Масована нічна атака 14 травня: на Тернопільщині є влучання. Яка ситуація на Вінниччині?

Масована нічна атака 14 травня: на Тернопільщині є влучання. Яка ситуація на Вінниччині?
Ілюстративне фото
  • У ніч на 14 травня 2023 року російські окупанти атакували Україну з різних напрямків ударними дронами «Shahed-136/131», ракетами «Калібр» з кораблів у Чорному морі, крилатими ракетами Х-101/Х-555/Х-55 з літаків стратегічної авіації Ту-95мс.
  • На Тернопільщини є руйнації, постраждалих немає.
  • Протягом нічної атаки наші військові знищили три крилаті ракети та 25 безпілотних літальних апаратів:
  • Яка ситуація на Вінниччині?

Сьогодні, 14 травня, на Тернопільщині зафіксований приліт крилатих ракет, — повідомляє голова Тернопільської ОВА Володимир Труш.

За словам керівника ОВА, спеціалісти прибули на місце події та зафіксували руйнацію двох та пошкодження дванадцяти дачних будинків. Пожежу, яка виникла на місці – одразу ліквідували.

Володимир Труш додає, що уламками ракет пошкоджено цивільні торгові та господарські обʼєкти і 9 вантажних автомобілів.

Відео дня

Потерпілих від час цієї надзвичайної події немає.

На місці події працюють спеціалісти.

Прошу не підходити до пошкоджених обʼєктів до остаточних висновків спеціалістів. Якщо ви побачили уламки збитої ракети, не підходьте близько і не торкайтеся, телефонуйте 101, — закликав очільник Тернопільської ОВА.

Ситуація на Вінниччині

Цієї ночі було не спокійно й у Вінницькій області. Двічі оголошували повітряну тривогу о 22.12 та о 03.06. Також моніторингові канали повідомляли про ракети, які летять у бік Вінниччини.

Вінницька ОВА підтвердила нічну роботу ППО.

— Завдяки силам оборони та наших ППО, на Вінниччині ситуація стабільна, — написав голова Вінницької ОВА Сергій Борзов.

Нічна атака 

У ніч на 14 травня 2023 року російські окупанти атакували Україну з різних напрямків ударними дронами «Shahed-136/131», ракетами «Калібр» з кораблів у Чорному морі, крилатими ракетами Х-101/Х-555/Х-55 з літаків стратегічної авіації Ту-95мс. Про це повідомляють Повітряні сили ЗСУ.

Протягом нічної атаки знищили три крилаті ракети та 25 безпілотних літальних апаратів:

  • 18 ударних дронів типу «Shahed-136/131»;
  • один ударний БпЛА типу «Ланцет»;
  • два БпЛА оперативно-тактичного рівня «Орлан-10»;
  • чотири БпЛА (тип уточнюється)
  • три крилаті ракети Х-101/Х-555/Х-55

На зображенні може бути: текст

Протягом доби 13 травня та на початок доби 14 травня тактична авіація Повітряних Сил здійснила до півсотні літаковильотів на вогневе ураження ворога та винищувальне авіаційне прикриття.

Як повідомляють Повітряні сили ЗСУ, опівночі 13 травня 2023 року ворог атакував Україну з північного та південного напрямків ударними БпЛА іранського виробництва «Shahed-136/131».

Усього зафіксували 21 пуск. На різних напрямках знищили 17 баражуючих боєприпасів із застосуванням зенітного ракетного озброєння, винищувачів, мобільних вогневих груп.

На жаль, є влучання ворожих безпілотників по об’єктах інфраструктури на Хмельниччині. Місцева влада та служби працюють над ліквідацією наслідків.

— Крім того, уночі знищили БпЛА оперативно-тактичного рівня «Орлан-10», — йдеться у повідомленні. — Протягом минулої доби, 12 травня, підрозділи протиповітряної оборони знищили чотири ударні БпЛА типу «Ланцет». Тактична авіація Повітряних Сил здійснила десятки літаковильотів на вогневе ураження ворога та винищувальне авіаційне прикриття.

Нагадаємо, нііч на суботу, 13 травня, в Україні була неспокійною. На Вінниччині о 02.06 оголосили повітряну тривогу. Окупанти здійснили нову атаку по Україні. На Хмельниччині зафіксували приліт по критичній інфраструктурі. Об'єкт знаходиться за межами населених пунктів. У зв’язку з цим окремі потяги сьогодні слідуватимуть зміненим графіком.

 

Читайте також:

Нічна атака: приліт на Хмельниччині та Миколаївщині, вибухи на Київщині

У Прозорих офісах Вінниці запустили адмінсервіс «Ветеран» без черг

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Светлана Коновалова

    😢😢🙏🇺🇦💛💙🙏
  • Алена Андреева

    Не буде їм прощення на віки.
  • Ирина Музыка

    Сволочі 😡

keyboard_arrow_up