Мистецтво без кордонів: у Вінниці стартує міжнародний проект «Кращий художник»

Мистецтво без кордонів: у Вінниці стартує міжнародний проект «Кращий художник»
Фото: Народний художник України Володимир Козюк з митцями
  • З 17 по 27 серпня за ініціативи народного художника України Володимира Козюка та Міністерства культури України у Вінниці відбудеться IV Міжнародний мистецький пленер «Кращий художник-2020».

Тридцять два художники з різних куточків України, а також іноземних держав візьмуть участь у цій події. В понеділок, 17 серпня, о 15.00 на Музейній площі Вінниці відбудеться відкриття IV Міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник / The best artist»-2020».

— Традиційно, участь у пленері беруть талановиті художники з усього світу. Навіть цього року, попри карантин до когорти українських митців долучаються художники з Китаю, США та Азербайджану, — розповідає ініціатор проведення Міжнародного мистецького пленеру, народний художник України Володимир Козюк. — Однак 16 учасників працюватимуть онлайні. Серед них художники з Киргизстану, Узбекистану, Палестини, Іраку, Йорданії, Білорусі, Словакії, Грузії, Кореї, Польщі та Болгарії. Це свідчить про те, що наш проект стрімко розвивається, збільшується кількість учасників, які хочуть взяти участь у пленері, зростає рівень і майстерність конкурсних робіт, а відтак формується достойне ставлення до художників. Адже наше завдання відкривати таланти, давати можливість вчитися, розвиватися і популяризувати свою творчість не лише на всеукраїнському, але й міжнародному рівні.

Відео дня

В рамках проекту, впродовж двох тижнів митці відтворюватимуть на своїх полотнах «золоту провінцію» — Вінницю, а також Поділля та інші міста України.

Художники писатимуть визначні історичні та культурні місця і пейзажі у Браїлові, Тульчині, Вінниці, Барі, Ямполі, Буші, Прибузькому, та інших визначних локаціях.

В програмі цьогорічного пленеру «Кращий художник»  відбудуться творчі майстерні, виставки, майстер-класи, лекції і семінари з обміну досвідом. Кульмінацією події стане мистецько-пізнавальний квест «Вінницька палітра — сучасне і минуле», який відбудеться 23 серпня. Під час події художники писатимуть міські пейзажі та визначні історичні місця Вінниці на чітко визначених локаціях.

Вінничани і гості міста, розгадуючи квест, будуть відвідувати локації, робити селфі, виставляти їх у мережу і переходити до наступного завдання. «Селфі з митцем», які набируть найбільше вподобайок, будуть нагороджені дипломами та цінними подарунками від партнерів.

Завершення IV Міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник — 2020» відбудеться 26 серпня в комплексі «Гостевія». Члени журі оцінюватимуть конкурсні роботи. За результатами конкурсу художники-переможці отримають спеціальну відзнаку «Кращий художник» та номінацію «The best artist». Крім того, визначатиметься лауреат премії імені Валерія Гегамяна.

За результатами пленеру буде виданий каталог та відбудеться відкриття художньої виставки учасників конкурс «Кращий художник».

Нагадаємо, що минулого року у ІІІ Міжнародному мистецькому пленері «Кращий художник / The best artist» взяли участь 26 художників-фіналістів з України, Польщі, Грузії, Таджикистану, Киргизстану та Китаю. З творчими візитами вони відвідали Житомир, Бар, Бушу та Тульчин, де у розпал оперного фестивалю зафіксували у фарбах грандіозну оперну імпрезу, яка просто неба подарувала всім глядачам незабутні емоції та враження. За цей короткий період вони написали більше сотні робіт і навіть встановили національний рекорд України зі спільного написання картини заради благодійності. 


Читайте також:

Дах змінили, дерева зрізали. У Вінниці триває ремонт хати-музею Коцюбинського

У краєзнавчому музеї встановили тематичний вітраж. Це подарунок до Дня Міста

У Вінниці відзначили благодійників. Кому вручили бурштинових Янголів?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Наталья Горошко

    Марчук тоже будет участвовать?!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:58 На фронті відбулося понад сотню зіткнень: Генштаб розповів, де вчора було «гаряче» 09:30 Шукають двох чоловіків на темно-зеленій Suzuki, які вночі розстріляли поліцейських на Вінниччині play_circle_filled 09:18 Ціною свого життя врятував пораненого побратима. Вінниця прощається з Олександром Яремчуком 08:36 Сьогодні вітаємо Олександра та Гаврила. Історія, заборони та прикмети 20 квітня Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук play_circle_filled 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up