На Новорічному марафоні згадали Героя України Сергія Собка і героя кліпу «Небокрай» Олександра Морозова

На Новорічному марафоні згадали Героя України Сергія Собка і героя кліпу «Небокрай» Олександра Морозова
Зворушливим проявом патріотизму і волі до Перемоги став Новорічний марафон "Все буде Україна" у Літинському ліцеї №2
  • На Новорічному марафоні «Все буде Україна» у Літинському ліцеї №2 збирали кошти для ЗСУ. Захід відбувався у незвичній формі, бо війна. Як саме?

— Продемонструвати нашу волю до Перемоги і зібрати кошти для армії — такою була мета благодійного новорічного марафону «Все буде Україна», — розповіла директорка Літинського ліцею №2 Тетяна Катріна. — Ми ще раз переконалися, наскільки патріотичні наші діти! Свій патріотизм, любов до рідної землі, шана і повага до тих, хто боронить країну все це вони відобразили у віршах, піснях, танцях.  

У марафоні брали участь учні 8-11 класів.

Відео дня

Кожен присутній у залі мав можливість особисто підтримати виконавців з того, чи іншого класу. Для цього треба було придбати фішку. Їх продавали за столиками у коридорі навчального закладу. Надалі придбаними фішками голосували. Їх опускали у скриньки з написом класу.

Найбільше голосів глядачі віддали учням 9-А класу (класний керівник Вікторія Харук). На другому місці 8-Б клас (Людмила Слободян). Третіми фінішував у марафоні випускний 11-Б (Іванна Якимчук).

На фейсбук-сторінці ліцею написали, що глядачі отримали справжнє задоволення від чудово підготовлених номерів учнів, серед яких хореографічна композиція «Нескорені» (9-Б), пісні «Мовчати» у виконанні Красножон Варвари, «Касета» (10-Б), інсценізації «Говорять міста» та пісні у виконанні Корольчук Варвари (11-Б).

Гаряче аплодували восьмикласникам (8-Б) за їхній танцювальний номер. Сподобалася глядачам сценка «Дистанційне навчання» від 10-А, пісня «Цей сон, цей сон» у виконанні тріо хлопців 11-А.

На завершення виступів учні 8-А побажали всім «Хай мрії збуваються». Оптимістично звучав фінальний лот 9-А з піснею «З Новим роком, Україно!».

Ведучі заходу — Варвара Корольчук та Михайло Герасимюк — гарно справилися зі своєю місією.  

Під час марафону демонстрували популярний кліп Міли Нітіч «Небокрай». Його головним героєм є випускник школи Олександр Морозов. Він з 2014 року брав участь у бойових діях на Донбасі. Міла Нітіч запросила його на зйомки, коли Олександр перебував у Вашингтоні разом з іншими учасниками Ветеранського фонду.

Звучало також ім’я ще одного випускника — Сергія Собка, Героя України, бригадного генерала, який нині боронить країну від російських окупантів. Він на війні з 2014 року. Знаходить час підтримувати зв’язки з школою.

— Напередодні 1 вересня наш педагогічний колектив попросив Сергія  записати відео звернення до нинішніх учнів, — каже директорка ліцею Тетяна Катріна. — Дуже вдячні йому, що знайшов для цього час.

За її словами, нині на війні багато їхніх випускників. Одні пішли добровольцями, інші по мобілізації. Боронить країну також вчитель фізкультури Дмитро Розторгуєв. Педагогічний колектив за кошти від одноденного заробітку придбав генератор, який передав у підрозділ, де служить їхній колега. Долучалися також до збору коштів на придбання тепловізора для підрозділу випускника школи Володимира Брованя.  

Тепер на підтримку ЗСУ передадуть ще понад сім тисяч гривень, які зібрали під час Новорічного марафону «Все буде Україна».

 

Читайте також:

«Хлопці, ми перемогли!» Американсько-канадське журі визнало переможцем хакатону команду техуніверу

Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up