На станції «Академік Вернадський» встановили артінсталяцію «Дім. Спогади»

На станції «Академік Вернадський» встановили артінсталяцію «Дім. Спогади»

Balbek Bureau розробили артінсталяцію «Дім. Спогади» для української антарктичної станції «Академік Вернадський». Дизайн натхненний типовим українським будинком, який має асоціюватися з теплом, затишком і канікулами в бабусі.

Вalbek Bureau розробили артінсталяцію «Дім. Спогади» для української антарктичної станції «Академік Вернадський». Про це пише пресслужба Національного антарктичного наукового центру у Facebook.

На зображенні може бути: сутінки та на відкритому повітрі

Витвір зробили на основі вживаного старого паливного бака, який на станції вже не експлуатують за призначенням. Це будинок з шиферним дахом, димарем, «характерними вікнами» й каркасом навколо бака. За задумом, інсталяція має нагадувати ескіз будинку намальованого олівцем.

Відео дня
Інсталяція має нагадувати ескіз будинку намальованого олівцем / Balbek Bureau


Будинок органічно вписали в антарктичні пейзажі й зробили привабливим для туристів, які хочуть познайомитися з українською культурою. На стінах оновленого бака розмістили мініекспозицію: борди з гілкою смереки, фрагментами вишиванки й зразками косівської мальованої кераміки.

На стінах оновленого бака розмістили мініекспозицію / Balbek Bureau

Інсталяцію розробили так, щоб вона була безпечною для місцевої фауни, а також достатньо міцною, щоб пінгвіни не змогли розібрати деталі на гнізда. Саму конструкцію виготовляли в Києві, а збирали вже на станції. Виробництво розпочали ще в грудні 2021-го року, але через початок війни проєкт поставили на паузу. Його вдалося завершити лише через рік, у січні 2023-го.

У далекій Антарктиді є покажчик зі словом «Vinnitsa». Він встановлений на станції «Академік Вернадський». За час існування станції на ній працювали шестеро вінничан. 

Раніше ми поспілкувалися з тим з них, хто найдовше із земляків провів на шостому континенті. Про це читайте в публікації:

 

Читайте також:

Пінгвінчики у яслах: Академік Вернадський продовжує тішити мімішними фото

Полярники оновили дороговкази біля станції «Академік Вернадський»

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up