На День Конституції відбудеться Фестиваль польової кухні імені Тараса Сича

На День Конституції відбудеться Фестиваль польової кухні імені Тараса Сича
  • У Вінниці 28 червня пройде цікавий та смачний соціальний проєкт під назвою «Фестиваль польової кухні пам’яті загиблих Героїв імені Тараса Сича».
  • До участі у фестивалі запросили рятувальників та військових, спеціалізовані навчальні заклади, інститути громадянського суспільства та торговий сектор.

Фестиваль відбудеться на площі біля Палацу, де влаштують декілька яхт для приготування страв. Зібрані під час фестивалю кошти направлять на потреби ЗСУ, повідомляє міський палац мистецтв Зоря.

28 червня 2022 року до Дня Конституції в рамках традиційного Фестивалю польової кухні пам’яті загиблих Героїв імені Тараса Сича на площі біля Міського Палацу мистецтв буде влаштовано декілька «точок» для приготування страв, —  йдеться у дописі.

Страви готуватимуть у польових кухнях та на вогнищах в польових умовах. До участі запрошено рятувальників та військових, спеціалізовані навчальні заклади, інститути громадянського суспільства та торговий сектор.

Відео дня

Щоб отримати “фестивальну тарілку”, котра дозволятиме куштувати будь-які страви на фестивалі, гостям потрібно буде зробити благодійний внесок. Всі зібрані кошти будуть передані для забезпечення потреб ЗСУ (придбання речей, медикаментів, техніки та інше).

Також на імпровізованій сцені гостей чекатиме концертна програма за національно-патріотичним спрямуванням.

З усіма питаннями щодо фестивалю варто звертатись до відповідального за організацію Фестивалю польової кухні — заступника директора Віктора Шемета, за телефонами (0432) 65-56-12, (067) 945-58-40, (093) 140-84-18.

Нагадаємо, минулого року у Центральному парку ім. Леонтовича, проходив фестиваль польової кухні пам'яті загиблого в АТО вінничанина Тараса Сича. Показуємо, як вінничани відпочивали на цьому фестивалі. 

 

Сич Тарас Степанович — кухар 25-го окремого мотопіхотного батальйону Сухопутних військ Збройних Сил України, солдат. У 2014 році добровольцем мобілізований до лав Збройних Сил України. Служив кухарем 25-го батальйону територіальної оборони «Київська Русь»  (з листопада 2014 року – 25-го окремого мотопіхотного батальйону Сухопутних військ). З 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України. Учасник боїв за місто Дебальцеве Донецької області. Позивний «Дід». 

13 лютого 2015 року солдат Тарас Сич загинув у районі міста Дебальцеве Донецької області під час мінометного обстрілу внаслідок прямого попадання снаряда в кухарський намет. 27 березня 2015 року похований на Алеї Слави Центрального кладовища міста Вінниця. Нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (22.09.2015; посмертно).

 

Читайте також:

Фоторепортаж з фестивалю польової кухні імені Тараса Сича. Шукайте себе на фото

Фестиваль польової кухні імені Тараса Сича:  у Вінниці влаштували збір допомоги

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up