На Соборній впала стіна будівлі. З-під завалу дістали трьох людей

На Соборній впала стіна будівлі. З-під завалу дістали трьох людей
  • У центрі Вінниці, на Соборній, впала стіна і ледь не поховала під собою трьох будівельників.
  • Завалилася стіна між готелем «Франція» та Управлінням Нацбанку України у Вінницькій області.
  • Людей з-під завалів витягли, їхнім життям нічого не загрожує.

Інцидент стався у вівторок, 10 квітня. Про подію повідомили читачі сайту 20minut.ua та надіслали кілька фотографій. На фото було видно, що у внутрішньому дворі готелю «Франція» працюють рятувальники і витягають з-під завалів людей.

Одразу після цього ми зателефонували у рятувальну службу області, щоб підтвердити інформацію. Прес-секретар служби Олександр Кутовий розповів, що дійсно завалилася стіна між будівлями Національного банку України у Вінницькій області та готелем «Франція».

— Під завалом опинилося троє людей, — прокоментував Кутовий. — І двох вже витягли.

Відео дня

Це було о 15:50. За 20 хвилин наш журналіст був на місці події. На той час усіх постраждалих визволили з-під завалів.

Ось ще нам надіслав на Facebook наш читач, який попросив не називати його імені.

 

Двох людей забрали до лікарні

Прохід до місця обвалу обмежили стрічкою, за неї не пускали нікого. Журналісти чекали офіційного коментаря.

Фотографії вдалося зробити, піднявшись нагору по заїзду на парковку до «Скай-парку».

Невдовзі до преси вийшов керівник вінницького відділу поліції Сергій Синявський. Він розповів, що троє потерпілих чоловіків — будівельники, які працювали там у той момент. Двох з них забрали до лікарні, але їхнім життям нічого не загрожує. Третій постраждалий від госпіталізації відмовився, бо його стан був задовільний.

Синявський додав, що за фактом обвалу правоохоронці відкриють кримінальне провадження по статті 272 ККУ (Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою).

Власник готелю «Франція», бізнесмен Сергій Капуста поки що не коментує інцидент з обвалом.

— Нехай зараз розберуться фахівці. Поки що не коментую ситуацію. Так, стіна обвалилася на тій ділянці, де будували другий корпус готелю, — сказав він.

Чому завалилася стіна?

На будмайданчику був паспорт на другий корпус готелю «Франція», у якому вказані номери проектувальника та замовника. Спробували зателефонувати до головного архітектора цього об'єкту Миколи Кушніра, щоб дізнатися про ймовірну версію обвалу стіни.

— Він прийде завтра, — відповів чоловік, що представився комерційним директором. — Але можу сказати, що за проектом, який був зроблений минулого року, не був передбачений обвал стіни для зведення нового об'єкту. Чому так сталося — мають сказати самі будівельники.

Журналістам не вдалося це з'ясувати у будівельників, оскільки їх на той час вже не було на будмайданчику. Телефонуємо до інспектора технагляду Сергія Тарасюка. Можливо він знає причину провалля.

— Я вписаний в офіційному документі, але договорів на здійснення технагляду в мене немає. Ситуація виходить така, що я не здійснював технагляд об'єкту, оскільки в мене не було договірних зобов'язань із забудовником, — розказав інспектор технагляду Сергій Тарасюк. — Внесли мене в паспорт об'єкту, бо я готував договір на технагляд для забудовника. Це було ще в 2017 році. Після того ніяких повідомлень від забудовника не отримував — хоча мали мене повідомити про початок будівництва. Я по телефону дізнався, що стіна обвалилася.

Речник рятувальників області сказав, що, ймовірно, обвал стався через зсув фундаменту.

— За попередньою версією обвал стіни будинку стався через зсув фундаменту, на якому стояв старий дім. Фундамент зсунувся і з нього звалилася стіна, що потрапила у виритий котлован, — сказав він. — Ймовірно, винуватцями в обвалі стали робітники, які працювали на бумайданчику. Усі обставини наразі з'ясовують поліцейські.

Також була інформація, що під завалами опинилися дві машини Нацбанку. Але це Кутовий не підтвердив.

Будівельники зводили «Францію-2»

Роботи проводилися з метою реконструкції адмінбудівлі для пристосування під готель. Так вказано у паспорті об'єкту. Роботи розпочалися 22 лютого 2018-го року і мали закінчитися у 2020-му році.

У спільноті «Готель Франція» на Фейсбуку повідомляли, що на цій ділянці почали будувати другий корпус, 23 березня.

«Ми приступили до будівництва нового корпусу готелю, SPA-центру та оздоровчого комплексу», — йшлося у дописі

Відео взято з дозволу редакції vinnitsaok

Відео Anton Patrikeyev

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (20)
  • Евгений Стариков

    Це остаточне прощавай усім будівельним нормам
  • Олег Горобець

    А минулого тижня там президент і міністри засідали... От цікаво, якби завал стався в той самий день

    Сепар Торонтуй reply Олег Горобець

    Згинуть наші порошенки як роса на сонці)).
  • Юрій Зінчук

    Тарасюк зобов'язаний контролювати об'нет. А на даний момент він повинен піти  "паровозом" (на нари)!
  • Жора

    Стены валятся по причине, что в гостиницу  обычно берут в номер проституток, одну, две или три.   Так   кровать там  скрипит и пол трясется,   от такой вибрации  потолок поскольку он старый просто не держит нагрузку....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up