«Нехай пасхальна радість наповнить кожне серце»: великоднє привітання від митрополита Симеона

«Нехай пасхальна радість наповнить кожне серце»: великоднє привітання від митрополита Симеона
Митрополит Симеон. Фото: Вінницько-Барська єпархія ПЦУ
  • Митрополит Вінницький і Барський Симеон побажав військовим повернутися додому живими та здоровими, а іншим парафіянам зустріти свято з миром у душі.

В етері радіопрограми «Рефлекторія» владика Симеон розповів, зокрема, про те, чи переходитиме Православна Церква України на новоюліанський календар, відомий як «новий стиль». 

За його словами, це питання буде винесено на архієрейському соборі ПЦУ у травні. Якщо більшість погодить перехід, тоді збиратимуть помісний Собор. Уже там прийматимуть остаточне рішення про перехід на «новий стиль». Тоді, каже владика Симеон, українці житимуть за спільним календарем з усім світом, лише пасхалія (обчислення дати Великодня) може відрізнятися, адже це свято є перехідним. 

— Великдень, як і сказано, це великий день. Це свято над святами, і торжество із торжеств, як співається цього дня у церкві. Це свято виділене з-поміж усіх інших, адже цього дня життя перемогло смерть, а добро зло, — пояснює митрополит. — За свою історію Україна переживала чимало страшних трагедій, та Україна, як і її народ, наче птах фенікс, що постає з попелу. Ми віримо, що сьогодні, у день Христового воскресіння, Господь дасть нам перемогу. 

Відео дня

Також, на прохання ведучого радіопередачі, владика Симеон привітав вінничан та українців з Великоднем. 

— Нашим воїнам я бажаю повернутися додому живими та здоровими. Усім вінничанам та українцям я зичу достойно зустріти світлий день Христового воскресіння. Зустріти його не лише з радістю, але й з миром у душі. Бути в примиренні з собою, своїми ближніми та, в першу чергу, з Богом, — сказав у привітанні митрополит. — І нехай пасхальна радість наповнить кожне серце і кожну душу. Нехай цією пасхальною радістю ми житимемо кожен день нашого життя. А цих днів нехай буде якомога більше. І всім бажаю щастя, здоров'я, любові, миру, добра і всякого благополуччя. І хай всесильна Божа допомога буде з усіма нами. Христос воскрес! Воїстину Христос воскрес!

Переглянути повне інтерв'ю очільника Вінницько-Барської єпархії ПЦУ можна у сюжеті радіокомпанії «Місто над Бугом».

Читайте також:

Церкву та костел збудували за кошти поляків. Історики розповіли про минуле П’ятничан і Стадниці

У палаці Чарномського був ліфт. Розповідаємо про нашу копію американського Білого Дому

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (17)
  • Таня Коник

    ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!
  • Галина Ковалева

    Воістину Воскрес!
  • Тетяна Вдовцова

    Воістину воскрес!
  • Людмила Собко Романюк

    ВОІСТИНУ ВОСКРЕС!!!

keyboard_arrow_up