На Соборній хочуть створити «Туристичний хаб». Що в ньому буде?

На Соборній хочуть створити «Туристичний хаб». Що в ньому буде?
  • Міська влада хоче зробити «дім» для туристів і турфірм в триповерхівці на Соборній, 89.
  • Там створять турцентр, кав’ярню з бібліотекою мандрівників і коворкінг туристичних стартапів.
  • Але план перебудови неостаточний, його хочуть обговорити на громадських слуханнях.

На «Вікенді мандрівників», що відбувається на Старому місті, презентували проект Туристичного хабу. За намірами представників міської ради він стане магнітом для туристів, допоможе розвивати індустрію гостинності у Вінниці. 

Начальник відділу розвитку туризму департаменту маркетингу міста та туризму Олександр Вешелені презентував проект майбутнього «дому» для туризму, що розташується у колишній пам’ятці архітектури 19 сторіччя.

— На початку 20 століття тут діяла митниця і це була межа Вінниці в ті часи. Далі йшов Калічанський яр, на якому згодом зробили ринок Каліча, Універмаг. І це межа стандартної оглядової екскурсії Вінниці, — каже Вешелені. — Нам здалося, що це ідеальне місце, щоб турист зміг перепочити, дізнатися про екскурсії, попити кави тощо. Але — це тільки базові функції, ми задумали трохи більше.

Відео дня

Туристичний хаб на Соборній, 89 займатиме 3 поверхи передньої частини будівлі на Соборній, 89. Вхід перебудують, щоб люди з інвалідністю мали вільний доступ. «Книгарня Є», «Нова пошта», 12 квартир — усе це залишиться і надалі.

На 1-му поверсі діятиме кав’ярня, турцентр, зона для відпочинку і бібліотека.

— Туристичний інфоцентр не буде єдиним у Вінниці, але стане головним офісом, де можна отримати весь спектр послуг. Офіс стане чудовим місцем для планування подорожей і по Вінниці, і по області загалом. Працівники інфоцентру зможуть порадити ті заходи, ті тури, що відбуваються на Вінниччині. У тому числі, англійською мовою іноземним туристам.

У освітньому просторі будуть розповідати, для прикладу, про інновації у туризмі, прес-конференції, лекції про гастро-культуру Вінниччини. Але ця локація буде вільною для доступу та стане зоною для відпочинку. Тут же діятиме бібліотека, де можна буде прочитати про подорожі, про Вінницю, про просування брендінгу територій тощо, — каже Олександр Вешелені.

На 2-му поверсі працюватимуть представники департаменту маркетингу міста та туризму.

— Про офіси, мабуть, вам буде не цікаво (сміється). Але, сподіваюсь, що це будуть такі умови, що стимулюватимуть нас і надалі до креативу, — каже Вешелені.

На 3-му поверсі — коворкінг туристичних стартапів.

— Туристичний коворкінг забезпечуватиме контакт між туроператорами та клієнтами. А ще можна буде проводити бізнес-зустрічі та семінари з партнерами, клієнтами. У цьому місці можна створювати нові програми та започатковувати нові напрямки в туризмі.

Зокрема, хотіли б розвинути конференц-сервіс як послугу — агенти пропонуватимуть «під ключ» організувати подію з додатковими послугами, культурною програмою тощо.

Агенти медичного туризму — це давня мрія. Адже Вінниця славиться не тільки Миколою Пироговим, а й цілими поколіннями видатних медиків, що пропонують свої послуги за ціною, нижчою ніж в столиці чи в більших містах.

Важливо, щоб медичні послуги максимально просували. І щоб це було запаковано в туристичний продукт — проїзд, проживання, лікування, харчування і культурна програма, — каже начальник відділу розвитку туризму Олександр Вешелені.

