«Мирно і без провокацій». Настоятель храму став ініціатором переходу до української церкви

«Мирно і без провокацій». Настоятель храму став ініціатором переходу до української церкви
Тепер у Гніванській міській громаді є два храми, які розпрощалися з московським патріархатом і перейшли до ПЦУ: у Демидівці і Селищі
  • Церковна громада Демидівки разом із настоятелем перейшли до української церкви.
  • Це другий храм у Гніванській міській громаді, який розпрощався з московським патріархатом.

Питання зміни підпорядкування релігійної громади  Свято-Покровської церкви обговорювали на зборах села. Ініціював його настоятель місцевого храму отець Ігор Миронов.

«Для обговорення важливого питання зібралося багато небайдужих місцевих мешканців, — йдеться у повідомленні на фейсбук-сторінці Гніванської міської територіальної громади. — Перехід відбувся мирно і без провокацій, як і годиться вірянам».

Відео дня

У повідомленні висловлюється сподівання, що приклад Демидівки наслідуватимуть в інших храмах Гніванської громади.

Керівництво громади висловило подяку, як сказано у повідомленні, свідомому вибору жителям села та священику Ігорю Миронову.

У час, коли московія принесла на нашу землю війну і горе, маємо позбутися усього дотичного до рашистів, зазначається у повідомленні на сторінці Гніванської міської територіальної громади. Це стосується усіх аспектів суспільного життя, зокрема, і релігії.

Трохи раніше колишній староста села Юрій Мельник з прикрістю зазначав, що  той час. Коли працював старостою села, йому так і не вдалося переконати у переході храму до ПЦУ.

Отець Ігор на таку пропозицію відповідав, що питання ще не на часі. Активні члени церковної громади орієнтувалися на думку священика. Жителі села також не ініціювали обговорення питання.

«Можна тільки уявити рівень зомбування віруючого люду в Україні московськими скрєпами, яких навіть страшна війна не переконала в тому, що московська церква несе нам горе і біду, що вона благословила війну на знищення нашої держави», — каже Юрій Мельник.

Підтвердженням його слів про зомбування свідчать деякі відгуки в коментарях. Дописувачі гнівно висловлюються проти того, що храм змінив підпорядкування з московського патріархату до ПЦУ. Дехто звинувачує в цьому владу міської громади, мовляв, вона втручається у не свої справи. Однак нічого не пише про те, чому дотепер тримаються москви. Таке враження, ніби не бачать, як з благословення моковських попів  агресор прийшов на нашу землю. Чи вони не оплакують нашщих військови,  цвіт української нації, яких вбили рашисти? Може, не знають про загибель мирних людей, дорослих, старих і дітей? Попри це все одно йдуть молитися у храми, які управляються з москви.

Жодного разу не доводилося читати про те, щоб хто-небудь з вірян публічно висловився з такого приводу - чому у деякі храми московського патріархату, в тому числі у нашій області, завезли російську літературу. У тих книгах і газетах прославляють путіна і російських убивць. Як після цього можна переступати поріг такої церкви? Мовчать віряни. Схоже, їх це влаштовує.

У Демидівці в храмі тепер звучатиме рідна мова. Молитимуться за свою державу і її захисників.  Так само, як і в селі Селище Гніванської громади, де віряни також розпрощалися з московським патріархатом і перейшли до ПЦУ. Сталося це трохи раніше, ніж у Демидівці. У своїй хаті має бути своя віра.
 

Читайте також:

«Людей покарали за… шафу?» У Стрижавській селищній раді порушень на понад два мільйони гривень

Через дев'ять років простою... У Вінниці знову планують відремонтувати «Райдугу» в парку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Саня Санич

    Другий РІК Повномасштабної ВІЙНИ.(( Щоб ходити до ворожого храму це яка пропаганда повинна бути.?
  • Жанна Новаківська

    Ждуни. Бо чекали 4 роки.
  • Світлана Дацюк

    Вітаємо вас з новим кроком до ПЕРЕМОГИ.
  • Мирослав Олександрович

    👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

keyboard_arrow_up