«Ми вдома!» 59-та бригада повернулася на місце дислокації. Чому залишала Гайсин?

«Ми вдома!» 59-та бригада повернулася на місце дислокації. Чому залишала Гайсин?
Живий коридор стоврили у Гайсині містяни для зустрічі військових 59-ї бригади, місто знову стало місцем постійної дислокації бригади
  • Дев’ять місяців минуло відтоді, як 59-а окрема мотопіхотна бригада змінила місце прописки і залишила Гайсин.
  • Тепер військові знову повернулися на своє колишнє місце постійного перебування.
  • Чим викликана зміна дислокації?

«Через непорозуміння з владою Гайсина 59-а мотопіхотна бригада майже рік була офіційно зареєстрована на сході України, — йдеться у повідомленні на Фейсбук-сторінці голови Вінницької облдержадміністрації Сергія Борзова. — Після тривалої п перерви бригада знову матиме юридичну адресу в Гайсині. За цей час бюджет міста Гайсин недоотримав 50 мільйонів гривень, а обласний — 12 мільйонів гривень».

Тим часом міський голова Гайсина Анатолій Гук у розмові з 20minut.ua нічого не говорить про непорозуміння. За його словами, весь цей час бригада знаходилася на Донбасі. Там у неї було нове місце дислокації. Там сплачували податки.

На уточнююче запитання про непорозуміння пан Гук говорить, що нічого такого не було.

Відео дня

— Я особисто мав розмову з командиром бригади, — каже Анатолій Гук. — Запитав його,яку допомогу обіцяла їм тамтешня влада, де вони знайшли нову прописку. З його відповіді зрозумів, що про допомогу там було годі думати. Ми ж ще раніше обіцяли бригаді повертати 10% коштів від податку з фізичних осіб У рік це виходило приблизно сім мільйонів гривень. Податок мав становити 70 мільйонів, а частині повернули б десять відсотків.

Починаючи з першого серпня, місцем постійної дислокації для 59-ї знову став Гайсин.

— Командир уже попросив допомогти з ремонтом даху в їдальні, — продовжує міський голова Гайсина Анатолій Гук. — На це треба приблизно 3,5 мільйона гривень.  Домовилися, що надамо можливість відремонтувати за кошти, що їх мають сплатити за серпень, а якщо не вистачить, то місто доплатить необхідну суму. Ми й раніше постійно підтримували військових.

В останній день липня мешканці Гайсина з радістю зустріли бійців бригади.

Командиру Геннадію Шаповалову вручили хліб-сіль на вишитому рушнику. Військові пройшли урочистим маршем головною вулицею міста.

В цей час присутні містяни створили для них живий коридор. З однієї його сторони розгорнули синьо-жовте знамено, довжиною понад десять метрів, його тримали дівчата в українському вбранні, а повз них крокували захисники країни.

Живі квіти і гірлянду поклали учасники зустрічі до підніжжя пам’ятного знака на честь загиблих військовослужбовців бригади. У лютому нинішнього року підрозділ втратив сержанта Дмитра Сардака, він загинув в результаті ворожого обстрілу.

У Будинку культури, де продовжилася зустріч, першим привітав своїх підлеглих з поверненням командир бригади Геннадій Шаповалов. На урочистості прибув командувач військ оперативного командування «Південь» генерал-майор Ігор Палагнюк.

За успішне виконання поставлених завдань із захисту країни низка військовослужбовців удостоєна відзнак і грамот.

«Ми вдома! — читаємо запис на Фейсбук-сторінці бригади. — Раді поверненню. Дякуємо за теплий прийом і гостинність. Разом переможемо!».

У неділю, 1 серпня, до Гайсина на ротацію повернувся ще один військовий підрозділ.

 

Читайте також:

«Саша, це ти хуліганиш?» Історія льотчика, що пролетів на Су-25 над головою дружини генерала

Проїзд по 8 грн, а їдеш в сауні. Запитали у вінничан, що треба покращити в транспорті

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up