«Міні-Вінниця» безлюдна. Сюди взагалі хтось приходить?!

«Міні-Вінниця» безлюдна. Сюди взагалі хтось приходить?!
  • «Вінницю у мініатюрі» відкрили у Центральному парку у вересні. Та майже одразу огородили парканом і зробили платний вхід
  • І з того часу, вдень тут майже не має відвідувачів. Чи вони все ж є?
  • Про це журналісти поспілкувалися з охоронцем міні-парку

У вересні, на День міста, урочисто відкрили виставку макетів «Вінниця у мініатюрі»: 12 копій визначних вінницьких будівель, серед яких Вежа, Драмтеатр, готель «Савой», Арка біля Центрального парку та інші. Найвища фігура — 1,5 метра.

Як розповіли у керівництві «Вінницязеленбуд», макети витримають перепади температур, опади та сильний вітер. Але тільки не вагу людей. І першою зламаною фігуркою стала копія Арки, на яку наступила дівчина, яка робила селфі.

Відео дня

З того часу «міні-Вінниця» на замку, вхід став платним, а відвідувачів вдень немає. Хоча охоронець парку макетів стверджує, що це не так.

— Ходять. І не тільки школярі. Багато приходить дорослих людей, з інших міст. Цікавляться, фотографуються. Роблять селфі, — казав охоронець, що представився Василем.

— А буває таке, що хтось перелізає через паркан? — питає журналіст.

— Поки я тут, такого ще не було

— Чи хтось ламав ще фігурки?

— Ні. Хоча я працюю не так давно. Але підвищилася культура відвідування: батьки більше не саджають своїх дітлахів на дахи мініатюрних будівель. А якщо таке і відбувається, адекватно реагують на зауваження.

Охоронець сидів у самому парку. Бо в «будці» немає ані тепла, ані світла. І як розказав Василь, там зараз тільки віники лежать.

— Коли холодно, я в планетарії сиджу. Там же люди зможуть купити квиток, щоб потрапити у парк "Міні-Вінниця". Ціни ви бачите на табличці, а дітям до шести років безкоштовно.

Нагадаємо, що облаштування 12 макетів та реконструкція колишньої Алеї закоханих коштувало місту 1 мільйон 172 тисячі, де 50% покрили за рахунок бюджету міста.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (21)
  • Yuriy Poremskyy

    С семьей хотелим один раз пойти, чтобы ребенок посмотрел. Подошли к входу и сын побежал вперед, на что дядя(фотография его в статье) перегородил дорогу и не дал ему войти. Меня это немного напрягло, но думаю ничего культура не есть конек у нас и это не самое критичное. Далее было самое интересное. Я спросил сколько стоит вход и мне озвучили цену (не помню сколько, врать не хочу) и сразу сказал чтобы искали без сдачи (это для меня сразу диагноз г..вно сервиса и тухлого менеджмента. Но и это не критично, нашли мы сумму и передаем мужчине. Он сразу отошел пол шага от ворот и говорит, чтобы мы заходили. Я остановился и опешил, так как чека или битела никто не дал. Я у него попросил билет, на что он стал немного жесто потче и сказал что билеты продают в соседнем здании (тут я посмеялся и все уже понял). Забрал у него деньги и спросил его кто же он тогда. Мужчина сказал - ОПЕРАТОР. На мой вопрос какое он имеет право брать деньги у входа, он сказал что делает "огромное отдолжение посетителям" и после идет их покупает. Если бы я не жил в стране, в которой корупция является главным двиглом,  то подумал что он святой.

    У меня простой вопрос - зачем делать в парке выставку или карусель, если ее посещают крайне редко. Если это никому не нужно,  то это не нужно. Лучшем показателем/критерием может быть, то или может эта выствка платить оренду земли как платят другие и тогда начнут в головах организаторов "крутиться шестеренки в голове". Идея хорошая, но засунуть ее в клетку - пахнет совком!!!!
  • Олексій

    Ціна неадекватна за те, що можна побачити.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up