На Пушкіна цьогоріч реставруватимуть унікальну садибу — особняк капітана Четкова

На Пушкіна цьогоріч реставруватимуть унікальну садибу — особняк капітана Четкова
  • Особняк капітана Четкова відноситься до пам'ятки архітектури місцевого значення. У 2022 році елементи будівлі планують реставрувати.

Унікальна садиба знаходиться на вулиці Пушкіна, 38. Її планують відновити, а саме оригінальну огорожу з кованими і бетонними елементами та покрівлю на башті. На роботи з бюджету громади виділили 2 мільйони 400 тисяч гривень.

— Особняк капітана Четкова, зведений понад сто років тому у стилі віденської сецесії, є окрасою центру Вінниці. Він побудований за проєктом київського архітектора Василя Листовничого. На той час вартість будівництва особняка зробила його найдорожчим житловим будинком Вінниці, — розповів перший заступник директора департаменту архітектури та містобудування міської ради Євгеній Совінський. — Вздовж фасадної частини будинку на вулиці Пушкіна, 38 є огорожа з кованими і бетонними елементами. Унікальна вона тим, що одночасно виконує роль і підпірної стінки, та має ряд символічних охоронних знаків — тотемів. Наразі її конструктивний стан аварійний. Якщо будівля кілька разів ремонтувалась, то огорожу майже ніколи не реставрували. Роботи розпочнуться орієнтовно у квітні, в залежності від погодних умов».

Відео дня

Покрівля у особняку оновлена уже на 90%, але попередні роботи виконані з неякісного матеріалу та без збереження автентичності.

—  Тобто той дах, який можна бачити зараз — це не оригінальна покрівля часів Четкова, та ще й з неякісного металу. А ми зараз плануємо відтворити оригінальний автентичний вигляд металевого даху, — підкреслив Совінський.

У 2022 році, нагадаємо, мають приступити до реставрації фасаду та даху будинку Длуголенського. Це пам’ятка архітектури початку XX століття.

У Вінниці реставрують унікальну будівлю, схожу на корабель — Будинок Длуголенцького

 

Читайте також:

Працівник літинської колонії взяв у засуджених 65 тисяч гривень хабаря

Невдале викрадення Lexus. Крадій назвався чужим іменем та вдарив поліцейського

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Новини Вінниці на 20хвилин

    ❗ Коротко про головне — долучайся до нашого Telegram-каналу: https://t.me/vn20minut

keyboard_arrow_up