На двох пляжах міста заборонили купатися. Там виявили кишкову паличку

На двох пляжах міста заборонили купатися. Там виявили кишкову паличку
  • Воду у річці Південний Буг, а також на пляжах міста, постійно перевіряють. Минула перевірка показала, що відхилення є, але купатися можна. Нова перевірка — виявила кишкову паличку.

Про результати перевірки розповідає Головне управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області. За їх інформацією, проби води відбирали 17 червня 2021 року з водойм в місцях купання людей на території м. Вінниця.

За результатами лабораторних досліджень встановлено:

  • якість води річки Південний Буг на пляжі «Центральний» та Вишенського озера відповідає санітарним вимогам по мікробіологічним та фізико-хімічним показникам.
  • на пляжі «Гонти» якість води не відповідає санітарним вимогам по мікробіологічним показникам — вміст лактозопозитивних кишкових паличок становить 15000 КУО в куб.дм, при нормі не більше 5000 КУО в куб.дм., вміст кишкової палички становить 3500 КУО в куб.дм, при нормі не більше 1000 КУО в куб.дм.
  • на пляжі «Хімік» якість води також не відповідає санітарним вимогам по мікробіологічним показникам — вміст лактозопозитивних кишкових паличок становить 46000 КУО в куб.дм, при нормі не більше 5000 КУО в куб.дм., вміст кишкової палички становить 1500 КУО в куб.дм, при нормі не більше 1000 КУО в куб.дм.

— Враховуючи викладене, з метою недопущення виникнення інфекційних захворювань та погіршення стану здоров’я населення, купатись на пляжах «Гонти» та «Хімік» не дозволяється, — зазначають у повідомленні. — На адресу начальника комунального підприємства Вінницької міської ради «Комбінат комунальних підприємств» та в копії в.о. директора Департаменту комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради направлено листи про необхідність встановлення інформаційних табличок щодо заборони купання на пляжах «Гонти» та «Хімік».

Відео дня

Про результати минулої перевірки у матеріалі: Перевірили три вінницькі пляжі. Де можна спокійно купатися та засмагати

 

Читайте також:

Церковний календар на липень: православний та греко-католицький

Синоптики назвали два дні, коли не литиме дощ та обійдеться без грози

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Римский Александр

    А Центральный пляж это что и где?

    Ols Kat reply Римский Александр

    это так еще пляж Кумбары называют
  • Ols Kat

    Кто палочку бросил? Немедленно уберите

keyboard_arrow_up