Під кінець презентації він зазначив, що все це — плани та наміри. Їх хочуть обговорити з представниками туристичного бізнесу, громадою на громадських слуханнях — 18 липня о 18:30 в хабі «Місто змістів» (Пушкіна, 11, 1 поверх). За кресленнями реконструкції будівлі можна ознайомитися за цим посиланням.

Раніше міська влада створила хаб для громадських організацій

Нагадаємо, на Старому місті триває «Вікенд мандрівників», а на Вишенському озері — купальський Vinnytsia Food Fest

Читайте також:

Головне фото — wikipedia.org.ua, фото в матеріалі — «20хвилин».

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Зневажливий

    Коворкінг, хаб і таке інше... Перш ніж випендруватися такими висловами, розшифруй пересічним громадянам доступними словами значення цих "сьогочасних слів". Якщо в тебе вистачило мозгів їх зрозуміти, то навчи розуміти інших. А то  " тюхаєш  понти в черепну копілку пацикам, і думаєш, що це офігенно грамотно. Дурілка картонна" . Бабло не знаєте як розподілити? То послухайте простих вінничан у дворах, вони вам  все пояснять і розкажуть простою , доступною "мовою", куди саме в першу чергу треба виділяти гроші, щоб місто повноцінно могло функціонувати. Хоча б спершу розпочали з нужників, а потім з простих лавок для перепочинку по всьому місту, а не тільки в вибраних місцях і т.д і т.п....
  • Сепар Торонтуй

    Хаб какой-то... Нормальными словами нельзя назвать?
  • ВИМ

    Прежде чем разрабатывать  и презентовать такой проект , обследуйте окружающие дома и дворы  ( рекомендуем двор  дома 91 , рядом ) ! Это  "будущая курилка" ! Как бы  потом , весь проект не угробить , если туристы случайно "завернут за угол" и   будут лицезреть "все прелести"   дворов центральной  улицы  города - Соборной!!!
  • Джексон

    Конечно же нет,  у них что есть чем думать!
    Они только заняты как  бы распилить и снизить бюджет.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:26 Сьогодні вітаємо Івана та Віктора. Історія, заборони та прикмети 18 квітня 21:01 Все цвіте та буяє: світлини заквітчаного Подільського зоопарку photo_camera 20:14 Вінничан запрошують на два майстер-класи до Великодня 19:51 Дорожня розмітка за 4 мільйони зійшла разом зі снігом. За скільки намалюють нову? photo_camera Від читача 19:49 Оптична мережа АТ «Укртелеком» уже сягає 80 тисяч кілометрів 19:02 Погода у Вінницькій області різко погіршиться 18:33 «Небо. Я без нього жити не зможу». Вінниця попрощалась із 23-річним льотчиком, загиблим у бою play_circle_filled photo_camera 18:14 ДТП на перехресті: до лікарні потрапила 27-річна пасажирка авто 18:05 У них квартири значно дорожчі, ніж у нас. Про що говорила вінничанка у Португалії на єврофорумі 18:00 ДІЛА — лабораторна діагностика в ім’я здоров’я кожної людини (Новини компаній) 17:38 Бершадський воїн творить красу з військового заліза photo_camera 17:17 У Вінниці впродовж дня не роздаватимуть повісток. Це пов'язано з проведенням рекрутингового заходу play_circle_filled 17:07 На Вінниччині висаджують 1000 саджанців волоських горіхів photo_camera 17:06 «А чи знаєте ви Вінницю?» — на творчій зустрічі нагадали цікаві факти про рідне місто 16:40 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 16:37 Засудили зека, який молотком забив до смерті іншого ув'язненого. Як це сталося? 16:09 Матір, яка намагалася втопити у річці сина, помістили в психлікарню play_circle_filled 15:06 Які зарплати та що мають мери міст на Вінниччині? Третя частина огляду декларацій 14:08 У Писарівці зник 11-річний Денис Єрьомін (ОНОВЛЕНО) 13:16 Вінничан попереджають про можливі аварійні знеструмлення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up