Намалював літеру Z на паркані будинку. На Старому місті виявили «колаборанта»

Намалював літеру Z на паркані будинку. На Старому місті виявили «колаборанта»
Фото: фейсбук-сторінка Максима Клакова
  • «Приїхав до мого родича, кинув камінь в прапор України та намалював на паркані Z. Встигли сфотографувати його в машині», — написав у своєму фейсбуку вінничанин Максим Клаков.
  • Інцидент стався 7 квітня, на Старому місті. Відомо, що літеру Z вже зафарбували. 
  • Поліція та СБУ знайшли чоловіка, причетного до злочину. Якщо це так — «колаборанту» загрожує 10-15 років тюрми за роспропаганду.

Днями на Старому місті стався ганебний інцидент. Про нього на своїй фейсбук-сторінці розповів вінничанин Максим Клаков.

«Вчора ця тварюка, знаючи, що син служить в ЗСУ, приїхав до мого родича, Андрія Клакова, кинув каменем у прапор Україні у дворі, намалював на паркані літеру «Z» і намагався зникнути. Встигли сфотографувати його в машині», — написав чоловік.

Відео дня

У коментарях під його дописом зауважили, що машина має держзнаки невизнаної «Придністровської молдавської республіки». А також те, що це авто часто бачили припаркованим на Соборній. Пізніше автор допису зазначив, що «колаборанта затримували вінницькі поліцейські».

Звернулися за коментарем до речниці вінницької патрульної поліції Тетяни Плахотнюк.

— 7 квітня до поліції звернувся заявник, який повідомив, що йому намалювали на воротах букву Z. Він сказав, що у нього є припущення, хто це міг зробити. Подали орієнтування на цю людину і також на авто, в якому він був, — каже журналісту Тетяна Плахотнюк. — І вночі, з 7 на 8 квітня, автомобіль, на яке було орієнтування зупинили патрульні. Викликали на місце події слідчо-оперативну групу та працівників СБУ. Далі вже відповідні служби будуть з’ясовувати, чи дійсно чоловік причетний до вчинення правопорушень.

Якихось подробиць від слідства поки немає.

— Взяли пояснення та встановлюється причетність людини до скоєння правопорушень. Матеріалі щодо події розглядаються слідчими, після чого буде прийняте відповідне законне рішення, — сказала речниця Вінницького районного управління Ірина Добровольська.

Літера Z — це символ російського повномасштабного вторгнення в Україну. Її використовують в російській пропаганді, для піару так званої «спеціальної військової операції». 

Публічна демонстрація роспропаганди в Україні несе за собою кримінальну відповідальність за статтею 111-1 «Колабораційна діяльність». Мінімальне покарання — 10-15 років ув’язнення або заборона займати певні посади на такий же строк. Максимальне покарання — довічне позбавлення волі.

Раніше, нагадаємо, мер Немирова побив волонтера та відкрив стрільбу з автомата.

 

Читайте також:

Раніше судимий чоловік поцупив у бармена смартфон. Сяде знову

Хотіли ділити сфери впливу в регіоні. На Вінниччині криміналітет мав провести сходку

У Шаргороді чоловік викрав з костелу гроші, які збирали для переселенців

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (45)
  • Алексей Потребчук

    Можна змалювати цю литиру якщо ні твоє майно. На Трамвайній на гаражі намальовано.
  • Виктория Даценко

    А почему 7-8 лет ?
  • Галина Дрейко

    Каленим залізом йому на лобі поставити ту z щоб всі бачили і знали падлюку.
  • Сергій Швець

    Смузі сподобаеться

keyboard_arrow_up