На Київській будують нову котельню за 79 мільйонів гривень

На Київській будують нову котельню за 79 мільйонів гривень
Фото з сайту http://vmte.vn.ua
  • На пустирі між вулицями Київською та Зулінського розпочали будівництво твердопаливної котельні
  • Коли її запустять, котельня обігріватиме 180 будинків
  • Будівництво фінансує міська влада і тепловики: 29 мільйонів гривень. Ще 50 мільйонів гривень дає Швейцарія у вигляді гранту

На вулиці Зулінського (колишня Тарнагродського), 9 почали зводити нову твердопаливну котельню. Як пишуть на сайті комунального підприємства «Вінницяміськтеплоенерго», її зведуть на базі газової котельні.

Тут планують звести будівлю для твердопаливної котельні з монтажем основного обладнання потужністю 3,3 мегавата. Крім того, обладнають склад тріски, зовнішні інженерні мережі та облаштують навколишню територію.

— Побудований комплекс буде поступово підключений до мереж газової котельні, що дасть можливість збільшити виробництво теплової енергії майже до 17 мегаватів. З використанням альтернативних видів палива (тріски - авт.), — пояснює речниця «Вінницяміськтеплоенерго» Юлія Петришена.

Відео дня

Зараз робітники проводять підготовчі роботи: прибирають бур’яни з пустиря, заміряють ділянку, тощо. А коли котельню нарешті зведуть, то вона забезпечить теплом 158 житлових будинків, п’ять садочків, чотири школи та три лікарні в мікрорайоні між вулицями Київська та Зулінського. А ще:

  • скорочення споживання газу в рік на 3,4 мільйона кубометрів
  • зменшення викидів вуглекислого газу на 6,5 тисяч тонн в рік.

Проект з будівництва твердопаливної котельні буде реалізовано коштом «Вінницяміськтеплоенерго» та бюджету Вінниці в розмірі 29 мільйонів гривень. Плюс, грантові кошти Швейцарської конфедерації: безкоштовне постачання новітнього обладнання та надання супутніх послуг на загальну суму близько 1,7 млн швейцарських франків (орієнтовно 50 мільйонів гривень - авт.).

Нагадаємо, що Швейцарія фінансує й реконструкцію мереж гарячої води на Вишеньці. Про це у новині: На Вишеньці замінять 10 кілометрів труб гарячої води

Довідка

Реконструкція системи теплопостачання мікрорайону Зулінського – Київська відбувається з 2016 року в рамках Проекту з енергоефективності. Його впроваджує «Вінницяміськтеплоенерго», міська рада за підтримки Державного секретаріату з економічних питань Швейцарії.

Заходи проекту:

  • заміна теплових мереж загальною протяжністю понад 9 кілометрів у двотрубному прокладанні з використанням попередньо ізольованих трубопроводів (замінено у 2016)
  • улаштування 68 індивідуальних теплових пунктів ( встановлено у 2016)
  • будівництво твердопаливної котельні потужністю 3,3 МВт
  • реконструкція газової котельні.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Задунайский Торонтуй

    Да... Далеко вам еще до Европы. Весь мир уже давно на индивидуальном отоплении, а тут хероическая новая котельня строится! На старые дырявые трубы. Потом удивляются откуда global warming...
  • Ols Kat

    Так уже ж 10 рокiв по телевiзору нам всiм розказують, що iндивiдуальне опалення краще, по-європейськи...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up