«Не всі дівчата вийшли на звʼязок». З Маріуполя до Вінниці евакуювали жіночу збірну

«Не всі дівчата вийшли на звʼязок». З Маріуполя до Вінниці евакуювали жіночу збірну
Жіночий футбольний клуб, м. Маріуполь
  • Близько 80 людей вдалося евакуювати із Маріуполя до Вінниці. Серед них — жіноча збірна з футболу із родинами та жителі міста.
  • Розмістили евакуйованих людей у вінницькому спортивному клуб з тхеквондо.

Перевезення евакуйованих до Вінниці організували головна тренерка жіночої футбольної команди Каріна Кулаковська разом із президенткою спортивного клубу Яною Вінокуровою.

«Дякувати Богові знайшли максимально великий транспорт,  розповідає Яна Вінокурова «Суспільному». — Їхали і не знали, кого будемо забирати. Це не було принциповою позицією забрати своїх, бо не всі дівчата вийшли на звʼязок. Дехто залишився в Маріуполі. Ми просто забрали всіх, хто вліз у цей автобус».

Відео дня

Якщо двом дівчатам вдалося евакуювати майже сотню людей, це можуть зробити й інші, вважає Карина Кулаковська.

«Заправляйте бензином машини. Хай це буде легковий автомобіль, але допомагайте. Ми коли поверталися, у Маріуполь уже не пускали. Чекали в Мангуші. У місті залишилося ще 6 наших дівчат. Знову будемо туди повертатися, бо якось треба допомагати» каже Карина.

Розмістили евакуйованих людей у вінницькому спортивному клуб з тхеквондо. На матах розклали матраци, у роздягальні розгорнули кухню. Їжу безкоштовно доставляють із сусіднього кафе.

Вивезти людей з Маріуполя безкоштовно допоміг вінничанин Іван Чупін, який 6 років працює водієм автобуса. Це перша його поїздка у зону бойових дій.

«Позавчора ми виїжджали з Маріуполя, сім годин їхали. На постах постійно перевіряли, роздягали усіх чоловіків», — розповідає Іван Чупін.

Разом із чоловіком до Вінниці приїхала Оксана Котікова. Розповідає, у Маріуполі гуманітарна катастрофа: люди не мають їжі, води, тепла та електрики.

«У нас в дах потрапив град, але він не розірвався, — згадує Котікова.— А навколо всі будинки побиті снарядами. Одну сторону їхня авіація палила — люди згорали в будинках заживо. Кажуть, що в тебе є час спуститися. Немає в тебе часу. Я найбільше боялася авіації. Бо артобстріл — там тобі або пощастить, або ні. А авіація — це сто відсотково не пощастить. Отак літак прилітав о 4 ранку, а о 8 вечора добраніч нам бажав».

 

Читайте також:

«Беруть речі, а тварин кидають». Чи треба документи на домашнього улюбленця при перетині кордону?

Дозвілля для переселенців. Де прогулятися, що відвідати і скуштувати у Вінниці?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Оксана Андрійович

    Ми раді!!Але не пишіть куди і скільки і як!!
  • Неля Баранова

    Ви тупі чи агенти???
  • Нина Ткаченко

    Зачем вы это оповещаете? Ужас просто!
  • Надежда Пелих

    Новини Вінниці  на 20хвилин , ще адресу напишіть...

keyboard_arrow_up