Равлики, лікер зі сріблом та чорні чипси. Що незвичного з’їсти на Vinnytsia Food Fest?

Равлики, лікер зі сріблом та чорні чипси. Що незвичного з’їсти на Vinnytsia Food Fest?
  • Протягом трьох днів, 5-7 липня, на Вишенському озері триватиме купальський фудфест.
  • Організатори пропонують насичену програму, концерт Лері Вінна та польоти на повітряній кулі.
  • А що тут можна скуштувати?

Від сьогодні, 5 липня, територія парку Дружби народів перетворилася на територію розваг і їжі. Протягом трьох днів тут триватиме купальський Vinnytsia Food Fest. Завітали на фестиваль, щоб з’ясувати, що і за скільки можна з’їсти на фестивалі?

Прийшли о 14:00, і намети з харчами тільки починали відкриватися. А по території парку їздила вантажівка, з якої вивантажували холодильники, столи.

Відео дня

Утім, в повітрі вже розносився традиційний для вінницького фудфесту запах смаженого м’яса. У ятці «Бадаги» пропонували смажені овочі та м’ясо.

— Ми грузини, хоча працюємо в Києві. Ще в нас можна скуштувати вино, що привезли з Грузії (30 грн за 100 г) і чачу (50 грн за 100 г). А бадаги — так називається перший виноградний сік.

Ціни на курятину — 55 гривень, свинину — 60 гривень за 100 грамів. Вони такі ж і в інших ятках.

А ще в «Бадаги» пропонують овочі на грилі, гриби, сосиски за ціною 30 грн за 100 грамів. Кукурудза — 30 грн за штуку. Печена картопля з салом на мангалі — 20 грн за 100 г. Хачапурі, лаваші з м'ясом — по 60 гривень.

Альтернатива м’ясу від грузин — бургери. Чоловік, який готує авторські бургери запевнив, що робить їх не так як всі.

— Бургери з соусом з домашнього майонезу, корнішонами, шафраном та французькими булочками з кунжутом. Сир чедер добрий. М'ясо не приправлене ані сіллю, ані перцем. Куриця — це тільки філе, сьомга — шматочками, яловичина — чиста, без домішок.

Його бургер коштує 80 гривень (з сьомгою - 100 грн), лимонад — 40 гривень. Але вигідніше брати бургер меню за 120 гривень, в якому бонусом йде картопля.

Якщо хочеться чогось екзотичного, то скуштуйте равликів! Їх ми побачили в ятці «Canape». Дівчина, яка їх продавала розказала, що равликів вирощують на Вінниччині, в Козятинському районі. 

— У равликів можна їсти тільки ніжку. Їх ми готуємо з сиром горгонзола, вершковим маслом. Правильно їх їсти так: проколюєте зубочисткою, виливаєте вміст на багет і куштуєте. Ще вони добре поєднуються з білим вином.

Равлики продають за ціною 60 гривень за 2 штуки. А ще тут можна з’їсти смажені жаб’ячі лапки — 75 гривень за 50 грамів, креветки гриль — 70 гривень за 2 штуки.

У ятці «Master`s Chips» продають незвичні кукурудзяні чипси.

Вони різнокольорові: чорні чипси зі смаком білих грибів, зелені — васабі, а рожеві нагадують за смаком борщ з димком. Вартість — 40 гривень за 100 грамів.

Щодо напоїв, то популярним на фесті є холодна кава. Кияни з ятки «Філіжанка» пропонують крижану каву від 18 до 40 гривень, коктейлі по 40 та 45 гривень.

А кожне приготування — це маленьке шоу, де напій «димить» завдяки сухому льоду.

Незвичний алкоголь привезли з собою тернополяни: медовий лікер з харчовим сріблом.

— Започаткували свій бренд BDJO і продаємо медові десерти на основі крем-меду і медові лікери з різними смаками. Є 25-ти градусні — кава, вишня, апельсин. У нашого продукту є своя фішка — додаємо харчове срібло, яке на сонячному світлі відбивається блискітками. Наш крем-мед традиційний, але з нетрадиційними поєднаннями: лаванда — чорниця, манго — маракуя, мигдаль-абрикос тощо.

Ціни на лікер — 75 гривень за пляшку 0,25 літра; півлітрова пляшка коштує 150 гривень. Його можна скуштувати на розлив, за 15 гривень. Крем-мед від 50 до 97 гривень за баночку.

Ще на купальському Vinnytsia Food Fest є декілька яток, де продають крафтове пиво.

— Ми два Максими, тому назвали свою броварню Max's Craft Brewery. Самі спроектували невеликий завод, побудували, йшли до цього три роки. Усі види нашого пива — смачні, бо не заощаджуємо на солоді, хмелі тощо.

Продають лагер, ель, пшеничне пиво — 40 грн за півлітра.

—  Приїхав до вас з селища Степань. Це на Рівненщині, десь 400 кілометрів від Вінниці. Є іпашка з полуницею, пшеничка німецька, портер, подвійний індійський ель. І це вже мій 12-13 фестиваль, я вже збився з рахунку, другий рік так їжджу.

Ціна — 40 гривень за пляшку. Можуть продати й дерев'яний ящик з шістьма пляшками за 300 гривень (усередині 6 пляшок по 0,33 л).

Крім смачної їжі на фестивалі досхочу розваг. А кульмінацією першого дня стане виступ співака Лері Віна, чий виступ анонсують на 20.30, на набережній Вишенського озера.

Читайте чим ще цікавий купальський Vinnytsia Food Fest за цим посиланням і в офіційній спільноті у фейсбуку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (10)
  • Стас Павловский

    А чому все для Вишеньки?; А що за Замостя забулись?! Ні шашликів ні фонтанів!(+
  • Ольга Обревська

    Все смачно і гарно організовано !!! Молодці.
  • Alex Horchakov

    А не дофига ли 600 грн за кг шашлыка?

    Vercetti15 reply Alex Horchakov

    100% мясо в гроше 100 грн , можно 6 кг купить
  • Татьяна

    На день Риа брали мидии, сделаны ужасно, сесть тоже было негде
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? Від читача 21:16 Журналіст знайшов причину, чому справа Шабуніна про ухиляння від армії не розслідується 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким play_circle_filled photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського 17:01 На Тиврівському шосе піймали водія напідпитку. Його пасажирка мала при собі наркотики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up