На Космонавтів комунальники фарбують лавки вартістю 16 тисяч, щоб заховати іржу

На Космонавтів комунальники фарбують лавки вартістю 16 тисяч, щоб заховати іржу
  • Через рік нові лавки на Космонавтів (І черга - від літаку до Порика) вже покрилися іржею
  • Комунальники зафарбували іржаві місця, які вже проступають крізь фарбу
  • Коваль Олександр Притула каже, що так ці лавки не відремонтуєш: треба повна реконструкція, яка дорого коштує

Про іржу на лавочках вартістю 16 тисяч гривень за одиницю написала у своєму фейсбуці Таїса Гайда:

“Хто не знає, нагадаю, наша Вінницька мерія закупила для однієї з вулиць 23 лавочки по ціні 16 000 грн за одну. Лавочки встановили пару місяців тому. Так ось фарба на них уже почала злущуватись і під нею виступає іржа”, - пише громадська активістка у своєму фейсбуці.

Відео дня

Сьогодні, 12 серпня, журналіст “20хвилин” разом з представниками вінницького Автомайдану пройшлися по першій черзі проспекту Космонавтів та подивилися на стан лавок, яким трохи більше року:

- Подивіться, іржаві місця зафарбували! - каже активістка Таїса Гайда. - Це ж неправильно: треба було віддати їх на ремонт чи повернути продавцю! А так тепер ЖЕКи будуть два-три рази на рік зафарбовувати іржаві місця, і лавочки за 16 тисяч гривень отримають три шари фарби.

 

Також активісти мають зауваження щодо якості доріг вздовж проспекту:

- Тут мають бути зливові каналізації, а їх немає, - каже один з молодиків. - Тепер уся вода під час дощів ллється на Келецьку - це ж справжня ріка!

Декілька слів було сказано і про плитку, що встановили на проспекті - кріз неї прорастає трава, а в деяких місцях - бруківка взагалі відвалилася.

“Ці лавки вкриті порошокою фарбою. Від іржи врятує тільки повна реставрація”

Олександр Притула (33), директор ковальської майстерні “Alexander&Sylvester”

- У випадку з лавками на Космонавтів - іржаві місця тут не видалити звичайними засобами, тому що вони вкриті порошковою фарбою. Цей тип фарбування швидкий, але не підходить для подібних виробів, бо фарба через деякий час починає “відлітати” шматками і це незворотній процес. Порошкову фарбу використовують для фарбування виробів інтер’єру, столів та терміналів для поповнення рахунку. У цьому випадку, щоб видалити іржу, лавку треба демонтувати, знімати дерев’яні панелі та везти на піскоструйну обробку. Тільки тоді можна фарбувати знову.  Вартість піскоструйної обробки від 500 гривень за одну лавку, а фарбування тим же способом - від 800 до 3000 гривень.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (24)
  • Иван

    Наверное лавочки делает таже фирма что и столбы освещения которых заставляет покупать гор.исполком для благоустройства территории рядом с кафе, магазинами и т.п.,  Столбы ржавеют уже на следующий год. В Польше перед покраской такие изделия пескоструят, у нас же только бы нахалтурить и украсть. Думаю это не закончиться до тех пор пока чиновники не начнут нести ответственность должностями и своим имуществом.

    Анонім reply Иван

    +
  • Петренко Виктор

    Особисто бачив що краска злазить не на місцях пошкоджень, а тупо по всій лавці. просто в деяких місцях вже злізла а в деяких ше просто починає "підривати" . Це просто схалтурили і погано пофарбували...за 16 тисяч  ці лавки мали б бути лаком з перламутровим відтінком покриті а по факту просто жах,...після підкрашувань вони весною будуть нагадувати гнилі жигулі а не європейський сквер(((
  • Olexandr Prytula

    Сегодня специально поехал и посмотрел.

    Лавки покрашены порошковой краской.

    Дерево выглядит круто! Металлическая часть лавочек скоро превратится в сплошную ржавчину. Это факт.

    Уважаемые анонимы, особенно тот человек, который пишет с ошибками и призывал меня "відкрити  мозг всесвіту"  - о чем Вы все?

    Лавкам 3 месяца - цена 16000грн. Они превращаются в хлам.



    Механические повреждения есть, но 80% повреждений из-за того что неправильно подобрана краска порошковая и все. Возможно изделие было не подготовлено под покраску.



    Анонимам и всяким хамам привет, а лавки нужно перекрашивать!

    Анонім reply Olexandr Prytula

    После слов "Лавки покрашены порошковой краской", дальше читать комментарий не вижу смысла. Сразу видно эксперта. Ваше мнение очень важно для нас!

    Diana Skorniakova reply Анонім

    А як ви маєте змінювати місто, коли не можете навіть поважати інших? Давайте спершу налагодимо стосунки один з одним. Через лавочки не варто принижувати та опускати інших.

    Анонім reply Olexandr Prytula

    Краска таки молотковая, учите матчасть.

    Анонім reply Olexandr Prytula

    "было не подготовлено под покраску" - це просто перлина російської словесності.

    Притуло, ви взагалі хоч трохи вчили мову, якою пишете?

    Olexandr Prytula reply Анонім

    Я готовий провести Вам навчання особисто, пан Анонім!

    Voldemaar Z reply Анонім

    Головне слово в цьому вислові - "изделие". Так що все вірно. А гроші гарні.

    Olexandr Prytula reply Voldemaar Z

    +
  • Анонім

    Краска слезла в местах механического воздействия. Например на фото четко видно что кто-то тонким гвоздем нацарапал на поверхности свою наскальную надпись, тем самым повредив краску. Может проблема не в качестве лавок, а в количестве тупого быдла? Да, забыл напомнить: в парках ежегодно красят все лавки. Доколе! Это коррупция и беспредел!



    P.S. Гайда лучше бы подсчитала какие убытки приносит городу своими неоднократными акциями: побитые стекла в помещениях, перекрытие дорог и простой городского транспорта, и т.д.

    Анонім reply Анонім

    1. те, що ви називаєте просто громадського транспорту, є заздалегідь обумовленим акціями

    2. Якщо ТТУ збиткове, то у разі  простою транспорту воно недотримає збитки, значить, фінансово це навпаки на користь))))

    3. перекриття міста на всякі дні Європи міськвладою на увесь день заважають не менше
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Ухилянт-екстримал: на надувному матраці чоловік плив до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? photo_camera 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде? 12:07 Адреси, де у Вінниці 24 квітня тимчасово не буде світла чи води 11:20 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up