На Тяжилівському озері горів очерет. Винуватицю підпалу спіймали на гарячому

На Тяжилівському озері горів очерет. Винуватицю підпалу спіймали на гарячому
  • У Вінниці на березі Тяжилівського озера підпалили очерет — довелось викликати рятувальників.

Опівдні 9 квітня стовпи білого диму, що виднілися над озером, наробили справжнього переполоху серед жителів мікрорайону Тяжилів. І не даремно, адже хтось підпалив очерет.

На ліквідацію пожежі, площа якої склала 50 квадратних метрів, від ДСНС залучили чотири бійця особового складу та одну одиницю техніки.Працівники ДСНС ліквідували вогонь, а винуватицю оштрафували.

Відео дня

— Повідомлення про пожежу до рядувальників надійшла 12.45, ліквідовано вогонь о 13.07, — повідомила  речниця ГУ ДСНС у Вінницькій області Оксана Урбанська. — Поруч інспектори ДСНС проводили профілактичний рейд і вони на гарячому зловили жінку, яка здійснила підпал. На неї складено адміністративний протокол і накладено штраф у сумі 3060 грн.

В прес службі ДСН також повідомили, що з приходом весни, коли люди почали поратись на городах, спалювати сміття і суху рослинність, пожеж почастішало. Поривчастий вітер швидко поширює полум'я і тоді пожежа стає неконтрольована. Її вдається вдається ліквідувати лише підрозділам ДСНС.

— Наприклад, минулої доби було дев'ять пожеж, горіло дев'ять гектар сухої рослинності, — зазначила Оксана Урбанська. — Минулого тижня було 20 гектарів за день, все залежить від погоди, вітру, вихідних днів. Найгірше, що від таких пожеж гине все живе.

Також паління сухої трави знищує рослинний покрив, що призводить до втрати родючості ґрунтів, яка відновлюється лише через 5–6 років

Загалом, з початку року на Вінниччині виникло понад 400 пожеж в екосистемах на площі понад 326 гектарів. Причина — необережне поводження з вогнем невстановленими людьми.

Рятувальники закликають громадян не провокувати пожежі в природних екосистемах. За випалювання сухої рослинності та сміття передбачена лише адміністративна, а в окремих випадках і кримінальна відповідальність.

У випадку виникнення пожежі чи будь-якої іншої надзвичайної події, негайно повідомляйте до Служби порятунку за номером «101».

 

Читайте також:

«Тяжилів розбудовують, а на Луговій ніколи не було асфальту». Коли буде?

«Східний вокзал зустрічає дорожнім атракціоном». Коли на автостанції залатають ями?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Рисовое Зёрнышко

    Знищується все живе , плащем напевно вже гніздяться , гнізда в очереті який палає - птахи живцем згорають якщо на кладці , черепахи теж не встигають втікти у воду  Розуму в деяких немає , просто біда .

keyboard_arrow_up