«На мою підзахисну вчинили напад у СІЗО», — заявила на суді адвокат у справі дитячого порно

«На мою підзахисну вчинили напад у СІЗО», — заявила на суді адвокат у справі дитячого порно
Адвокат Оксана Маркова повідомила на суді про напад на її підзахисну
  • Апеляційний суд частково змінив запобіжний захід підозрюваній у справі дитячого порно 23-річній вінничанці Олені. 
  • Заяву її чоловіка залишили без задоволення
  • На суді сенсаційно прозвучала ще одна заява. Про що йдеться?

— На мою підзахисну стався напад у першому СІЗО, — повідомила адвокат Оксана Маркова.

За словами правозахисниці, після того, що сталося у СІЗО, жінка, яку вона захищає, боїться йти навіть помитися.

В ізоляторі на Брацлавській

Про цей факт адвокат повідомила колегію суддів перед початком розгляду апеляційної скарги на зміну запобіжного захисту вінничанці, яку підозрюють у виготовленні та поширенні матеріалів дитячої порнографії. Міський суд обрав їй запобіжний захід тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі понад три мільйони гривень.

Відео дня

Після того адвокат звернулася до головуючого з проханням продовжити засідання у закритому режимі. Пояснила це тим, що розголос справи може завдати ще більшої шкоди її підзахисній.

Колегія задовольнила клопотання і журналісти залишили залу засідань.

Після його завершення журналіст запитав у пані Маркової, в якому саме ізоляторі стався напад на її підзахисну — на Пирогова чи на Брацлавській?

— На Брацлавській відповіла адвокат.

— Ви про це комусь повідомляли?

— Так, з цього приводу є моя заява, — сказала адвокат.

Розмова відбувалася у присутності прес-секретаря апеляційного суду Надії Чорної-Гаражі. Те, що сталося із підзахисною, захисниця називала різними словами: одного разу напад, на другий раз — замах.

Подробиць того, що сталося в СІЗО, не коментувала.

Ні в прокуратурі, ні в поліції заяви нема

Принаймні так стверджують посадовці названих установ.

У Вінницькому міжрегіональному управлінні виконання кримінальних покарань журналісту 20minut.ua повідомили, що їм нічого не відомо про факт, наведений в суді адвокатом.

— Повірте, якби таке сталося, тут уже б працювала комісія з Києва, — сказав на правах анонімності один з посадовців управління. — У наш час приховати такі дії неможливо.

Співрозмовник пообіцяв уточнити більше подробиць безпосередньо в ізоляторі і надати інформацію. Телефонного дзвінка від нього надалі не було.

Прес-секретар прокуратури області Ірина Вихованець з’ясовувала, чи є заява від адвоката у їхній структурі.

— Така заява не надходила на адресу прокурора області чи його заступників, — повідомила Ірина Вихованець. — Я також з’ясовувала, чи не було звернень до відділу, що здійснює нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень в установах виконання покарань. Там теж мені сказали, що заяви від адвоката про факт насильства над її підзахисною у них нема.

Так само негативну відповідь надали у відділі комунікацій з громадськістю обласної поліції. Керівник відділу Анна Олійник написала у відповідь на запит журналіста, що адвокат підозрюваної особи, про яку йде мова, не звертався до поліції зі скаргою.

А що з розглядом апеляцій?

Спершу колегія суддів розглянула апеляційну скаргу австрійця, чоловіка вінничанки. Згідно з рішенням суду першої інстанції, чоловік перебуває під вартою з правом внесення застави на суму понад 600 тисяч гривень.

Спілкування з підозрюваним відбувалося через перекладача. Його захисник адвокат Олександр Присяжнюк намагався переконати суддів, що підозрюваному можна змінити запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт.

Спочатку він повідомив, що той, у разі задоволення апеляції, перебуватиме у будинку на Вінницьких Хуторах. Однак після розмови із затриманим змінив адресу. Сказав, що то був орендований будинок. Ним подружжя уже не користується. Назвав іншу адресу — село в Калинівському районі, де зареєстрована його дружина і проживають батьки.

