ти свиня взяточна підшмалисься на своєму вогнищі новорічному. Ти свиня подивись на мій комент і згадай, як ти шмаро гребеш жадібно. Все і так ясно і прозоро спишеш на замикання. Та й знову на лапу візмеш тварюка за чергове замикання так?
  • Сергей Федорченко

    Мрищук откупится

keyboard_arrow_up