«Нарцисизм» — розлад особистості. Як розпізнати це в близькій людині?

«Нарцисизм» — розлад особистості. Як розпізнати це в близькій людині?
  • Напевно в кожного на життєвому шляху зустрічалися люди, які закохані у себе. Це все не просто так, це розлад. Наводимо ТОП-5 ознак, за якими можна розпізнати нарциса.

— Усі без різниці чують слова «нарцис», «нарцисичний», «нарцисизм», але чи правильно ми використовуємо ці терміни? Ми часто оцінюємо людей як нарцисів, коли вони стають до інших звірств, вважають себе кращими. Однак нарцисизм має значно більше критеріїв, — пише в Телеграм канал «Психологічна підтримка».

Ознаки нарцисичного розладу особистості: 

  • Підвищена чутливість до критики. У цих людей почуття власної значущості значно вище, ніж у інших, тому критика сприймається як вкрай сильне засудження. 
  • Залучення інших для досягнення особистості вигоди. Після отримання бажаного нарцису знецінюють цих людей. 
  • Грандіозне відчуття значущості, унікальності. Такі люди навіть не повідомляють, що вони можуть бути значущими, ніж інші. 
  • Надмірна потреба у захопленні. Коли вони зневіряють інших, а хтось у цей час захоплюється ними, затримує переконливість, що вони грандіозні. 
  • Зневага та відсутність співпраці з іншими.

— Це лише деякі ознаки нарцисичного розладу. Дізнайтеся більше ознак такого розширення та поширюйте, якщо у вашому оточенні є такі люди, ви можете це зробити, — відзначають психологи.

Відео дня

Професор Герхард Дамманн розповів детально про «Нарцисичний розлад особистості». Ви можете послухати це у наступній лекції.

 

Читайте також:

Стало відомо, коли відкриється новий дитячий садочок на Тяжилові

У першій лікарні оновили обладнання для перевірки стану зору

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up