Біля Центрального парку знову «облізла» мозаїка. У мерії кажуть про вандалів

Біля Центрального парку знову «облізла» мозаїка. У мерії кажуть про вандалів
  • 18-метрова орнаментальна мозаїка полущилась ще минулої зими
  • У травні її закрили величезною «наліпкою» із словами «Я люблю Вінницю»
  • Але нещодавно плакат зірвали. У міському Департаменті культури кажуть про акт вандалізму

 

Велетенська мозаїка-верета, викладена до Дня міста-2015 перед входом до парку Горького, минулої зими полущилися — фарба не витримала вінницьких морозів.

Організатор проекту «Українські візерунки» Олександр Никитюк казав тоді «20хвилин», що вони використовували морозостійку фарбу, але не були готові до аномальної погоди:

Вінничанки Наталія та Валерія на фоні облущеної мозаїки. Вони казали, що краще було б спрямувати кошти на вирішення інших проблем у місті, а не на мозаїку — Аномально тепла для грудня погода із плюсовою температурою та дощами в один день перетворилася на 20 градусів морозу. Фарба не витримала, — казав Никитюк.

Відео дня

У травні цього року мозаїку вирішили не переробляти, а закрити величезним плакатом з написом «Я люблю Вінницю». А нещодавно, невідомі зірвали цей плакат. Про це розповів директор міського департаменту культури Максим Філанчук

Мозаїку закрили плакатом 12 травня. Він виявився коротким, щоб закрити всю мозаїку, "уламки" якої можна було побачити ще кілька днів— Це акт вандалізму. Хтось зі «свідомих» вінничан зірвав плакат. Його дряпали, це вже не вперше. Але жодного разу не виривали з «корінням». Про цей факт є заяви як у Муніципальній поліції, так і в Нацполіції. Для того щоб зробити новий плакат треба багато часу, бо це широкоформатний друк,  — каже Філанчук.

Previous Next

Також директор департаменту культури поділився планами міської влади на цю мозаїку:

— Навесні ми збираємося її відновити. Відповідний проект підготуємо в 2017 році, — каже Максим Філанчук.

Нагадаємо, що цю мозаїку створили в рамках проекту «Українські візерунки». Вона складається з 3000 плиток, що розмальовували вінничани.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Задунайский Торонтуй

    Реално нет других проблем. Счастливые люди.
  • Vladimir Molotov

    ну да, ещё одним баннером накройте. бред.
  • Олексій

    Погода вандалить. Занадто рандомно облізла, як для авндалізму. Оголосіть конкурс на графіті, з попереднім затвердженням ескізу, його потім хер відітреш.
  • Без Имени

    На вандалізм якось не схоже. Всьому виною перепад температури. І погана адгезія фарби з плиткою.

    Кисель Наталия reply Без Имени

    таких теплих зим, як дві останні, не було багато років. так що нема чого на погоду валити.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up