Мозаїку-рушник біля Центрального парку знову закрили плакатом

Мозаїку-рушник біля Центрального парку знову закрили плакатом
  • Напередодні Нового року невідомі обірвали плакат, що прикривав залишки 18-метрової орнаментальної мозаїки
  • Але сьогодні, 2 січня, мозаїку знову закрили плакатом
  • Ймовірна ціна цієї «наліпки» — близько тисячі гривень

Плакат, яким прикрили облущене орнаментальне пано, зірвали вандали за день до Нового року. Про це розповідав журналісту «20хвилин» директор міського департаменту культури Максим Філанчук:

— Це акт вандалізму. Хтось зі «свідомих» вінничан зірвав плакат. Його дряпали, це вже не вперше. Але жодного разу не виривали з «корінням». Про цей факт є заяви як у Муніципальній поліції, так і в Нацполіції. Для того щоб зробити новий плакат, треба багато часу, бо це широкоформатний друк,  — каже Філанчук.

Утім, як виявилося, на заміну плакату треба було небагато часу. Вже сьогодні, 2 січня, новеньке «Я люблю Вінницю» з’явилося на мозаїці.

Відео дня

Оскільки площа 18-метрової картини займає приблизно 54 квадратних метри, то мінімальна вартість виготовлення готового плакату — 972 гривні. На сайті prom.ua знайшли найменшу вартість широкоформатного друку — від 40 гривень за 1 «квадрат».

Нагадаємо, що орнаментальну мозаїку «Українські візерунки» створили ще до Дня міста-2015. Втім, мозаїка-рушник не витримала аномальних температур та у середині січня облущилася. У травні 2016 року її прикрили величезним плакатом, який за день до Нового року обірвали невідомі. Зараз — плакат замінили, а на мозаїку чекає масштабна реконструкція навесні 2017 року.

Читайте також:

Чого облізла вінницька мозаїка?

Біля Центрального парку до Дня Європи "оновлюють" 18-метрову мозаїку-рушник

Біля Центрального парку знову «облізла» мозаїка. У мерії кажуть про вандалів

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:15 Отримав поранення під Ізюмом та в Бахмуті. Історія бійця з позивним «Лєба» photo_camera 14:09 П'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП на Келецькій photo_camera 13:17 Знаний футболіст підтримав Ромчика, який дивом вижив після обстрілу по Вінниці photo_camera 12:42 Чи можна отримати відстрочку від мобілізації, якщо близький родич загинув чи зник безвісти? Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 11:42 За розстріл поліцейських розшукують військових батька та сина. Відео з нагрудної камери копа play_circle_filled 10:58 На фронті відбулося більше ста зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled photo_camera 09:16 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:24 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up