Наш фільм — у фіналі міжнародного конкурсу! Його знімали у Тульчині місцеві митці

Наш фільм — у фіналі міжнародного конкурсу! Його знімали у Тульчині місцеві митці
Фільм "Ядерне чаювання" про те, як різні люди проявляють себе у той час, коли з країни-агресора запустили ядерні ракети і до апокаліпсису залишилися лічені години.
  • Журі міжнародного кіноконкурсу Oniros Film Awards у Нью-Йорку визнало фіналістом фільм митців з Тульчина.
  • Короткометражна стрічка має назву «Ядерне чаювання».
  • Завтра, 6 березня, журі назвуть переможців у номінаціях конкурсу.
  • Які шанси на перемогу у картини наших земляків, думками з цього приводу поділився з «20 хвилин» автор сценарію і режисер Дмитро Масіброда.
  • Коли і де можна буде переглянути стрічку?

«Не хотілося б зурочити, але, на мою думку, шанси на перемогу у нас є, — каже Дмитро Масіброда. — Для цього маю певні підстави так говорити».

За словами співрозмовника, у конкурсній програмі їхня стрічка у номінації «Трилер». Але не це дає перевагу.

Відео дня

У номінації «Трилер» дві картини

«У цій номінації до фінальної частини дійшли тільки дві картини — наша і режисера з Кореї, — продовжує співрозмовник. — Зрозуміло, що я не знаю, про що розповідає стрічка корейського режисера. Не знаю, наскільки робота може конкурувати з нашою. Але точно знаю інше — тематика нашого фільму актуальна, бо дуже на часі».

У фільмі «Ядерне чаювання» нема кадрів про нинішню війну. Але його сюжет нагадує про її можливе жахіття. Герої стрічки перебувають у передчутті ядерного вибуху. З інформаційних джерел вони отримують повідомлення, що диктатор сусідньої країни має намір застосувати ядерну бомбу. Далі ситуація стає ще більше напруженою — пуск ядерних ракет уже відбувся. До апокаліпсису залишаються лічені години.

 

Як саме проявляють себе люди різного віку, статі, професій в можливо останні хвилини свого життя, досліджує автор фільму. Стрічка глибоко психологічна.

Нині у схожій ситуації у нашій державі опиняється багато людей. Останній приклад маємо з Одеси, де після нічної атаки загинули ні в чому невинні люди, які перебували у власних  квартирах.

Саме така схожість тематики картини з реаліями нашого нинішнього воєнного життя дає підстави автору картини «Ядерне чаювання» на те, що журі, можливо, зверне увагу на актуальність тематики і визнає фільм переможцем конкурсу у номінації «Трилер».

До речі, спершу пан Дмитро мав намір подати свою роботу на номінацію «Короткометражні фільми». Однак формат таких картин обмежений часом у 35 хвилин. Це передбачено умовами конкурсу. Фільм тульчинців триває на п’ять хвилин довше, тобто його тривалість 40 хвилин.

«Я зв’язувався з організаторами конкурсу і вони порадили подавати картину на іншу номінацію, ту, що схожа за сюжетом фільму», — каже Дмитро Масіброда.

Детальну розповідь про фільм і його створення можна прочитати в інтерв’ю з паном Дмитром, яке ми друкували у минулому році. З цього дізнаєтеся, що це не перша картина молодого режисера. Стане відомо про акторів, які знімалися у фільмі.

Під час нинішньої розмови запитав у режисера, коли глядачі зможуть побачити фільм «Ядерне чаювання».

«Презентація буде у Тульчині, —  каже співрозмовник. —  Про конкретну дату повідомить пізніше. Презентуємо роботу для наших земляків у Будинку культури, скоріш за все, це станеться нинішньої весни. Запросимо усіх, хто працював над фільмом. До речі, поки що ніхто з них, як і глядачі, не бачив фільму».

Нині режисер пише сценарій до ще одного повнометражного фільму. Каже, це буде детективна історія з усіма особливостями такого жанру. Уточнює, що детектив не матиме політичного забарвлення.

Коротко про конкурс

Oniros Film Awards — це міжнародний кваліфікаційний конкурс IMDb із публічним показом фільмів і кінематографістів з усього світу, що проводиться в Нью-Йорку кожні три місяці. Організатори ставлять за мету відкривати високоякісні та амбітні фільми, популяризувати роботи кінематографістів і сприяти наступним кроком у їхній кар’єрі. Нагорода Oniros Film Awards присвячена мріям (oneiros давньогрецькою мовою «Мрія»). Організатори радять завжди мріяти про великі досягнення. Девізом конкурсу є слова: «Мрійники для мрійників».

До речі, кожні три місяці журі обирає деякі з найкращих короткометражних фільмів для публічного показу в кінотеатрі  Producer’s Club, у самому серці Манхеттена у Нью-Йорку.

Читайте також:

«У Петю вистрелили з-за спин цивільних». Він перший з вінничан загинув на війні з росією

В Україні зробили тільки декілька. Вінницькі хірурги провели унікальну операцію

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Vitaliy Kachmar

    Тримаємо за вас кулаки!

keyboard_arrow_up