Представниця обласної прокуратури наполягала на залишенні запобіжного заходу, ухваленого міським судом. За її словами, затриманий австрієць уже мав проблеми із законом. Під час проживання у своїй країні чотири рази притягувався до кримінальної відповідальності. З них один раз — за продаж наркотиків.

— Наведений факт характеризує людину і свідчить про те, як вона дотримувалася законів, — зазначила прокурор Олена Степанюк.

Апеляційну скаргу австрійця не задовольнили. Залишили під вартою.

Так само й надалі перебуватиме під вартою його дружина вінничанка Олена. Щоправда, їй зменшили суму можливої застави — з понад трьох мільйонів до понад 600 тисяч гривень.

Не знав, чим займається дружина

Раніше журналіст 20minut.ua був присутній на засіданні міського суду з обрання запобіжного заходу підозрюваній подружній парі українки й австрійця. Тоді вінничанка намагалася переконати суддю, що це її вина в тому, що сталося. Мовляв, чоловік не мав до цього відношення.

Цього разу відчувалося, що подружжя продовжує наполягати на тому, що винуватою є жінка, а не чоловік.

Так, адвокат у своєму виступі просив суддів ознайомитися з показаннями дружини.

Її чоловік у виступі говорив суддям, що він не знав, чим займається дружина. Уточнив також, що йому невідомі ті, хто купував їхні фото-  відеозаписи.

Журналіст дізнався, з ким нині залишився 10-річний хлопчик, який перебуває під опікою своєї тітки Олени.

Нагадаю, що мати хлопчика передчасно померла. Згодом не стало батька. Мати була сестрою затриманої Олени. Вона взяла на себе виховання дитини. До речі, жінка закінчила педагогічний університет, має вищу педагогічну освіту.

А ще вона говорила на попередньому засіданні, що любить домашніх тварин. Неспроста у неї багато собак і котів. Після затримання вона залишила напис на дверях орендованого будинку: «У кімнаті троє собак і п’ятеро котів».

Батько доглядє за ними. Щоправда, собаки були навчені на команди німецькою мовою. Їх годував і тренував австрієць. Батько попросив написати слова команд українськими літерами.


Читайте також:

Я — не я і машина не моя... Як патрульне авто через «лису» резину забирав евакуатор

На Коріатовичів згоріли Peugeot та Ford. Поліція розслідує випадок, як підпал 

Важливе за тиждень. Найцікавіші новини від 27 липня до 3 серпня, які ви могли пропустити 
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Юрій Побережник

    Я не розумію, як нормальна людина може представляти інтереси осіб які знімали дитяче порно...🤬🤬🤬

    Влад Чорний reply Юрій Побережник

    таку суку треба убити нх инцестка педофилка гребаная

    Влад Чорний reply Юрій Побережник

    суки они
  • Dmitriy Vinnickiy

    по жоще там с ней надо.

    Влад Чорний reply Dmitriy Vinnickiy

    правду пишешь ии бы погвалтувати всим хто хоче сволочь таку в сизо забити треба
  • Александр Терехов

    Пусть мыло не роняет)

    Влад Чорний reply Александр Терехов

    ахаааа
  • Олександр Москалюк

    Що заробила, те і має.

    Влад Чорний reply Олександр Москалюк

    я би таку суку за таке в пидвал на ланц и ебал жостко потом пиздив одну мивину би жрало и знимав все це интересно як би ий було тварь така
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким play_circle_filled photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera 20:04 У Вінниці затримали водія, який перевищував швидкість. А потім виявили підроблене посвідчення 19:35 Спір з вінницьким МСЕК: юристку звільнили вагітною, вона виграла суд і має повернутися на посаду photo_camera 19:05 Яким нині є укриття для ліцею №30? Його будівництво коштує понад 40 мільйонів гривень photo_camera 18:06 «Матиму ще п’ять років, щоб помститися ворогу»: історія бойового прикордонника з Вінниці 18:00 Перезавантаження та інсайти: художнє та спортивне водночас у Вінниці (Новини компаній) 17:29 Суд арештував обох підозрюваних у вбивстві 20-річного поліцейського 17:01 На Тиврівському шосе піймали водія напідпитку. Його пасажирка мала при собі наркотики
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up