На велосипедах в сукнях та ділових костюмах. Пройшов джазовий велозаїзд

На велосипедах в сукнях та ділових костюмах. Пройшов джазовий велозаїзд
  • Третій вінницький велозаїзд «Леді на велосипеді» відбувся увечері, 29 липня.
  • Він розпочався з Майдану Незалежності, де під джазову музику збиралися дівчата у коктейльних сукнях з пір’ями та капелюшками.
  • Але у джазі були не тільки дівчата, а й немало «гангстерів».

Увечері, ближче до 5-ої, біля будівлі міськради почали збиратися велосипедисти. Більшість з них проміняла свої еластичні спорт костюми на елегантні сукні, а чоловіки — замість шоломів мали на головах стильні капелюхи

Так почався велозабіг «Леді на велосипеді», який вже проходить третій рік підряд. Цьогорічна тематика — джаз та мода 1920-х років.

Це час, коли жінки в США відмовилися від незручних корсетів та перейшли на сукні вільного крою. А чоловіки на заміну накрохмалених сорочок одягнули спортивний, розслаблений одяг; який, в цілому, не відрізняється від сучасного ділового одягу.

Відео дня
blockquote>

І хоча назва заїзду «Леді на велосипеді», суто жіночим його важко було назвати. Були й пари велосипедистів, й цілими родинами приїжджали. Але чоловікам було дещо легше - вони не крутили педалі у підборах, як це робили дівчата.

Аби підкреслити свій образ чоловіки «курили» сигари, а один з них — мав при собі пістолет. Щоправда, зброя виявилась іграшковою. Хоча й про всяк випадок заряджена водою.

Анна та Антон приїхали на заїзд разом. Розказали, що їм не складно було підготуватися до такої тематики.

— Її легко втілити, якщо маєте хоча б трохи фантазії. Аби зробити свої образи надихалися фільмом «У джазі тільки дівчата». Спочатку хотіла вдягнутися під Мерилін Монро, але обрали стиль арт-деко, щоб класично все було. Джаз і в нашому житті є. Слухаємо класичні композиції в сучасній обробці, — казала вінничанка Анна.

Тоді як друзі Юрій та Олеся беруть в такому велозаїзді вперше.

— До цього я брав участь в різних велозаїздах, а от конкретно «Леді на велосипеді» - тут я вперше. Запропонував подрузі поїхати, тематика цікава, от і вирішили вирватися у неділю. На мою думку, такі велопробіги у Вінниці відбуваються на високому рівні — добра організація, є супровід поліції та завжди багато учасників, — розказав Юрій.

Марина та Андрій часто відвідують такі заходи. Вони казали, що потрібно більше тематичних велопробігів.

— Були і на минулорічному заїзді «Леді на велосипеді». Тоді потрібно було вдягатися під казкових персонажів. А цього року - джаз, стиль 20-х років, гангстери. Чудово, нам подобається, — казала Марина

— Брали участь і в 50-кілометрових заїздах, і на 100-ку. Не вистачає таких костюмованих заїздів. Думаю, що можна було б і частіше їх влаштовувати. Тим паче, є сімейні велозаїзди, і Діди морози взимку, — сказав Андрій.

Учасники збиралися майже годину на площі. Організатори реєстрували їх, а вже о шостій вечора оголосили старт.

Кілька маршалів (регулювальників - авт.) організували натовп велосипедистів у єдину колону та поїхали в супроводі поліцейських.

Разом вони подолали маршрут Соборна - Пирогова - Келецька - Космонавтів - Хмельницьке шосе - Центральний парк та фінішували біля Вежі на Європейській площі. Усього на дорогу їм знадобилася година. А там на учасників очікувало тематична шоу-програма - джазові колективи й танці. Навколо були палатки популярних кав’ярень та кафе Вінниці.

Нагадаємо, цього року відбувся ювілейний Велодень, в якому взяли участь близько 1000 велосипедистів.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Наталья Гайдукова

    Жіночий одяг великих розмірів оптом і в роздріб - https://proizvoditel-odessa.com/

  • Знание - сила

    Красивые девушки, красивые костюмы.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up