Фото і відео оголених дітей з Вінниці продавали за кордон. На лаві підсудних українка й австрієць

Фото і відео оголених дітей з Вінниці продавали за кордон. На лаві підсудних українка й австрієць
Підозрювану 22-річну вінничанку сьогодні доставили до міського суду з ізолятора тимчасового тримання
  • Два місяці під вартою проведуть підозрювані у виготовленні фото-, відео з ознаками дитячої порнографії — 22-річна вінничанка і її 35-річний чоловік австрієць.
  • Можуть внести заставу: чоловік 659 тисяч гривень, жінка – 3,1мільйони гривень.
  • Ухвали виніс сьогодні 9 липня міський суд Вінниці.
  • Про що ще йшлося на засіданні, бачив журналіст  

Спершу суд ухвалив запобіжний захід для 35-річного австрійця. Він не володіє ні українською, ні російською. Тому до участі у засіданні долучили перекладача. Значно менший розмір застави, 659 тис.грн., можна пояснити тим, що вину в організації модельного агентства, де знімали неповнолітніх, дітей віком 12-14 років, взяла на себе вінничанка . Їй призначили заставу у3,1 млн.грн.

Подружню пару підозрюють у виготовленні та поширенні фото і відео з ознаками порнографії за участю неповнолітніх вінничан. За таке порушення стаття Кримінального кодексу України п передбачає покарання до 12 років за ґратами.

На запитання судді, чи визнає жінка вона свою вину, вона відповіла: «Частково». І пояснила це так: «Я нікого не примушувала до зйомок». Каже, що участь дітей у зйомках погоджувала з їхніми батьками.

Відео дня

За зйомку юним «моделям» платили 400-1000 гривень

Модельне агентство діяло в одному з будинків по вулиці Ватутіна у Вінниці. Підозрювана розповіла на суді, що спершу вона навчала дівчаток і хлопчиків простим речам, що важливі для моделей, — вмінню триматися на подіумі, правильно ходити, проявляти емоції тощо. Заняття відбувалися в Центральному універмазі. Це було раніше. Фото своїх «моделей» пропонувала в Україні. Однак, каже, на них не було попиту.

Одного разу їй надійшла пропозиція від іноземців. Вони пропонувала прорекламувати з допомогою її «моделей» одяг, що підкреслював фігуру. Але пізніше жінка зрозуміла, що ніхто їй не збирається платити. Тому відмовилася працювати з ними.

Зате відчула, що саме за кордоном є попит на такі фото і відео за участю неповнолітніх.

Як стверджує адвокат підозрюваної Оксана Маркова, її підзахисна мала офіційно створене модельне агентство. Крім того, вона зареєстрована як ФОП.  У швейному цеху шили одяг.

На запитання судді, чи був вільний доступ до агентства, підозрювана відповіла «Ні». Треба було попередньо домовлятися.

Як пояснила на суді жінка, за участь у зйомках неповнолітнім платили від 400 до однієї тисячі гривень, залежно від того, скільки часу тривали зйомки.

Під охороною відеокамер і… собак

22-річна підозрювана має вищу освіту, закінчила Вінницький педагогічний університет. Власних дітей у неї з чоловіком нема. Під опікою перебуває 10-річний племінник. Мати хлопчика померла. Батька теж не стало, пішов з життя.

Хто здійснював охорону приміщення, де знаходилося модельне агентство? Як поояснила жінка, воно було під охороною відеокамер і… собак.

— А собаки для чого?

— Я дуже люблю тварин У мене вдома залишилися коти й собаки.

Під час затримання вона залишила на дверях напис: у домі п’ятеро котів і собаки.

Журналісту вдалося дізнатися, що тварин забрав доглядати батько підозрюваної.

Проблема в тому, що породисті собаки навчені командам німецькою мовою. Тому чоловік попросив, аби написали німецькі слова українською, щоб можна було утримувати собак.

До зйомок залучала 10-річного сина покійної сестри.

Каже, їй знадобилося багато докласти зусиль, аби усиновити, щоб дитина не опинилася в інтернаті.

 —Я його не змушувала зніматися, — пояснила на суді жінка. — Щоразу запитувала, чи хоче він це робити. Нікого не змушувала. На всі зйомки у мене була згода батьків дітей.

Невже батьки юних вінничан і вінничанок справді погоджувалися на те, щоб їхні діти оголювалися перед камерами? Відповідь на це має дати розслідування справи. Але вона вже має ефект бомби, що вибухнула  — фотографії з оголеними вінничанами продавали за кордон.

За інформацією обласного управління поліції, висновки мистецтвознавчої експертизи дали підтвердження, що відзняті фото і відеоматеріали мають ознаки дитячої порнографії.

Кримільне провадження відкрито за ч.5 ст.301 ККУ (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження предметів порнографічного характеру, що містяь дитячу порнографію).

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Богдан Черевко

    как по мне  то  намеки на статью есть!   это по тем фото которые в статье.   может там есть еще и другие фото...   в любом случае  я думаю что родители знали что там делается   и даже кто то из родителей решился прикрыть  студию))
  • Любов Панасюк

    Дітям по 12-14 років невже вони нічого не розказували своїм батькам ?
  • Катерина Садовінська

    Дати їй довічно.

    dmishe reply Катерина Садовінська

    Смертна казнь отняли, але довічне  увязнення не передбаченна, якщо людина вбила або згвалтувала оце вже довічне увязнення. а це винна батьків якщо батьки читали що там було написано і підписали значить вони так не люблять своїх дітей.
  • Лиза Фейковская

    Фуух, хорошо, что животные под опекой остались
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:42 Поліцейських розстріляли військові — батько та син. Відео з боді-камер play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up