Навіщо під час пандемії вінницький спорткомітет купує валізи

Навіщо під час пандемії вінницький спорткомітет купує валізи
фото ілюстративне
  • Ми дізнались навіщо у розпал пандемії коронавірусу спорткомітет закупив «валізи до загальноміських заходів» на сто двадцять одну тисячу гривень.  

Під час пандемії увага суспільства переважно прикута до медичних закупівель. Саме під час моніторингу таких закупівель монітори ГО «Філософія Серця» натрапили на закупівлю, яка спонукала їх перевірити закупівельний процес Комітету по фізичній культурі і спорту Вінницької міської ради. А закупівля ця — «Придбання валіз до загальноміських заходів» 24 березня 2020р. на суму 12 1000 гривень прямим договором з ФОП Гайдай Сергій та Гайдай Раїса.   

— Наша організація моніторить закупівлі у Вінницькій області, — розповідає очільниця громадської організації «Філософія Серця», представниця Dozorro у Вінницькій області Юлія Грига. — Ця закупівля спорткомітету натрапила на очі, бо вона вибивається поміж інших. Мені взагалі складно зрозуміти призначення, наприклад, валіз для загальноміських заходів. Якби проходив якийсь міжнародний турнір, то я б ще зрозуміла. А у цьому випадку, під час пандемії, взагалі немає логічного пояснення. 

За словами очільниці ГО, вона переглянула і інші закупівлі спорткомітету і у неї з'явилось багато питань. Наприклад, минулого комітет теж купував валізи, а крім того — фени, зволожувачі повітря та годинники. 

Відео дня

— Можливо, у них пояснення, але, мені здається, що на сьогоднішній момент від таких закупівель можна було відмовитись. Це не вкрай необхідне для спорту у нинішній час, — каже Юлія. — Також цікавим є те, що 80 % від всіх закупівель Комітету вони проводять прямими договорами з родиною Гайдай. 

За даними модуля аналітики BI.prozorro у 2020 році Комітет провів 41 закупівлю на 1 млн. 250 тис. грн., всі також за прямими договорами, із них 19 з ФОП Гайдай С.П. на 630,7 тис.грн., 11 —  з ФОП Гайдай Раїса Василівна на 406,8 тис.грн. , що складає 80% від всіх закупівель Комітету.   

— Але у нас не заборонено прямі договори, тому в принципі єдине, що порушили у спорткомітеті — це рішення виконкому проведення таких закупівель на конкурсній основі. Також є нюанси по певних видах закупівлі, коли вони уникали відкритих торгів, — розповідає Юлія Грига. — Ми звернулись до міської ради, щоб вони переглянули доцільність цих закупівель і вжили дисциплінарних заходів. 
Як розповідає Раїса Гайдай — вони просто посередники для спорткомітету. Пояснює, що комітет дає їм перелік товарів, а вони це все купують. Співпрацюють між собою вони вже давно.  

Ми звернулись у спорткомітет, щоб дізнатись навіщо їм зараз валізи, халати та рушники.

— Ця закупівля проводилась для загальноміських заходів. Вони будуть використовуватись для подій, які будуть проходити впродовж року, — коментує заступник голови комітету фізичної культури та спорту Роман Семчук. — Це планові закупівлі на рік, тому через пандемію їх не переносили. Минулого року ми теж закупляли таку нагородну продукцію. Валізи, наприклад, будуть використовуватись, як нагородна продукція. Ними будуть відзначати кращих спортсменів та тренерів. 

Читайте також: 

Карантин пришвидшить падіння B2B Jewelry? Заморозили виплати і створюють телемагазин

Конфлікт інтересів? Головою міського суду стала дружина першого заступника прокурора області

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Daily

    у фірми валізи зависли кому неясно
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:04 На Донеччині загинув Юрій Іванина з Іллінців 20:18 Вінничан запрошують на відкриття фотовиставки Максима Кривцова на псевдо «Далі» 19:35 У першому кварталі понад 320 переселенців знайшли роботу на Вінниччині. На яких підприємствах? 19:12 До Міжнародного дня сім'ї у Вінниці проведуть захід «Сильні, вільні та спортивні» Від читача 13:38 На Вінниччині відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 18:44 Після десятків років занепаду легендарний «Шоколадний будинок» відреставрували. Ми побували всередині play_circle_filled 18:23 До п'яти років за ґратами засудили бухгалтерку за привласнення бюджетних коштів 18:05 У Вінниці складно врятувати безпритульну тварину? Історія загибелі кота оголила великі проблеми photo_camera 17:19 Нічний дебош у Вінниці: п'яні хулігани розбили вікно та шуміли у під'їзді photo_camera 17:08 Кому належить недобудова на Соборній? І ще про історію її «вічного ремонту» photo_camera 16:19 Минулої доби у двох ДТП травмувалися троє дітей та троє дорослих photo_camera 15:25 На війні загинув легендарний боєць «Азова» 21-річний вінничанин Назарій «Грінка» Гринцевич play_circle_filled photo_camera 14:22 Захисник з Вінниччини Василь Грабійчук отримав нагороду від Головкома ЗСУ photo_camera 14:20 Від шпаклівки до декору: Як «ВінЄвроБуд» вчить дітей креативності та майстерності (новини компаній) 13:21 У восьми криницях Вінниці виявили неякісну воду. Адреси 12:23 З початку травня на навчальних автівках змінилося маркування 11:51 Запустили масштабний волонтерський проєкт «Подільські дрони». Мета — збирати по тисячі FPV щомісяця photo_camera 11:25 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:21 Небайдужі вінничани повідомили патрульним про п'яного водія photo_camera 10:23 Без води та світла. Де у Вінниці 7 травня відключатимуть послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up