На День міста у Вінниці молилися за загиблих захисників України

На День міста у Вінниці молилися за загиблих захисників України
  • Сьогодні, 10 вересня, з нагоди 659-ї річниці від дня заснування міста Вінниці у Спасо-Преображенському кафедральному соборі звершили урочистий молебень.
  • Молилися за вінничан, мир, Україну та загиблих захисників.

Згадати всіх полеглих за Україну та вшанувати вінницьких Героїв в єдиній молитві учасників молебню запросив ключар собору протоієрей Віталій Голоскевич. Інформує Вінницька міста рада.

«Пам’ять — це те, що маємо плекати крізь роки, — зазначив Віталій Голоскевич. — Вона приносить біль, але й змушує жити далі так, аби не осквернити, не знівелювати усе, за що віддали своє життя наші славні сини та доньки. А це честь, гордість, звитяга та віра у те, що з Божою допомогою ми здобудемо Перемогу».

Відео дня

У духовному єднанні, вінничани молились за мир та спокій в Україні. Просили благословення Господа рідному місту та допомоги нашим воїнам на передовій.

— Завдяки самовідданості українських бійців своє 659-ліття Вінниця зустрічає як тилове місто, що продовжує жити і працювати заради Перемоги, — зазначають у міськраді. — В умовах повномасштабної війни традиційних святкувань, які проводились у мирні роки, у місті не буде. З огляду на безпеку людей, також не будуть проводитися офлайн-заходи».

— Під час молебню духовенство і віряни молились за Перемогу і справедливий мир для України, за місто, Вінницю, за владу і жителів її, за добробут, мир, здоров'я і спасіння, — зазначили у пресслужбі Вінницько-Барської єпархії УПЦ (ПЦУ). — Перед початком молебню клірики собору звершили заупокійну молитву за усіх воїнів та захисників, які загинули, захищаючи Україну від російського агресора і завдяки яким Вінниця залишається мирним і вільним містом. Наприкінці відправи було виголошене многоліття Богом береженій Україні, благовірному народу, українському війську, владі, місту Вінниці та усім його жителям.

У другу суботу вересня Вінниця відзначає День міста. З нагоди свята пригадуємо історію створення Вінниці. Деталі у матеріалі:

 

Читайте також:

Як Вінниця відзначатиме День міста: афіша заходів

Вінниця, якою її бачать діти. У школах та садочках запустили творчий флешмоб до Дня міста

Сьогодні Вінниці 659 років. Історія міста від заснування до сучасності

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (51)
  • אוקסנה רציצקי

    Вечная память и Царствие небесное
  • Надя Шевчук

    Вічна память Героям
  • Anna Lytvynenko

    Пам'ятаємо сумуємо. Царство небесне. Амінь.
  • Таня Карась

    Царство небесне та вічна пам'ять ГЕРОЯМ УКРАЇНИ!

keyboard_arrow_up