На Вінниччині повністю укомплектували бригаду територіальної оборони

На Вінниччині повністю укомплектували бригаду територіальної оборони
  • Начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов розповів, що наразі бригада територіальної оборони Вінницької області повністю сформована.
  • Якщо є бажання, люди можуть записатися до лав ЗСУ. Йде набір у 59 Гайсинську бригаду.

Ввечері 28 лютого начальник Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов, Вінницький міський голова Сергій Моргунов, голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий та начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Іван Іщенко провели спільний брифінг щодо ситуації в області за минулу добу. Йшлося про укомплектування батальйонів територіальної оборони регіону, розміщення біженців з інших міст України та роботу медиків у воєнний час.

«Щодо медиків, то ми зорганізували їх роботу в посиленому режимі. Також провели інструктаж для територіальної оборони. Наші лікарі займаються пораненими, яких привозять з різних міст України», — каже Сергій Борзов.

Крім того, міський голова нагадав, що сьогодні екскомбат «Миротворця», вінничанин Андрій Тетерук повідомив про формування нових добровольчих батальйонів. З 27 лютого рішенням Вінницької міської ради створено добровольчий підрозділ територіальної оборони.

Відео дня

Голова Вінницької обласної ради Вячеслав Соколовий наголосив, що важливо, аби робота координувалась з військовими і правоохоронцями.

«Сьогодні в обласній раді створено координаційний штаб. Його завдання — гуманітарне забезпечення військових, переселенців, територіальної оборони та логістичне забезпечення. Свою діяльність штаб координує з Вінницькою військовою адміністрацією. Ми маємо зробити все, щоб на Вінниччині був мир і спокій, та перемога в Україні», — сказав Вячеслав Соколовий.

Начальник Головного управління Національної поліції у Вінницькій області Іван Іщенко розповів, що на блокпостах несуть службу правоохоронці, а саме — поліцейські, військовослужбовці Національної гвардії України, Служби безпеки України та територіальна оборона.

 

Читайте також:

Як Вінниччина живе у стані війни — екстрений брифінг вінницької влади

П'ята ніч війни: про найголовніше у Вінниці та в Україні (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up